Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Μια ΑΝΑΣΑ στο Μενίδι ...


Αγαπητές και αγαπητοί συμπολίτες

Πριν λίγες βδομάδες ολοκληρώθηκε η πρωτοβουλία μας!! Η πρωτοβουλία μερικών δεκάδων συμπολιτών να χτίσουμε ένα μετερίζι, ένα κοινωνικό μετερίζι για την Κοινωνία μας, τον Δήμο μας , τις πόλεις μας, τις Αχαρνές, τους Θρακομακεδόνες, το Ολυμπιακό Χωριό, την Βαρυμπόμπη κ.α. Το 9μελές ΔΣ του Συλλόγου συγκροτήθηκε σε Σώμα.

Το μετερίζι αυτό, τον φορέα μας, τον σύλλογό μας, τον ονομάσαμε

Α.Ν.Α.Σ.Α.

Έχοντας αφενός τον αναλυτικό χαρακτήρα :

Α λληλεγγύη Ν έες Α νθρώπινες Σ χέσεις Α νάπτυξη

Αλλά και τον συμβολικό χαρακτήρα… επιτέλους να πάρουμε ΑΝΑΣΑ ως Κοινωνία!!

Και πράγματι ο σύλλογος μας, ο νέος κοινωνικός φορέας, φιλοδοξεί να συμβάλει:

1ον Με βασικό άξονα την κοινωνική αλληλεγγύη – που ως δραστηριότητα στον Δήμο μας, στις κοινωνίες μας, έχει ήδη καταβάλει- ως ομάδα πολιτών - συστηματικές προσπάθειες στήριξης συμπολιτών μας που είχαν και έχουν ανάγκες στο επίπεδο της διατροφής, ένδυσης, ψυχοκοινωνικής στήριξης κ.ο.κ.- θα πορευτεί μέσα στην κοινωνία μας ,επιδιώκοντας την περαιτέρω ανάπτυξη και αναβάθμιση της.

2ον Ταυτόχρονα, στους βασικούς σκοπούς και δράσεις του νέου φορέα είναι η συστηματική συμβολή στην ανάπτυξη δράσεων, προγραμμάτων, πρωτοβουλιών μέσα στην κοινωνία – με την κοινωνία, που αναφέρονται σε νέα προσέγγιση για την ανάπτυξη νέων ανθρώπινων σχέσεων και ποιότητας ζωής, με κύριο κορμό τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την συμμετοχική διαδικασία, την περιβαλλοντική ευαισθησία, και άξονα την ενεργό Κοινωνία σε όλα τα επίπεδα – Γειτονιά, σύλλογοι, ομάδες, παρέες κ.α.

3ον Επίσης η καλλιέργεια σχέσεων, ο συντονισμός δράσεων και ο δημιουργικός έλεγχος του φορέα μας, με τον Δήμο και τις δομές του, τις δομές της Περιφέρειας, τις αντίστοιχες κρατικές δομές, την Εκκλησία ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΕΝΕΡΓΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ!!!

4ον Η ζεύξη μας και η συνεργασία με τις ανθρωπογενείς δυνάμεις, τους φυσικούς και τεχνικούς πόρους και κεφάλαιο, προκειμένου να συμβάλλουμε στην κοινωνική και περιβαλλοντική αναβάθμιση και στην οικονομική ανάπτυξη ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ ΚΑΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ!!!

Στο χώρο μας, στον Δήμο μας όπου είναι από τις πιο ευαίσθητες περιοχές στην Περιφέρεια μας, στην Χώρα μας και ΕΥΡΥΤΕΡΑ!!!

Ο Δήμος μας, η ευρύτερη περιοχή, οι τοπικές κοινωνίες μας με τις ιδιαιτερότητες τους, τα τελευταία χρόνια έχουν πολλαπλά επιβαρυνθεί λόγω της μνημονιακής πορείας και όχι μόνο!!

Η Α.Ν.Α.Σ.Α. θα προσπαθήσει καταλυτικά στην ενεργοποίηση των κοινωνιών για να πάρουν στα χέρια τους το τιμόνι ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΝΑΓΚΑΙΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΙ, ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΞΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΜΕΣΑ , ΠΟΡΟΥΣ, ΣΧΕΔΙΑ, ΜΕΛΕΤΕΣ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ κ.α. ΤΟΠΙΚΟΥ, ΥΠΕΡΤΟΠΙΚΟΥ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ, ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ!!!!!!

Για μία Κοινωνία των πολιτών της !!!

Για μία Ανάπτυξη με γνώμονα τον άνθρωπο !!!

Για να πάρουμε ΟΛΟΙ ΜΙΑ Α.Ν.Α.Σ.Α. και να φύγουμε μπροστά !!

Συμπολίτες, συμπολίτισσες

Σας περιμένουμε να συμπορευτούμε στην

νέα ελπιδοφόρα Διαδρομή μας !!!!

Η πρόεδρος 
Παπαδημητρίου Καρυστιανού

Η γραμματέας
 Ελένη Ευαγγελία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου