Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Σε δυναμική ρήξη με την παραβατικότητα πάει το Μενίδι…

… αν συσπειρωθεί  ο κόσμος









Την αγανάκτηση και την απογοήτευσή του για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας που μαστίζει τον Δήμο Αχαρνών, παρά τις συντονισμένες κινήσεις της Δημοτικής Αρχής, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου κατά της παραβατικότητας και Αντιδήμαρχος Αχαρνών Παναγιώτης Πολυμενέας το βράδυ της Τρίτης 15 Νοεμβρίου κατά τη 3η συνεδρίαση του αρμόδιου οργάνου, στην οποία είναι μέλη αλλά και συμμετείχαν, εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων της πόλης των Αχαρνών.

Ο Παναγιώτης Πολυμενέας κάνοντας ένας επιγραμματικό αλλά εμπεριστατωμένο απολογισμό από τις ενέργειες και τις συναντήσεις του Δημάρχου προσωπικά αλλά και μελών της Διοίκησης του Δήμου, με τους Υπουργούς Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης με την Ελληνική Αστυνομία και άλλους αρμόδιους φορείς, επεσήμανε ότι η εικόνα, παρά τις διαρκείς οχλήσεις, τα επίσημα έγγραφα και τις θέσεις του Δήμου σχετικά με την αντιμετώπιση της ιδιαίτερα αυξημένης εγκληματικότητας όχι μόνο δεν βελτιώνεται αλλά χειροτερεύει καθημερινά.

Ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Συμβουλίου κατά της παραβατικότητας στάθηκε ιδιαίτερα και  στο Μνημόνιο Συνεργασίας του Δήμου Αχαρνών με το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, για να καταλήξει στην θλιβερή διαπίστωση πως οι όροι από την πλευρά του Υπουργείου κάθε άλλο, παρά τηρούνται.

«Τα αιτήματα του Δήμου Αχαρνών δεν έχουν υλοποιηθεί. Δεν τηρήθηκαν οι όροι και η συμφωνία του Μνημονίου. Δεν έχει γίνει τίποτα απολύτως και το μόνο που μας απομένει είναι η ΡΗΞΗ!  Το τι θα πουν οι Κεντρικές Κυβερνήσεις μας αφήνει αδιάφορους» τόνισε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Πολυμενέας.

Ο ίδιος υπήρξε σαφής και στην πρότασή του ζητώντας από όλους τους εκπροσώπους των κοινωνικών και μαζικών φορέων της πόλης των Αχαρνών να ενημερώσουν τα μέλη των Συλλόγων τους ώστε όλοι μαζί από κοινού να καθορίσουν τη μορφή του αγώνα και να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις που θα βγάλουν το ζήτημα εκτός των τοπικών ορίων, για να καταλήξει με τη φράση «Αυτή τη φορά, πρέπει να μας πάρουν στα σοβαρά.»

Ιδού τι ακριβώς είπε 

Κατά τη συνεδρίαση τοποθετήθηκαν και αρκετοί εκπρόσωποι Συλλόγων και Μαζικών Φορέων, εκφράζοντας όλοι την άποψη πως ο κόσμος πρέπει να κινητοποιηθεί και πως οι ίδιοι θα είναι αλληλέγγυοι σε ότι τους ζητηθεί. 
Χαρακτηριστική υπήρξε η τοποθέτηση της Προέδρου της Ένωσης Γυναικών Αχαρνών κας Λίτσας Αλεξάνδρου Πανά, η οποία επεσήμανε πως η παραβατικότητα πλέον έχει μπει και μέσα στα σχολεία κι αποτελεί καθημερινό φαινόμενο, με κρούσματα μπούλινγκ, κλεψιών, βίας, ναρκωτικών κ.τ.λ.
«Πρέπει να κινητοποιηθούμε άμεσα και όλοι μας. Η δυσπιστία είναι μεγάλη αλλά υπάρχει τρόπος να κινητοποιήσουμε τα μέλη μας, ακόμη και μέσω διαδικτύου, με τηλέφωνα με mail, μέσω face Book, με sms, με όλους του τρόπους που μας δίνει η τεχνολογία αλλά και μέσω των διαπροσωπικών μας σχέσεων. Το ίδιο φυσικά θα πρέπει να πράξουν και οι αιρετοί, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, το καθένα ξεχωριστά και όλοι μαζί, είτε βρίσκονται στη Διοίκηση είτε στην Αντιπολίτευση, ενεργοποιώντας και ζητώντας τη στήριξη των ψηφοφόρων τους. Αν η Δημοτική Αρχή θέλει πραγματικά να κάνει κάτι, μπορεί!» τόνισε η Λίτσα Αλεξάνδρου για να καταλήξει ότι η ΕΓΕ Αχαρνών θα βρεθεί όπως πάντα στην πρώτη γραμμή του οποιουδήποτε αγώνα.

Στην άποψη εξάλλου ότι το θέμα αυτό δε χωράει αντιπολίτευση συμφώνησε απόλυτα μαζί της και ο Παναγιώτης Πολυμενέας ο οποίος επεσήμανε πως το θέμα θα τεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και πως θεωρεί αυτονόητο ότι όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι θα συμβάλουν σε αυτή την σημαντική προσπάθεια.
Ως Δημοτικός Σύμβουλος αλλά και ως Αστυνομικός, τοποθετήθηκε και ο Παναγιώτης Κοσμίδης, ο οποίος επεσήμανε πως θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία και με τον γειτονικό Δήμο Φυλής, που αντιμετωπίζει τα ίδια κοινωνικά προβλήματα. Ο ίδιος επεσήμανε πως αν υπήρχε Πολιτική Βούληση και άλλη προσέγγιση από πλευράς Πολιτείας και Δικαστικής Εξουσίας η Ελληνική Αστυνομία θα έκανε τη δουλειά της με καλύτερα αποτελέσματα.
Ακούστε ένα απόσπασμα από την ομιλία του 

Δυναμικά θετική στον ξεσηκωμό του κόσμου και στις  κινητοποιήσεις υπήρξε  και η Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Αχαρνών κα Γιώτα Γιαννάκου, η οποία επεσήμανε πως κανένας γονιός δεν μπορεί και δεν πρέπει να μένει αδιάφορος όταν τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια του παιδιού του, πράγμα που στο Δήμο των Αχαρνών αποτελεί πλέον καθημερινό φαινόμενο.
Η ίδια υπογράμμισε με όλους τους τόνους πως όλοι γνωρίζουμε τι ακριβώς συμβαίνει και πως αυτό που πραγματικά χρειάζεται για τη λύση του προβλήματος είναι η Πολιτική Βούληση.

Ιδού τι ακριβώς είπε 

Θετικός και αλληλέγγυος σε οποιαδήποτε μορφή κινητοποίησης δήλωσε και ο Πρόεδρος του Συλλόγου της Αγίας Παρασκευής  Αχαρνών Γιώργος Αρβανίτης. 
Ακούστε τι είπε 

Ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής του 7ου Λυκείου Αχαρνών (κάτω φωτό) έπεσε θύμα και ο ίδιος της εγκληματικότητας καθώς όπως ανέφερε από μικροφώνου, πρόσφατα του έκλεψαν τη μηχανή του έξω από το σχολείο, που αποτελούσε για 'κείνον το μοναδικό μέσο μετακίνησης κι έκτοτε η ταλαιπωρία του, είναι μεγάλη. 

Τη συζήτηση έκλεισε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου κατά της παραβατικότητας Παναγιώτης Πολυμενέας  με τη φράση «Ή θα αντιδράσουμε ή θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Θα πρέπει να σπάσει η αλυσίδα χρήστης – έμπορος, πρέπει να σπάσουν τα γκέτο…» τόνισε χαρακτηριστικά.  

Ο ίδιος τέλος κάλεσε τους Συλλόγους να κινητοποιήσουν τα μέλη τους συμφωνώντας κι εκείνος πως αυτό που πραγματικά χρειάζεται είναι η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ. «Κι εμείς όμως από την πλευρά μας θα πρέπει να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας , να κινητοποιήσουμε τον κόσμο μας και να είμαστε πολλοί ώστε αφενός να μη γελοιοποιηθούμε κι αφετέρου να μπορέσουμε να δώσουμε το μήνυμα προς τα έξω» κατέληξε.


Το βέβαιο είναι ότι τα αντανακλαστικά του κόσμου θα φανούν σε 15 μέρες οπότε το Συμβούλιο κατά της Παραβατικότητας του Δήμου Αχαρνών θα συνεδριάζει εκ νέου, καλώντας τους εκπροσώπους των Φορέων και των Συλλόγων να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τη μαζικότητα και τη μορφή  των κινητοποιήσεων. Ίδωμεν…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου