Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Συγκίνηση στην έκθεση για το έργο του Σπυρίδωνος Αναγνωστόπουλου

Ο δάσκαλος και Διευθυντής του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών Σπυρίδων Αναγνωστόπουλος, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, είχε πρωτοστατήσει σε πολλές θρησκευτικές, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις των Αχαρνών, αλλά και της ιδιαίτερης πατρίδας του.
Λόγιος και με μεγάλο σεβασμό στην παράδοση ευαισθητοποιήθηκε από το έργο του λαϊκού ζωγράφου Χρήστου Τσεβά για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς των Αχαρνών και βρέθηκε κοντά στο Σύλλογο Φίλων της Δημοτικής Πινακοθήκης ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΕΒΑΣ.
Αυτή την προσήλωσή του δεν ξέχασαν τα μέλη του Συλλόγου της Δημοτικής Πινακοθήκης που φρόντισαν να τον τιμήσουν, αφιερώνοντας στη μνήμη του  ειδικό εκθετήριο στην έκθεση  «Αχαρναϊκή γη: Ο Δρόμος του Κρασιού», η οποία εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 21 Απριλίου 2017. 
Το εκθετήριο προς τιμήν του πλέον προβεβλημένου από τους πεφωτισμένους δασκάλους των Αχαρνών απέσπασε την προσοχή όλων των επισκεπτών της έκθεσης που είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν. Ανάμεσά τους του Μητροπολίτη Ηλιουπόλεως (Αιγύπτου) Θεοδώρου, με τον οποίο τον συνέδεεε φιλία και ο οποίος έμαθε τη θλιβερή είδηση του θανάτου του επισκεπτόμενος την έκθεση. Μάλιστα, όπως εξομολογήθηκε στους γιους του εκλιπόντος Παναγιώτη και Χρήστο Αναγνωστόπουλο, σχεδίαζαν να επισκεφτούν, σύντομα, το χωριό του, την Τουρλάδα Καλαβρύτων. «Θα πάμε μαζί, γιατί πλέον αποτελεί ιερό χρέος στη μνήμη του» διαβεβαίωσαν τον ιερωμένο ο Παναγιώτης και ο Χρήστος. Προφανώς στην επίσκεψη θα τους συνοδεύσει και ο Σπυρίδων ο νεότερος, δηλαδή ο εγγονός του εκλιπόντος από το γιο του Χρήστο, τον οποίο και ευλόγησε ο Μητροπολίτης.  
Συγκινημένους παρατηρήσαμε μπροστά στο προσεγμένο υλικό από την πολυδιάστατη δραστηριότητα του Σπυρίδωνος Αναγνωστόπουλου, το Βουλευτή Πάνο Σκουρολιάκο, το Δήμαρχο Γιάννη Κασσαβό, τον πρώην Δήμαρχο Δημήτρη Παπανίκα, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστα Ρούσσα, τον Αντιδήμαρχο Ηλία Ζητούνη, την Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης (ΔΗΚΕΑ) Μαρία Ναυροζίδου, τον Πρόεδρο της ΑΡΩΓΗΣ Νίκο Γκασούκα, τους Δημοτικούς Συμβούλους Σπύρο Βρεττό, Μιχάλη Βρεττό και Τάσο Κατάρα, την Περιφερειακή Σύμβουλο Γιάννα Τσούπρα, τον επιλαχόντα Δημοτικό Σύμβουλο Γιάννη Μίχα κά.
Όλοι τους συνεχάρησαν για την πρωτοβουλία τον Πρόεδρο των Φίλων της Δημοτικής Πινακοθήκης Κωνσταντίνο Νιώρα και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους ευχήθηκαν να συνεχίσουν την προσπάθειά τους με την ίδια έμπνευση και δημιουργικότητα. 
Δείτε στιγμιότυπα από την έκθεση "εις μνήμην Σπυρίδωνος Αναγνωστόπουλου": 

ΕΠΑΝΩ οι γιοι του Σπυρίδωνος Αναγνωστόπουλου Παναγιώτης και Χρήστος με τον Μητροπολίτη Ηλιουπόλεως (Αιγύπτου) Θεόδωρο μπροστά στο εκθετήριο με το υλικό από τη δραστηριότητα του πατέρα τους και
ΚΑΤΩ ο Χρήστος Αναγνωστόπουλος κρατώντας το γιο του που φέρει το όνομα του αείμνηστου πατέρα του


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου