Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Η Μνήμη συνάντησε τον Αθλητισμό στο Μενίδι προς τιμήν της Ποντιακής Γενοκτονίας


Πηγή: http://www.pontos-news.gr/

Με συνδετικό κρίκο τον τόπο καταγωγής τους, Πόντιοι γεννημένοι στο Καζακστάν διοργάνωσαν την περασμένη Κυριακή, στα γήπεδα-ακαδημίες του Κυριάκου Καραταΐδη στις Αχαρνές, τουρνουά ποδοσφαίρου αφιερωμένο στην ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
Για μια ακόμη χρονιά τίμησαν με τον δικό τους τρόπο τους προγόνους τους.
Πριν ξεκινήσει το τουρνουά έγινε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας από τον επίσκοπο Ρογών Δωρόθεο και τους πατέρες Συμεών και Διονύσιο από την Παναγία Κανάλα Φυλής. Ακολούθησε ενός λεπτού σιγής. «Πρέπει να είστε περήφανοι για τη σημερινή εκδήλωση» είπε προς τα μέλη των ομάδων ο Γιάννης Κυριακίδης, πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Έδεσσας «Ο Άγιος Θεόδωρος Γαβράς», ο οποίος κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στα γεγονότα της Γενοκτονίας.
353.000 ψυχές που δεν ξεχνιούνται

Στη συνέχεια απονεμήθηκαν αναμνηστικές πλακέτες σε όσους συμμετείχαν στη διοργάνωση του τουρνουά. Ανάμεσά τους βραβεύτηκαν οι συνεργάτες του pontos-news.gr Βασίλης Τσενκελίδης και Βασίλης Καρυοφυλλίδης.
Ακολούθησαν οι ποδοσφαιρικοί αγώνες ανάμεσα στις τέσσερις ομάδες. Την πρώτη θέση κατέλαβε ο Σπάρτακος Καλλιθέας, και ακολούθησαν οι ομάδες Παχταράλ, Καρατάου και Κεντάου.
Μετά το τέλος του τουρνουά οι ομάδες κατευθύνθηκαν στην πλατεία «Ακριτών του Πόντου», όπου υπάρχει το μνημείο του Πόντιου Ακρίτα, και κατέθεσαν στεφάνι.

Οι αρχηγοί των ομάδων: Απόστολος Αντωνιάδης (Σπάρτακος Καλλιθέας), Ανέστης Παπαδόπουλος (Παχταράλ),
Γιώργος Λευκόπουλος (Καρατάου), Γιώργος Χειμωνίδης (Κεντάου)
Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ως εκπρόσωπος του δημάρχου Αχαρνών ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Πολύκαρπος Παπαδόπουλος, η αντιπρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Αθηνά Σωτηριάδου, και πλήθος κόσμου.
Αξίζει να σημειωθεί πως επίσημος διοργανωτής δεν υπήρχε στο τουρνουά· η αγάπη που τρέφουν για τον Πόντο, και κυρίως ο σεβασμός για την 19η Μαΐου, οδήγησε τα μέλη των ομάδων να αποτίσουν τον ελάχιστο φόρο τιμής στους προγόνους τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου