Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Υπέροχες φωτογραφίες από την Πάρνηθα

Πάρνηθα, το βουνό της καρδιάς μας. Κυριολεκτικά, ο ζωτικός πνεύμονας της Αττικής αλλά και ο ομορφότερος γείτονας. Δεν κουράζεται κανείς να εξερευνά την ομορφιά αυτού του ορεινού όγκου. Αδύνατο να πιστέψεις πως αυτή η άγρια φύση, με τις τόσες χαρές βρίσκεται σε απόσταση, 30 χιλιομέτρων, μιας ωρίτσας το πολύ από την πολύπαθη πρωτεύουσα. 
Η Πάρνηθα έχει πολλές πλευρές και πολλά να ανακαλύψει κανείς. Κλασικό χειμωνιάτικο ραντεβού τα ορεινά καταφύγια στο Μπάφι και στο Φλαμπούρι, αλλά και στο χώρο αναψυχής Μόλα.
Στιγμές επίγνωσης αλλά και μελαγχολίας προσφέρουν το παλιό σανατόριο και το Πάρκο των Ψυχών: λίγοι ίσως ξέρουν πως ένας από τους ανοίκους του σανατορίου υπήρξε ο ποιητής Γιάννης Ρίτσος, ο οποίος την περίοδο εκείνη έγραψε την «Εαρινή Συμφωνία».
 Στάνταρ στάση το Καζίνο της Πάρνηθας αλλά και το πολύ fun τελεφερίκ. Από την άλλη πλευρά η χαριτωμένη λίμνη Μπελέτσι και η Ιπποκράτειο Πολιτεία, ακριβώς πάνω από τις αρχαίες Αφίδνες, προσφέρουν   θέα προς τη θάλασσα και την πεδιάδα της Μαλακάσας.
Ο Εθνικός Δρυμός της Πάρνηθας διαθέτει απίστευτη βιοποικιλότητα: αποτελείται από τον πυρήνα, που καταλαμβάνει τον κεντρικό όγκο του βουνού (έκταση 38.000 στρ. περίπου) και την περιφερειακή ζώνη (έκταση 220.000 στρ. περίπου).
Το μεγαλύτερο μέρος του πυρήνα (90%) καλύπτεται από Kεφαλληνιακή Eλάτη (Abies cephalonica), ενώ η περιφερειακή ζώνη καλύπτεται ως επί το πλείστον από υψηλά δάση Χαλεπίου Πεύκης (Pinus halepensis). 
Δεν υπάρχει Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, εκτός ίσως από το Λουξεμβούργο, που οι κάτοικοί της να μπορούν να κάνουν trekking και ορειβασία σε απόσταση εντός ημίωρου από τον πρώτο καφέ τους. 
Ας το σεβαστούμε και ας το απολαύσουμε όπως του αξίζει. Κάποιοι πάντως εκφράζουν την αγάπη τους με πραγματικά τρυφερές φωτογραφίες που δημοσίευσαν στο instagram. 
ΠΗΓΗ: ΚΛΙΚ ΕΔΩ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου