Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Συγκίνηση, μαντινάδες κι εγκάρδιες ευχές στην Βασιλόπιτα του Συλλόγου Κρητών





Πλήθος μελών ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Συλλόγου Κρητών Αχαρνών το μεσημέρι της Κυριακής 5 Φεβρουαρίου για την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας που συνοδεύτηκε από γνήσιο παραδοσιακό Κρητικό γλέντι με καλούς μεζέδες και άφθονη γλυκόπιοτη τσικουδιά. 
Την εκδήλωση άνοιξαν με Κρητικά κάλαντα τα μικρά μέλη των χορευτικών Τμημάτων συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας, ενώ ακολούθησε η ευλογία της πρωτοχρονιάτικης πίτας από τους ιερείς της εκκλησίας. 


Τις ευχές του Δημάρχου Αχαρνών Γιάννη Κασσαβού που δεν μπόρεσε να δώσει φέτος το “παρών” λόγω ίωσης, μετέφερε ο Πρόεδρος της ΔΗΦΑ και κατά το ήμισυ Κρητικός Γιώργος Δασκαλάκης, ο οποίος επεσήμανε πως η συλλογική δύναμη ξεκινάει από τον καθένα μας χωριστά. “Όταν αγκαλιάσουμε τον διπλανό μας, τους γύρω μας, θα γίνουμε πολλοί και τότε θα μπορούμε να παλέψουμε” τόνισε ο Γιώργος Δασκαλάκης επισημαίνοντας την μεγάλη και ξεχωριστή ψυχική δύναμη που κρύβει ο κάθε άνθρωπος.


Τις ευχές του έδωσε ο επίσης Κρητικός Αντιδήμαρχος κι επί σειρά ετών δραστήριο μέλος του Συλλόγου Στέργιος Πεδιαδίτης , που κατέφτασε λίγο αργότερα.


Ιδιαίτερα συγκινητικός υπήρξε και ο χαιρετισμός του Μιχάλη Βρεττού ο οποίος μνημόνευσε τον πρόωρα χαμένο χοροδιαδάσκαλο Νίκο Καμπουράκη. “Η αίθουσα σήμερα είναι άδεια, χωρίς το Νίκο, τόνισε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Βρεττός προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στο κόσμο και ιδιαίτερα στα παιδιά των χορευτικών τμημάτων.


Με μια μαντινάδα αν και Αρβανίτης, έδωσε της ευχές του ο επικεφαλής της παράταξης “ΑχαρΝΕΩΝ Ελπίδα”, Σπύρος Βρεττός, ο οποίος και αφιέρωσε το κομμάτι του στα παιδιά των χορευτικών τμημάτων αλλά και στους μουσικούς της παραδοσιακής ορχήστρας επισημαίνοντας μάλιστα πως αισθάνεται ιδιαίτερα περήφανος καθώς ένα από αυτά τα παιδιά, είναι μαθητής του.


Με μια συγκινητική μαντινάδα μνημόνευσε το Νίκο Καμπουράκη και ο Πρόεδρος της Αντικαρκινικής Αχαρνών και Φυλής Παναγιώτης Καζανάς ο οποίος αφιέρωσε το κομμάτι του στους νέους επιστήμονες και στα παιδιά που έχουν ξενιτευτεί, με την ευχή να αγωνιστούμε όλοι μαζί ώστε να γυρίσουν πίσω!

Τις ευχές τους έδωσαν επίσης στο Σύλλογο των Κρητών Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι μαζικών και πολιτιστικών φορέων της πόλης των Αχαρνών. 

Από κει και ύστερα το λόγο είχαν οι χοροί και το κέφι που πλημμύρισε την φιλόξενη αίθουσα των Κρητικών που διασκέδασαν παραδοσιακά με γλυκόπιοτη τσικουδιά ως αργά το απόγευμα. 


Οικοδεσπότης ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μανώλης Μανιδάκης, ο οποίος έχοντας στο πλευρό του όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, φρόντισαν ώστε όλοι οι επίσημοι προσκεκλημένοι αλλά και ο κόσμος να απολαύσουν τη γνήσια Κρητική φιλοξενία.  
Και του χρόνου!
Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εκδήλωση














Δείτε και μερικά χαρακτηριστικά live στιγμιότυπα 
Κρητικά κάλαντα Χαιρετισμός Γιώργου Δασκαλάκη Χαιρετισμός Σπύρου Βρεττού Χαιρετισμός Παναγιώτη Καζανά

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου