Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Κρύβουν την αλήθεια για τους ΡΟΜΑ τα Δελτία Τύπου της Αστυνομίας

Αποφεύγουν να πουν τα πράγματα με το όνομά τους, παρόλο που από τα συμφραζόμενα προκύπτουν.
Ο λόγος για τα Δελτία Τύπου της Αστυνομίας τα οποία, στην περίπτωση που οι φερόμενοι ως δράστες εγκληματικών πράξεων ανήκουν στην κοινωνική ομάδα των ΡΟΜΑ, αποφεύγουν να το αναφέρουν.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Δελτίο Τύπου της 11ης Μαΐου 2017, που αναφέρεται στη σύλληψη «δύο (2) ανήλικων ημεδαπών, μελών σπείρας που διέπραττε ληστείες σε βάρος πεζών και οδηγών διερχόμενων αυτοκινήτων στην περιοχή των Αχαρνών».
Αποφεύγει ακόμα να αναφέρει ποιοι διαμένουν στον καταυλισμό της Αγίας Σωτήρας, πέριξ του οποίου προέβαιναν σε ληστείες και στον οποίο, εν συνεχεία,  διέφευγαν οι δράστες.
Αντί να προβληματίζεται από την ύπαρξη γκέτο και άβατων μέσα στις πόλεις που αποδεικνύουν την ανικανότητά της ή την έλλειψη βούλησης να παταχθεί το εμπόριο ναρκωτικών, η Αστυνομία κρύβει το πρόβλημα κάτω από το χαλί, λες και απευθύνεται σε αφελείς.
Με πρόσχημα την αποφυγή κοινωνικού στιγματισμού αποκρύπτει την αλήθεια: Ότι δηλαδή η ύπαρξη καταυλισμών-άβατων σαν της Αγίας Σωτήρας, της Αυλίζας και της Λίμνης σε ένα μόνο αποσκοπεί: Να καλύψει το εμπόριο ναρκωτικών κάτω από το μανδύα της ευπάθειας. Δεν είναι υπερβολή ότι το μεγαλύτερο μέρος του λιανεμπορίου των ναρκωτικών έχει περάσει στον έλεγχο των ΡΟΜΑ, ακριβώς επειδή οι θεωρητικοί της κοινωνικής ένταξης κατάφεραν να τους κάνουν προστατευόμενο είδος.
Ας αφήσουν λοιπόν τις «ευαισθησίες» τα όργανα της τάξης. Είναι απλές δικαιολογίες για να μην κάνουν τη δουλειά τους. Η ύπαρξη γκετοποιημένων περιοχών που επιδίδονται στο εμπόριο ναρκωτικών είναι δικό τους επίτευγμα. Μπορούν να ξηλώσουν τους πάντες μέσα σε λίγες ώρες αν το θελήσουν. Το γιατί δεν το κάνουν, αποτελεί ένα μεγάλο ερωτηματικό…
Δείτε το Δελτίο Τύπου της Αστυνομίας που αποτέλεσε την αφορμή για τον παραπάνω σχολιασμό…


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου