Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Ευλάβεια και κοσμοσυρροή στον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου στις Αχαρνές



Φωτορεπορτάζ του Διευθυντή της ΑΧΑΡΝΑΪΚΗΣ 
Γεωργίου Νιώρα

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών πανηγύρισε ο Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου, στην ομώνυμη συνοικία στις Αχαρνές, το εορταστικό διήμερο 25 και 26 Οκτωβρίου 2017. 

Την παραμονή της γιορτής του μεγαλομάρτυρος το απόγευμα της Τετάρτης 25 Οκτωβρίου, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος, ιερουργούντος του Αρχιμανδρίτου κ.κ. Θεολόγου Σκορδίλη. Κορυφαία στιγμή, η λιτάνευση της ιεράς εικόνας του Αγίου, συνοδεία ιερέων, με επικεφαλής την φιλαρμονική του Δήμου, παρόντος του Δημάρχου Αχαρνών Γιάννη Κασσαβού, των Αντιδημάρχων Παν. Πολυμενέα και Θεόδ. Συρινίδη, των προέδρων της ΔΗΦΑ Γιώργου Δασκαλά και ΔΗΚΕΑ Μαρίας Ναυροζίδου.

Με την ολοκλήρωση της λιτάνευσης, ο πατήρ Κων/νος Πρίμπας ευχαρίστησε όλους που συμμετείχαν, ιδιαιτέρως δε τον Δήμαρχο, την φιλαρμονική και τους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ για την περιφρούρηση του χώρου.

Ανήμερα της εορτής, Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, τελέστηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία λειτουργία, ιεροργούντος του ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως μας, κ.κ. Ιωαννικίου, ενώ το απόγευμα τελέστηκε η παράκληση του Αγίου.

Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό 


















0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου