Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

S.O.S.! το μήνυμα της Βασιλόπιτας του Αγίου Δημητρίου




ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΩΡΑ 

Διπλή εκδήλωση για τα μέλη και τους φίλους του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίου Δημητρίου, Αχαρνών, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017. Κοπή Βασιλόπιτας το πρωί στα Γραφεία του και απογευματινή αποκριάτικη χοροεσπερίδα στην Οικογενειακή ταβέρνα «ΜΠΟΥΛΙΟΣ».

Η κοπή της Βασιλόπιτας, έγινε ώρα 11.00 π.μ. στα γραφεία του Συλλόγου επί της οδού Μόρνου και Βαρδουσίων. Από πλευράς επισήμων, παραβρέθηκαν, ο αντιδήμαρχος Στέργιος Πεδιαδίτης, ο πρόεδρος της ΔΗΦΑ Γιώργος Δασκαλάκης, ο επικεφαλής της Παράταξης «ΑχαρΝέων Ελπίδα» Σπύρος Βρεττός, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Μίχας και αντιπρόεδρος Συλλόγου κατά της Εγκληματικότητας Γιώργος Κουλόγιαννης.

Την πίτα ευλόγησαν ο πατήρ Κωνσταντίνος Πρίμπας μαζί με τον Συνεφημέριο πατήρ Παναγιώτη Τσιλιβερδή, οι οποίοι περιορίστηκαν σε ελπιδοφόρες ευχές με την βοήθεια του θεού, για τις εγκόσμιες δοκιμασίες που υφίσταται η περιοχή, εν γνώσει και απουσία της πολιτείας. 

Στον χαιρετισμό που έκανε ο Πρόεδρος Βασίλης Πετρόπουλος, ευχαρίστησε τους παραβρισκόμενους, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου με τις πιο θερμές ευχές τις δικές του και του Δ.Σ. για υγεία, αγάπη και προκοπή. 

Για το θέμα των χιλιάδων τοξικομανών που καθημερινά κατακλύζουν την περιοχή, επεσήμανε ως θετικές τις τελευταίες εξορμήσεις του Δημάρχου Γιάννη Κασσαβού, καθώς και τις καθημερινές περιπολίες της αστυνομίας. Αυτό σημαίνει αναγνώριση του προβλήματος, πλην όμως όσο παραμένει άλυτο, και δυστυχώς είναι επικίνδυνο για ολόκληρη την πόλη. Στο ίδιο μήκους κύματος κινήθηκαν και οι χαιρετισμοί των επισήμων, με δυσοίωνες διαπιστώσεις, υποσχόμενοι να ενώσουν τις φωνές τους και να συμπαρασταθούν.

Αυτό που κανείς δεν έθιξε, έστω και για προβληματισμό, είναι το γεγονός, πως στο σύνολό τους οι παρόντες στην εκδήλωση, ήταν όλοι τους πάνω από πενήντα ετών. Σε σχετική ερώτηση μας σε μεμονωμένους κατοίκους, μας εκμυστηρεύτηκαν, πως δυστυχώς τα τελευταία χρόνια οι νέοι εγκαταλείπουν την περιοχή, ελάχιστες είναι οι οικογένειες που έχουν παιδιά να πηγαίνουν στο Δημοτικό, στο Γυμνάσιο, στο Λύκειο. Ένας πιο τολμηρός, μας το είπε στα ίσια. «Ναι η αλήθεια είναι πως ακόμη και οι περισσότεροι από τους ηλικιωμένους βλέποντας τα παιδιά τους να φεύγουν, προσπαθούν να πουλήσουν όσο – όσο, ότι με κόπο και μόχθο έφτιαξαν στην περιοχή να φύγουν κι αυτοί, δεν υπάρχει μέλλον εδώ». 

Με αυτές τις πικρές αλήθειες, ολοκληρώθηκε η εκδήλωση κοπής πίτας στο Σύλλογο Αγίου Δημητρίου…

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από την κοπή της βασιλόπιτας …














Στο επόμενο θέμα ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ από την Χοροεσπερίδα του Αγίου Δημητρίου στην ταβέρνα ο ΜΠΟΥΛΙΟΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου