Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Το Μενίδι δεν έχει μόνο ναρκωτικά και παραβατικότητα...

... προβλημάτισε και προκάλεσε αίσθηση η Ομιλία του Γιώργου Φυτά


Όχι μόνο μεγάλος αριθμός εκπροσώπων του Δήμου Αχαρνών και του Κοινοβουλίου και της Περιφέρειας αλλά και δεκάδες εκπρόσωποι των Τεχνών, των Γραμμάτων, Πολιτιστικών και Κοινωνικών Φορέων του Δήμου Αχαρνών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα κι έδωσαν ηχηρό “παρών” στην εκδήλωση για την κοπή της Βασιλόπιτας της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρίας Αχαρνών που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 5 Φεβρουαρίου, στη φιλόξενη στέγη του Ορειβατικού Συλλόγου Αχαρνών. 
Εκτός από τις σημαντικές βραβεύσεις ΚΛΙΚ ΕΔΩ 
οι προσκεκλημένοι άκουσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και την ομιλία του Προέδρου της ΙΛΕΑ Γιώργου Φυτά, ο οποίους έθεσε σημαντικούς προβληματισμούς. 

Το πλήρες κείμενο της ομιλίας του, έχει ως εξής:


Σεβασμιώτατε κ. εκπρόσωπε του Δημάρχου, κ. εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου, κ. εκπρόσωποι της Περιφέρειας και Αντιπρόεδρε του Περιφερειακού Συμβουλίου, κ. Δημοτικοί σύμβουλοι, κ. Πρόεδροι και εκπρόσωποι των Πολιτιστικών, Εκπαιδευτικών και μαζικών φορέων της περιοχής μας, κ. εκπρόσωποι του Υ.ΠΠΟ και των κρατικών αρχών. 

Αγαπητά μέλη, φίλοι και εθελοντές της Ι.Λ.Ε.Α. αγαπητοί συμπατριώτες. 
Σας καλωσορίζουμε και εφέτος εδώ, στον φιλόξενο χώρο του μητρικού μας Ε.Ο.Σ. Αχαρνών, σας ευχόμαστε Υγεία και Καλή Χρονιά να έχουμε όλοι μας. 

Όπως γνωρίζεται η σημερινή εκδήλωση θα έχει δύο σκέλη. 
Το πρώτο, αφορά την καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας και την ανταλλαγή χαιρετισμών και ευχών από την πλευρά των επισήμων που παρευρίσκονται. 
Το δεύτερο αφορά τα μέλη της Ι.Λ.Ε.Α. Είναι η ετήσια Γενική Συνέλευση μας που εφέτος πέραν του τυπικού περιλαμβάνει, το σοβαρότερο θέμα της αγοράς ή όχι πολυχρηστικού κτιρίου για την στέγαση των αποθηκών, των εργαστηρίων συντήρησης, ταξινόμησης, αρχειοθέτησης και άλλων χρήσεων όπως περιοδικές εκθέσεις, βιβλιοθήκες, κλπ.. 

Κυρίες και κύριοι, 

Και αυτή τη χρονιά, η περιοχή μας, οι Αχαρνές, ή Αχαρναί, ή το Μενίδι, δηλαδή, βρέθηκε ξανά στην πρώτη γραμμή της ειδησεογραφίας την τρομακτική παραβατικότητα και την επίκαιρη εγκληματικότητα όπως αυτή παρουσιάζεται από τα πρωτοσέλιδα και τα δελτία ειδήσεων. 
Είναι όμως έτσι ή όχι; 
Είναι οι στρατιές των χαμένων ψυχών που έχουν καταλάβει τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μας, το Μενίδι του σήμερα; 
Είναι οι μικροεγκληματίες που στις σκοτεινές γωνιές των παρυφών της πόλης μας εγκληματούν κατά των αλλοδαπών και των σχολιαροπαίδων; Είναι αυτό το Μενίδι σήμερα; 
Είναι η συγκεκριμένης μειονοτικής ομάδας, ένοπλοι παραβατικοί που αγοράζουν την στρατιωτικοί θητεία, παίρνουν νοσοκομειακά αρρωστόχαρτα και υπερλεηλατούν με παντός είδους τεχνάσματα τα κοινωνικά επιδόματα του Κράτους. Είναι αυτή η πόλη μας; 

Ασφαλώς και όχι, δίνουμε την απάντηση εμείς ως απλοί πολίτες. Ενεργοί στην κοινωνία και στον πολιτισμό, στην καθημερινότητα και σ’ όλες τις πτυχές της. 

Σήμερα στις Αχαρνές, έχουμε εκατοντάδες εκπροσωπούντες τον πολιτισμό συνανθρώπους, συμπατριώτες, συγκατοίκους μας και μέλη της κοινωνίας των πολιτών. Συγγραφείς, λογοτέχνες και ποιητές. Ηθοποιούς, σκηνοθέτες και πρώτης γραμμής Τραγουδιστές, Συνθέτες και Καλλιτέχνες παντός είδους και ειδίκευσης. Ζωγράφους, Γλύπτες και Εικαστικούς, Ανθρώπους των τεχνών, Ιστορικούς , Αρχαιολόγους και Φιλολόγους, Νομικούς, Μηχανικούς, Πανεπιστημιακούς κι επίλεκτους προβεβλημένους αθλητές και πρωταθλητές χιλιάδες αριστούχους μαθητές και φοιτητές, χιλιάδες πετυχημένους επιστήμονες αλλά κι επαγγελματίες και τίμιοι οικογενειάρχες κι αγωνιστές της ζωής και της καθημερινότητας. 
Κι ακόμα, δεκάδες φορείς συλλογικής δράσης και οφελών για τους ανθρώπους που τον κατοικούν, εθνοτοπικούς συλλόγους, αντικαρκινικούς και οικολόγους ακτιβιστές, αιμοδότες, πυροσβέστες και μέλη ομάδων ετοιμότητας για σεισμούς, πυρκαγιές και άλλες καταστροφές. Έχουμε Συλλόγους διάσημους σ’ όλη την χώρα, όπως ο Ορειβατικός και το Λύκειο Ελληνίδων και τι Επισκήνιον, Φιλότεχνες Λέσχες όπως η Φιλότεχνη, Λαογραφικούς Συλλόγους, όπως ο Αριστοτέλης και ο Κόκκινος Μύλος. Έχουμε εκλεκτούς Αθλητικούς φορείς, όπως ο Αχαρναϊκός (χωρίς την περιθωριακή μερίδα των οπαδών του) και αθλητές που βγάζουν οι παλαίστρες μας και σημαντικούς άλλους Συλλόγους, όπως οι Κυνηγοί, οι σκοπευτές, οι Φίλοι του Δάσους, οι Ενορίες με τους σημαντικούς Θεολόγους, Ιερείς και φιλόπτωχα, σημαντικούς δημοσιογράφους, βιοτέχνες κι επαγγελματίες, χιλιάδες ανθρώπους σημαντικούς αλλά ταυτόχρονα και καθημερινούς, που παρά την οικονομική κρίση και τα παρεπόμενά της, παραμένουν αξιοπρεπείς, πάρα μα πάρα πολύ αξιοπρεπείς. 
Κι αυτοί, όπως ακριβώς και η Ι.Λ.Ε.Α., με αξιοπρέπεια δίνουν και δίνουμε τον αγώνα μας. Στις Ι.Λ.Ε.Α. την περίπτωση, πλην της αξιοπρέπειας, υπάρχει το καταστατικό μας και η συνείδηση μας. 

Και για την χρονιά αυτή, υιοθετούμε πλήρως τα δύο εμβληματικά λογόσημα του πατρικού μας Ορειβατικού: 
Το « Όπου υπάρχει θέληση, Υπάρχει και τρόπος» και το «Πάντα ψηλά», που μαζί με το Καζαντζακικό «Φτάσε εκεί που δεν μπορείς..», Θα καθορίσουν για τη χρονιά που έρχεται το σύνολο των δράσεων μας. 

Ζητώ συγνώμη αν σας κούρασα, αλλά πέραν της ιδιότητας των μελών της Ι.Λ.Ε.Α., διατηρούμε και αυτή την μεγαλύτερη ιδιότητα των μελών της κοινωνίας των πολιτών και των κατοίκων αυτής της πόλης, Χθες, Σήμερα και Αύριο.

Ακολουθεί πλούσιο υλικό με χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εκδήλωση. 
































































0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου