Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Χαρές, χοροί και Πανηγύρια στο Μενίδι ...



Φωτορεπορτάζ Ελευθερία Τριανταφύλλου 

Οι φετινές εκδηλώσεις για το πολυαναμενόμενο πανηγύρι της Ζωοδόχου Πηγής ξεκίνησαν κιι επίσημα την Τετάρτη 19 Απριλίου 2017 και κόσμος κάθε ηλικίας απ’ όλες τις συνοικίες της πόλης συνέρρευσε στην Κεντρική Πλατεία για ν’ απολαύσει το εορταστικό πρόγραμμα. 

Η λαμπερή έναρξη των εκδηλώσεων περιλάμβανε, παραδοσιακούς χορούς από Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής και συναυλία-υπερθέαμα από τη Νεανική ορχήστρα της ΔΗ.Κ.Ε.Α μαζί με τα αστέρια του Rising Star Γιάννη Ξανθόπουλο και Κωνσταντίνο Σικοτάκη. 

Το πρόγραμμα άνοιξε με το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αχαρνών (ΔΗ.ΚΕ.Α), ακολούθησαν ο Σύλλογος Αγίου Κωνσταντίνου Άνω Αχαρνών και ο Σύλλογος "Παραδοσιακή Αναβίωση – Αχαρναϊκή Κληρονομιά”, ενώ το πρώτος μέρος της βραδιάς έκλεισε ο Σύλλογος Γυναικών Θρακομακεδόνων, με τους χορευτές να ξεσηκώνουν το κέφι και να θυμίζουν πως η γνήσια ελληνική παράδοση είναι ζωντανή και μεταδίδει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη χαρά του πανηγυριού. 

Στο 2ο μέρος της βραδιάς μαθητές και καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Αχαρνών ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν ένα μουσικό πρόγραμμα αντάξιο επαγγελματικών σχημάτων, τη συνολική επιμέλεια του όποιου είχε ο καθηγητής Μιχάλης Σωτηράκης. 

Ξεχωριστή η στιγμή της βραδιάς που στη σκηνή ανέβηκαν οι Κωνσταντίνος Σικοτάκης και Γιάννης Ξανθόπουλος με το κέφι να “χτυπάει κόκκινο” και τους ερμηνευτές να τραγουδούν πολυαγαπημένα τραγούδια και να γίνονται “μια φωνή” με το κοινό τους. 

Δικαίως ,λοιπόν, οι κατενθουσιασμένοι θεατές χάρισαν το πιο θερμό τους χειροκρότημα αλλά και ζητούσαν επίμονα “κι άλλο” από τους καλλιτέχνες! Εν ολίγοις οι συμμετέχοντες φάνηκαν παραπάνω από αντάξιοι των προσδοκιών του κοινού τους, που έδειχνε ενθουσιασμένο από το εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Συγχαρητήρια σε όλους! Και του χρόνου!

Την ορχήστρα πλαισίωσαν με άψογο επαγγελματισμό οι σπουδαστές του Ωδείου:
-Δανιηλίδης Νίκος: μπουζούκι 
-Δεληκωστίδης Μιχάλης: πιάνο
-Μουρατίδης Γιώργος: πλήκτρα
-Ρετσινάς Γιάννης: κιθάρα
-Κτενάς Ιάσονας: βιολί

Τους σπουδαστές συνόδευσαν οι καθηγητές:
-Ακριβόπουλος Λάζαρος: κρουστά
-Σωτηράκης Μιχάλης: μπουζούκι, τζούρα, λαούτο
Καθηγήτρια φωνητικής Κατερίνα Σκρέκη 

Τραγούδησαν οι:
-Τσάτσα Μελίνα
-Καραγιάννη Όλγα
-Ράπτη Αργυρώ
-Αμανατίδη Κυριακή
-Χαραλαμπίδης Αριστοτέλης

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από την πρώτη βραδιά του πανηγυριού 






















 




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου