Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Ελληνική παράδοση και Βυζαντινή μεγαλοπρέπεια στον εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής








Με νότες Ελληνικής Παράδοσης και Βυζαντινή Μεγαλοπρέπειας κορυφώθηκε ο διήμερος εορτασμός της Ζωοδόχου Πηγής στον Δήμο Αχαρνών. 


Την παραμονή, το απόγευμα της Πέμπτης 20 Απριλίου, στον Εσπερινό χοροστάτησε και λάμπρυνε με την παρουσία του τις θρησκευτικές εκδηλώσεις, ο Μητροπολίτης Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρας. 

Την επομένη το πρωί ανήμερα της μεγάλης γιορτής η Θεία λειτουργία εψάλη χοροστατούντος, του Μητροπολίτη Ηλιουπόλεως (Αιγύπτου) κ. Θεόδωρου. 

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την ιερή Λιτάνευση της εικόνας που τελέστηκε παρουσία μεγάλου αριθμού ιερέων από όλες τις ενορίες των Αχαρνών, του Δημάρχου Γιάννη Κασσαβού, εκπροσώπων του Κοινοβουλίου, Δημάρχων γειτονικών Δήμων, Αντιδημάρχων, Προέδρων Νομικών Προσώπων και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών από όλες τις παρατάξεις και εκπροσώπων Πολιτικών Κομμάτων, Μαζικών, Πολιτιστικών και Κοινωνικών Φορέων της πόλης των Αχαρνών και της ευρύτερης περιοχής. 

Η μεγαλόπρεπη πομπή έγινε συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Αχαρνών ενώ την εικόνα σήκωσαν στους ώμους τους και περιστοίχισαν παλικάρια και κοπέλες από το Λύκειο Ελληνίδων των Αχαρνών και τον Λαογραφικό – Χορευτικό Σύλλογο «ο Κόκκινος Μύλος» που κόσμησαν ιδιαιτέρως με την παρουσία τους, την κορυφαία τοπική γιορτή. 
Και του χρόνου!

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα 


















































... και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου 
στον επίλογο της γιορτής

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου