Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Όχι στις λευκές νύχτες και στις μπλε Παρασκευές...

λένε οι σύλλογοι Εμποροϋπαλλήλων Μενιδίου και Αθήνας 

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και το παράρτημα Μενιδίου καταγγέλλουν την επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αχαρνών να εφαρμόσουν στο συγκεκριμένο δήμο το θεσμό της "ΛΕΥΚΗΣ ΝΥΧΤΑΣ" στις 16 Δεκέμβρη. Με πρόσχημα την τόνωση της αγοράς, τις χαμηλές τιμές, το εορταστικό κλίμα θα κρατήσουν τα καταστήματα ανοιχτά μέχρι τις 12 μ.μ. εξαντλώντας τους εργαζόμενους σε αυτά.
Ο θεσμός της "Λευκής Νύχτας", της BLACK FRIDAY πριν λίγες ημέρες έρχονται να προστεθούν στην πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου, στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, στο σμπαράλιασμα των εργασιακών σχέσεων εργασίας, δημιουργώντας συνθήκες γαλέρας για τους εργαζόμενους στο Εμπόριο.
Πρόθεση της Δημοτικής αρχής είναι να οδηγήσουν τους εργαζόμενους της πόλης μας των 300-400 ευρώ, τους εργαζόμενους που "απασχολούνται" με 3ωρα, 4ωρα, προγράμματα ΕΣΠΑ, με εκ περιτροπής εργασία, τους απλήρωτους, τους ανασφάλιστους, χωρίς ωράριο, χωρίς ελεύθερο χρόνο, χωρίς δικαιώματα να δουλεύουν 15ωρα οδηγώντας τους στην εξάντληση. Πριμοδοτούν και ενισχύουν μια χούφτα μεγαλομάγαζα μεθοδεύοντας την 24ωρη λειτουργία του εμπορίου.
Οι εκατοντάδες εργαζόμενοι στο Εμπόριο καλούνται εκβιαστικά από την εργοδοσία να ξεχάσουν την προσωπική, κοινωνική, οικογενειακή ζωή και να δουλεύουν ως δούλοι ξεροσταλιάζοντας όρθιοι από το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα και σε κάποιες περιπτώσεις χαράματα της επομένης. Ήδη πληρώνουμε σκληρά το τίμημα της απελευθέρωσης του ωραρίου και της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας.
Το μόνο σίγουρο πλέον είναι ότι από τους εργαζόμενους και την κάθε λαϊκή οικογένεια δεν λείπουν οι ώρες και οι μέρες για να ψωνίσουν, τους λείπουν τα χρήματα από τις μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, από την άγρια φορολογία που μας έχουν επιβάλλει προηγούμενες και σημερινή κυβέρνηση. Από την εφαρμογή της αντεργατικής – αντιλαϊκής πολιτικής που δεν έχει τέλος.
Στα προηγούμενα βάρβαρα μέτρα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας και των πολυεθνικών είναι έτοιμη να ψηφίσει νέα που θα επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο τη ζωή μας.
Συνάδελφοι - συναδέλφισσες,
Κανένας μας να μην δεχτεί το αίσχος της ΛΕΥΚΗΣ ΝΥΧΤΑΣ, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα, με μισθούς πείνας. Οργανωμένα, συλλογικά, συσπειρωμένοι στο κλαδικό μας σωματείο να εκφράσουμε την αντίθεση μας. Να οργανώσουμε τον αγώνα μας, να μην επιτρέψουμε άλλη επιδείνωση στη ζωή μας. Η αγανάκτηση μας να γίνει οργανωμένη δράση για να πετάξουμε τα παράσιτα από πάνω μας.

Από κοινού με τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρέμπορους που με "φιέστες " τύπου ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ και το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές τους οδηγούν μια ώρα αρχύτερα στο λουκέτο και ανοίγουν κερκόπορτες για νέα χειρότερα μέτρα εις βάρος τους.
Είναι ανάγκη τώρα όλοι εμείς που τα δικαιώματα μας, οι ανάγκες μας γίνονται βορά των μεγαλεμπόρων, των πολυεθνικών του κλάδου  για να αυγατίζουν τα κέρδη τους να πάρουμε ξεκάθαρη θέση, να δώσουμε την δική μας απάντηση.
Η υπόθεση της υπεράσπισης της ζωής μας και της κλιμάκωσης του αγώνα μας θα κριθεί μέσα στους χώρους δουλειάς από τον καθένα μας.
Απαντάμε στην επίθεση της εργοδοσίας, που θα κλιμακωθεί και άλλο το επόμενο διάστημα, με την οργάνωση μας στο κλαδικό μας σωματείο , τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, με τους αγώνες και την δράση μας, με την συμμετοχή μας στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 8 Δεκέμβρη, 10.30 π.μ. στην Ομόνοια.
Παλεύουμε για μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους, Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα για όλο το χρόνο, 40ωρο -8ωρο- 5ήμερο , ,κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων των τελευταίων ετών, κάλυψη των απωλειών μας, αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές, επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας
Συνάδελφοι - συναδέλφισσες,
Για όλα τα παραπάνω αποκτά ιδιαίτερη σημασία η συμμετοχή μας στη Γενική Συνέλευση του παραρτήματος Μενιδίου του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 7.00μ.μ.(ΔΕΚΕΛΕΙΑΣ 42 ΑΧΑΡΝΑΙ)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου