Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Με κομμένη ανάσα , νικητή την ΑΧΑΡΝΗΣ απέναντι στη ΝΗΑΡ ΗΣΤ και πάμε γι’ άλλα!


ΑΧΑΡΝΗΣ-ΝΗΑΡ ΗΣΤ 76-74 (21-18,40-29,60-56,76-74).


Καρέ – καρέ η περιγραφή του αγώνα 

Αιμα και παρκε στο κλειστο του Μενιδιου (Πέμπτη 11 Μαΐου) με τις δυο ομαδαρες να μας χαριζουν μια συγκλονιστικη τιτανομαχια με εξελιξη που εκοβε την ανασα !
Η Αχαρνης επιασε εκπληκτικη αποδοση και ειχε τον απολυτο ελεγχο μεχρι το 28'(50-37,60-50).Αν και φορτωμενη με φαουλ,η ψυχωμενη Νηαρ με ηγετη τον θρυλικο Χατζηκωστή εδειξε ικανη να κανει το μπρεικ με μια επικη ανατροπη(67-69 στο 37').
Η αρμαδα του Μανου Τσαπακη όμως βρηκε τα ψυχικα αποθεματα να αντιδρασει με μεγαλα καλαθια του Ρεντιφη και κολωνα κατω από τα καλαθια τον Λιτσο!!

Αχαρνης.......Ζερβας-Ρωμοσιος-Ρεντιφης-Χριστοφακης-Λιτσος
Νηαρ Ηστ.....Ζεχερλης-Χατζηκωστης-Μαγκος-Αττικος-Αντωνιαδης

Το πρωτο 3ποντο του Χατζηκωστή εδωσε προβαδισμα 4-7 στη Νηαρ.Η Αχαρνης ειχε σαφη προσανατολισμο να περασει τη μπαλα στη ρακετα.Ο Χριστοφακης εκανε εντυπωσιακο ξεκίνημα επιθετικα αλλα και αμυντικα στο μαρκαρισμα του Αττικου.
Από κοντα ο Ρωμοσιος που εφθειρε τους αντιπαλους του,πηγε στις βολες και οι γηπεδούχοι ξεφυγαν.....16-7.
Ο κοουτς Ραπτης ανακατεψε την τραπουλα,χαμηλωσε το σχημα(Μαγκος στο '4') και με αιχμη τον Χατζηκωστή(3 τριποντα στην α περιοδο) η Νηαρ μειωσε 21-18.

Το ξεκίνημα της β περιοδου στιγματιστηκε από τον αερινο Ηλια Μπουα,ο οποιος με 3ποντη βομβα και καρφωμα στον αιφνιδιασμο ανεβασε παλι την διαφορα.....26-18.
Ο Χατζηκωστής δεν σκοραρε σε αυτό το διαστημα αλλα αξιοποιησε εξυπνα τους Αντωνιαδη-Δημητσα και η Νηαρ εμεινε κοντα στο σκορ......30-27.
Τα τελευταια λεπτα όμως ειχαν πρωταγωνιστη τον Αλεξη Ρεντιφη ο οποιος με 2 τριποντα εκτοξευσε για πρωτη φορα την διαφορα σε διψηφια επίπεδα και το ημιχρονο εκλεισε 40-29.

Αντωνιάδης-Αττικος ειχαν ηδη φορτωθεί με 3 φαουλ και ο Ζερβας βρηκε την ευκαιρια να τρυπησει την αμυνα των φιλοξενουμενων και με δυο παλικαρισια ντραιβ κρατησε την διαφορα στο 45-34.Φορτωθηκε όμως με 3 φαουλ αλλα ο Αναστόπουλος καλυψε την απουσια του και η διαφορα διατηρηθηκε στα ιδια επίπεδα με το 3ποντο του Σαρακασιδη να γραφει το 56-45.
Τεχνικη ποινη στον Καρνεση και οι βολες του Ρεντιφη ανακοπτουν(προσωρινα όμως) τον οιστρο του Χατζηκωστή.....60-50 στο 28'.
Εκει όμως ξεκινησε η αντεπιθεση της Νηαρ που εκλεισε την 3η περιοδο 60-56 με 4ποντο του Χατζηκωστή και λει-απ του Μαγκου που εδειξε να ξυπναει.

Ο Μαγκος ξεκινησε δυναμικα και την τελευταια περιοδο και με δικα του καλαθια η Νηαρ ολοκληρωσε ανατρεπτικο σερι 0-12 για να προσπερασει 60-62!!
Η Αχαρνης φανηκε προσωρινα να λυγιζει και το μομεντουμ ηταν με το μερος των φιλοξενουμενων αν και ειχαν ηδη τους Αττικο-Αντωνιαδη-Δημητσα φορτωμένους με 4 φαουλ.
Ο Λιτσος υψωσε ανάστημα για να ισοφαρισει 64-64 και να βγαλει τους γηπεδούχους από το αδιεξοδο ο Ρεντιφης με τριποντη-μαχαιρια...67-64.

Η Νηαρ όμως ειχε πλεον παρει ψυχολογια και ξαναπηρε προβαδισμα 67-69 με τριποντο του Ζεχερλη και καλαθι του δυναμικου Αντωνιαδη.
Ο Λιτσος ξανα ισοφαρισε 69-69 και ο Ρωμοσιος με 1/2 βολες εγραψε το 70-69 με 1,5 λεπτο για την κορνα.

Στα 47'' ο Ρεντιφης εβαλε το 3ποντο του αγωνα......73-69.
Από μια βολη Ζερβας-Μαγκος για το 74-70 στα 23''.
Στα 15'' ο Χατζηκωστής παταει την γραμμη του τρίποντου και μειωνει 74-72!!!
Ο Ρεντιφης με 2 βολες δινει μαξιλαρακι 76-72 και ο Δημητσας απλα με την ληξη εγραψε το τελικο 76-74.

Το mvp αυτόματα απονεμεται στον serial-killer Αλεξη Ρεντιφη που εδειξε να επιστρεφει από τον τραυματισμο του την καταλληλη στιγμη και να αποδεικνυει ότι είναι ο πιο clutch player της κατηγοριας !!!
Παλικαρισιο παιχνιδι από τον Γιωργο Λιτσο που ηταν ο κυριαρχος των αιθερων και τα διαστήματα που καθισε στον παγκο πληγωσαν την ομαδα του.
Πολύ καλοι Χριστοφακης-Ρωμοσιος!!!

Από τη Νηαρ τα λογια περιττευουν για τον τεραστιο Χατζηκωστη !!!!!Σκοραρε,δημιουργησε,επαιξε αμυνες........αθλητης-προτυπο!!!!!
Πραγματικο παλικαρι και μεγας μαχητης ο Αντωνιάδης και πολύ καλος ο Δημητσας.Σε ρηχα νερα αποψε ο Μαγκος που βοηθησε όμως στην ανατροπη.

Εκπληκτικη ατμοσφαιρα στο ασφυκτικα καταμεστο Menidi Sports Hall που ειχε και πολλους ορθιους.Εκτος από τους 400+ φιλαθλους των γηπεδούχων στο κλειστο βρεθηκαν και 70 περιπου φιλοι της Νηαρ που δεν σταματησαν σε κανενα σημειο να τραγουδάνε συνθηματα υπερ της ομαδας τους!!!!!!
Η σειρα τωρα μεταφερεται στο κλειστο της Καισαριανής την προσεχη Δευτερα στις 9.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου