Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Ο Θοδωρής Νικολάου ανοίγει την “Ομπρέλα” και την αγκαλιά του στο κοινό

Της Ελευθερίας Τριανταφύλλου

Ο Θοδωρής Νικολάου έχει απασχολήσει τα Τοπικά Μέσα με πολλούς τρόπους και για πολλούς λόγους. Αφενός έχει συνεργαστεί κατ’ επανάληψη με τον τραγουδοποιό και ερμηνευτή Χρήστο Λούφη από τον γειτονικό Δήμο Φυλή και αφετέρου έχει τιμήσει τις πολιτιστικές προσπάθειες του Δήμου μας, συμμετέχοντας στο κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός της πόλης, τα Σοφόκλεια (Φεστιβάλ με θεατρικά και μουσικοχορευτικά δρώμενα που διοργανώνεται κάθε Αύγουστο και Σεπτέμβριο). Μάλιστα έχει αποκτήσει το δικό του fun κοινό στο Μενίδι, ενώ έχει δηλώσει πως θα είναι πάντα παρόν με όλη του την καρδιά στις καλλιτεχνικές προσπάθειες της περιοχής. 

Ο ανερχόμενος καλλιτέχνης στα πρώτα του δισκογραφικά βήματα ερμήνευσε μαζί με τον “δικό μας” Χρήστο Λούφη το τραγούδι του δεύτερου “Μη με κοιτάς”. Αυτή την περίοδο όμως έχει πραγματοποιήσει την πρώτη του ολοκληρωμένη προσωπική δισκογραφική δουλειά, τον δίσκο “Ομπρέλα” με 10 νέα τραγούδια, που ερμηνεύει ο ίδιος και κυκλοφορεί από την εταιρία ΜLK.

Την “Ομπρέλα” λοιπόν -και με αφορμή αυτήν και άλλα αγαπημένα μουσικά κομμάτια- παρουσίασε ο Θοδωρής το βράδυ της Τρίτης, 30 Ιανουαρίου, στη Μουσική σκηνή Σφίγγα. Ο νεαρός τραγουδιστής είχε ετοιμάσει για τους συνταξιδιώτες του στο ταξίδι της “Ομπρέλας”, μια βραδιά γεμάτη ιδιαίτερες μουσικές εκπλήξεις, που άνοιξε με το βασικό θέμα της ταινίας μικρού μήκους του Αντώνη Κωνσταντουδάκη με τίτλο "Έψιλον", σε μουσική του ίδιου του Θοδωρή Νικολάου. 

Ο τελευταίος βγήκε αμέσως μετά στη σκηνή, έχοντας λίγο δημιουργικό άγχος και πολλή όρεξη για να καλωσορίσει και να ευχαριστήσει μουσικά το πλήθος κόσμου που έσπευσε να τον απολαύσει. Ερμήνευσε το τραγούδι "Ομπρέλα" -από το οποίο έχει πάρει το όνομα του ο δίσκος και που ίσως έχετε ήδη ακούσει ξανά και ξανά σε κάποιο ραδιοφωνικό σταθμό- βάζοντας φωτιά στη σκηνή και έχοντας κάνει απλώς την αρχή στα όσα επιφύλασσε η συνέχεια.



Με την απλότητα, την καθαρότητα, το ήθος και φυσικά τις όμορφες ερμηνείες και τη δυναμική σκηνική του παρουσία συστήθηκε στο ευρύ κοινό και μάγεψε παλιούς και νέους φίλους με την εξέλιξη και την αισθητική του. 

Η Βάγια Ζεππάτου, καλλιτεχνική διευθύντρια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων (με την οποία ο Θοδωρής έχει συνεργαστεί) έπαιξε μαντολίνο, συνοδεύοντας τον ταλαντούχο νεαρό ερμηνευτή και την μουσική του παρέα. Ο τραγουδοποιός Αντώνης Μιτζέλος που έχει γράψει μουσική και στίχους για την “Ομπρέλα”, ήταν ο πρώτος από τους εκλεκτούς προσκεκλημένους, που ο Θοδωρής καλωσόρισε στη σκηνή. Τραγούδησαν μαζί κομμάτια από την “‘Ομπρέλα”, καθώς και άλλες παλιές και νέες επιτυχίες του Μιτζέλου.


Λίγο αργότερα ο Θοδωρής υποδέχθηκε στη σκηνή και τον συνονόματό του Θοδωρή Βουτσικάκη, για να ενώσουν τις ερμηνευτικές τους δυνάμεις και σε μια μουσική συνάντηση κορυφής να μας ταξιδέψουν με τις ερμηνείες τους. Οι φιλοφρονήσεις από τον ένα Θοδωρή προς τον άλλον “έδιναν και έπαιρναν”, με το κοινό να χειροκροτεί αδιακρίτως και ασταμάτητα.


Ο ανερχόμενος τραγουδιστής δεν παρέλειψε στιγμή να αναφέρει συνεργάτες και φίλους, όσους και όσες συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του ταξιδιού της “Ομπρέλας”. Στη σκηνή έπαιξαν οι μουσικοί και παλιοί γνώριμοι και φίλοι του Θοδωρή, Χρήστος Τσαντούλης στο πιάνο, Θοδωρής Δ. Νικολάου(συνονόματος και αγαπημένος ξάδελφος του πρώτου) στην κλασική κιθάρα και στον τζουρά, Νίκος Γιαννάκης στην ακουστική κιθάρα και στον τζουρά, ο πάντα εντυπωσιακός Αλέξης Στενάκης στο κλαρινέτο και στο σαξόφωνο, ο Σταύρος Παργινός στο βιολοντσέλο, ο Κώστας Καρασαββίδης στα τύμπανα και ο Θανάσης Σοφράς στο κοντραμπάσο. Τις ενορχηστρώσεις επιμελήθηκε ο Γιώργος Παπαχριστούδης.





Ανάμεσα στο δεκάδες φίλους που γέμισαν ασφυκτικά την Μουσική σκηνή Σφίγγα, για να ακούσουν τον Θοδωρή, ξεχώρισαν ο ηθοποιός και δισκογραφικός παραγωγός Μάκης Δελαπόρτας και ο τραγουδοποιός και ερμηνευτής Χρήστος Λούφης, φίλος και συνεργάτης του Θοδωρή από τον γειτονικό Δήμο Φυλής. Παρόντες δεν θα μπορούσαν να μην είναι και όσοι υπέγραψαν την μουσική και τους στίχους στα τραγούδια της “Ομπρέλας”.

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως η βραδιά στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, με τον Θοδωρή Νικολάου να καταχειροκροτείται ξανά και ξανά. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες φήμες λόγω ασφυκτικών πιέσεων από θαυμαστές και κυρίως θαυμάστριες, ο Θοδωρής δεσμεύτηκε να ακολουθήσουν ακόμη περισσότερες μουσικές εμφανίσεις του! 

Ήταν, λοιπόν, μόνο η πρώτη φορά που ο Θοδωρής άνοιξε την “Ομπρέλα” και την αγκαλιά του στο ευρύ κοινό. Καλοτάξιδη η νέα σου δουλειά και εις το επανιδείν Θοδωρή!

Ας μιλήσουμε για τον Θοδωρή Νικολάου:

O Θοδωρής Νικολάου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Εκεί έκανε και τα πρώτα του μουσικά βήματα, στήνοντας σε μικρές σκηνές της πόλης μουσικά προγράμματα που σέβονται τον θεατή. Από το 2009 μέχρι και σήμερα παρακολουθεί μαθήματα κλασικού τραγουδιού με καθηγητή τον Γιώργο Μισαηλίδη. Με γνώσεις, εμπειρία, μεράκι και αστείρευτη αγάπη για την μουσική, δεν υποκύπτει σε ευκολίες για ανάδειξη, μένει πιστός στο καλλιτεχνικό του όραμα και ταυτόχρονα προσιτός. Μόλις πρόσφατα κυκλοφόρησε τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο «Ομπρέλα», ενώ παράλληλα έχει συνεργαστεί με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου της Πάτρας και το μουσικό σχήμα «Ηχότροπον». Με το τελευταίο παρουσίασε το 2016 την παράσταση “Κάτι Ελλάδες: Μια αναφορά στο πολιτικό τραγούδι”. Δισκογραφικά τον έχουμε συναντήσει και στο “Μη με κοιτάς” με τον τραγουδοποιό και ερμηνευτή Χρήστο Λούφη. Συμμετέχει φιλικά σε φιλανθρωπικού χαρακτήρα και όχι μόνο μουσικές εκδηλώσεις και συγκεντρώνει γύρω του μουσικά ταλέντα με πραγματική αγάπη για την ποιοτική μουσική. Οι Κώστας Μακεδόνας, Βασίλης Λέκκας, Γεράσιμος Ανδρεάτος και Χρόνης Αηδονίδη είναι μερικοί μόνο από του καλλιτέχνες που ο Θοδωρής έχει συμπράξει μουσικά επί σκηνής. Έχει επίσης συνεργαστεί με τους συνθέτες Ηλία Ανδριόπουλο και Σάκη Παπαδημητρίου. 

Και λίγα λόγια για την Oμπρέλα:

Στο δίσκο συμμετέχει φιλικά και ο Παντελής Θαλασσινός, ερμηνεύοντας μαζί με τον Θοδωρή το τραγούδι “Μαύρο τρυγόνι” σε ανέκδοτους στίχους του ποιητή Ηλία Κατσούλη. Για “τις ανάγκες” της ομπρέλας ο Θοδωρής ήρθε σε επαφή και συνεργάστηκα με ανθρώπους που θαυμάζει πολλά χρόνια τώρα. Έχουν γράψει για τον δίσκο οι Α. Μιτζέλος, Μ. Γκανάς, N. Αντύπας Θ. Λαχανάς, Ν. Μπήτρος. Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται στη Νάγια Κατσούλη, κόρη του αείμνηστου ποιητή και σιτχουργού Ηλία Κατσούλη, που έδωσε στίχους του πατέρα της για την “Ομπρέλα”. Ανάμεσα στα 10 μουσικά κομμάτια και το “Σου το πα θέλει δύναμη” της Πένυς Παπαδάκη.

Κυκλοφορία: Φεβρουάριος / 2018
Tracklist:
01 Ομπρέλα
02 Κροτίδες
03 Μαύρο Τρυγόνι
04 Των αθανάτων το νερό
05 Αβάνα
06 Άσπρο μου πουκάμισο
07 Παράσταση θα δώσω
08 Δέντρο μου θαλασσινό
09 Και η γη αλλιώς γυρίζει
10 Σου το πα θέλει δύναμη
11 Έψιλον (Ιωάννα) 

Όλα τα κομμάτια είναι διαθέσιμα και στο Youtube 

Διαβάστε τις πρόσφατες συνεντεύξεις του Θοδωρή με αφορμή την κυκλοφορία της “Ομπρέλας” στα: Reader.gr και thinkfree.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου