Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Την απογραφή των σημερινών κατοίκων του Καταυλισμού Καποτά ζητά από τον Δήμο Αχαρνών ο Σύλλογος Σεισμοπαθών του Οικισμού


ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΕΝΙΔΙΟΥ

ΚΟ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΣΣΑΒΟ Τρίτη, 5 Ιουλίου 2017

Θέμα : ΑΙΤΗΜΑ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΚΑΠΟΤΑ ,ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΩΝ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΡΩΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» .

Κύριε Δήμαρχε

Ζούμε τις ημέρες που έχει κηρυχτεί ο πόλεμος , εκτός των άλλων περιοχών, στο Καταυλισμό Σεισμοπλήκτων Καποτά, ως « άντρο της Ανομίας». Ταυτόχρονα με τις δράσεις έλεγχου ανακάλυψης παρανόμων δραστών , για τους οποίους οι κάτοικοι του καταυλισμού ,δεν έχουν καμία αντίρρηση, η ΔΕΗ αξιοποιώντας τη παρουσία των διαφόρων τομέων της Αστυνομίας ( Ασφάλειας, Τροχαίας, ΜΑΤ) προβαίνει σε «αποξήλωση» μετρητών Ηλεκτρικού ρεύματος « ρολογιών» της ΔΕΗ με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μένουν χωρίς την παροχή Ηλεκτρικού Ρεύματος.

Όπως είναι φανερό οι κάτοικοι του Καταυλισμού που ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ, εξ αιτίας της δεινής τους οικονομικής κατάστασης , να εγκαταλείψουν τον καταυλισμό ζουν σε τραγικές συνθήκες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, που εκθέτουν σε κίνδυνο τη ζωή πρώτιστα των ανηλίκων παιδιών, και των υπέργηρων , αλλά και όλων ,και ειδικά στη περίοδο του Καλοκαιριού ,που πάρα πολλές ημέρες υπάρχουν θερμοκρασίες μεγαλύτερες των 40 βαθμών.

Προσπαθώντας να συνδράμουμε τους κατοίκους απευθυνθήκαμε στη περιφερειάρχη Αττικής κ Δούρου. Η Κ Δουρου ανταποκρίθηκε αμέσως και καθορίστηκε συνάντηση με την Διευθύντρια της ΔΕΗ κ Αμανατίδου την 3/Ιουλιου 2017. Στην συνάντηση αυτή με τη συμμετοχή διάφορων φορέων , από την ΔΕΗ, ετέθη σαν προϋπόθεση για την εξεύρεση οποιαδήποτε λύσης σε ανθρωπιστικά πλαίσια , η καταγραφή των σημερινών Κατοίκων του Καταυλισμού. 

Ο μόνος αρμόδιος φορέας για την διενέργεια της απογραφής είναι ο Δήμος Μενιδίου . Επειδή έχει λεχθεί από το Δήμο Αχαρνών ότι οι υπάλληλοι της η κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου Αχαρνών, σε προηγούμενες προσπάθειες απογραφής , αντιμετώπισαν την άρνηση των κατοίκων να συνεργαστούν για την διενέργεια της απογραφής , επαναφέρουμε παρόμοια πρόταση που είχε υποβληθεί στον τότε Δήμαρχο το 2014, από την Μητρόπολη, το Δημοτικό σχολείο, τους εθελοντές με αφορμή τότε παρόμοια κρίση:

Τα κλιμάκια απογραφής του Δήμου να συνοδεύονται από μέλη του Διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου μας « Άξιον Εστί» ή/και από εθελοντές , τους οποίους εμπιστεύονται οι κάτοικοι, ώστε να διενεργηθεί η απογραφή.

Παρακαλούμε την άμεση ανταπόκριση σας στο αίτημα μας, καθ όσον η απογραφή είναι προϋπόθεση να βρεθούν λύσεις για τους κατοίκους . Πρόσθετα θεωρούμε ότι θα συνδράμει και στην αποτύπωση της πραγματικής εικόνας του Καταυλισμού, ώστε το ένα πολύ μικρό ποσοστό, ίσως και μικρότερο του 5%, να πάψει να αμαυρώνει την εικόνα όλου του καταυλισμού.

Με τιμή

Η πρόεδρος του Συλλόγου 
Ανδρομάχη Σιολή     

Η Εθελόντρια 
Ευαγγελία Κωνστανταράκη 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου