Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

O Μενιδιάτης Γιώργος Κατάρας διεκδικεί στο Μιλάνο τον τίτλο του νέου Παγκόσμιου Σεφ!

Ο δικός μας Γιώργος Κατάρας (γιος του Σούλη Κατάρα) επί το έργον...
 και κάτω το  whole Turbot (ολόκληρο καλκάνι) του Γ.Κατάρα που εκπροσωπεί στον παγκόσμιο διαγωνισμό των νέων Σεφ την Αγγλία και την Ιρλανδία! 
Νέοι και βραβευμένοι


Δύο Ελληνες εκπροσωπούν τη Μεσόγειο και την Αγγλία στον 2o παγκόσμιο διαγωνισμό νέων σεφ

Πηγή: Κική Τριανταφύλλη 10 Οκτωβριου 2016, 18:35 MAGAZINE

Στις 15 Οκτωβρίου ο Νίκος Μπίλλης και ο Γιώργος Κατάρας, οι δύο νεαροί έλληνες σεφ που πέρασαν στην τελική φάση του διαγωνισμού S. Pellegrino Young Chef 2016, θα διαγωνιστούν για τον τίτλο του καλύτερου νέου σεφ στον κόσμο

Ο διαγωνισμός έγινε για πρώτη φορά πέρσι και μετά τη μεγάλη επιτυχία που είχε επαναλαμβάνεται, με χορηγό το φυσικό μεταλλικό νερό της Τοσκάνης Acqua Panna και το ελαφρώς ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό S. Pellegrino. Στην πρώτη φάση του φετινού διαγωνισμού συμμετείχαν 3.620 νεαροί σεφ κάτω των 30 ετών από 191 χώρες. Στον ημιτελικό πέρασαν 200, 10 από 20 διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές και τώρα στον τελικό διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί στο Μιλάνο στις 15 Οκτωβρίου θα συμμετάσχουν 20 νεαροί σεφ, ένας για κάθε μια από τις 20 περιοχές του πλανήτη. Ο Νίκος Μπίλλης είναι ο εκπρόσωπος των μεσογειακών χωρών όχι όμως και ο μοναδικός Ελληνας που έφτασε στον τελικό.

Ο Γιώργος Κατάρας, σεφ στο εστιατόριο Fera at Claridges (ένα αστέρι Michelin) του Σάιμον Ρόγκαν, θα εκπροσωπήσει το Ηνωµένο Βασίλειο και την Ιρλανδία.  Κατάγεται από το Μενίδι, ο πατέρας του είναι μουσικός, η μητέρα του ζωγράφος και ο ίδιος ήθελε να γίνει μουσικός, εγκατέλειψε όμως τις μουσικές σπουδές που έκανε στην Κρήτη για χάρη της μαγειρικής. Τέλειωσε τη Le Monde και το 2012, σε ηλικία 23 ετών, πήγε στο Λονδίνο όπου άρχισε να εργάζεται σε µεγάλα εστιατόρια όπως το διάστερο του Αρνό Μπινιόν. Η απλότητα της κρητικής διατροφής και η χρήση τοπικών προϊόντων που γνώρισε στην Κρήτη όσο σπούδαζε μουσική τεχνολογία, άφησαν το ίχνος τους στο κόνσεπτ της μαγειρικής του.

Στον ηµι-τελικό εκπροσώπησε την Αγγλία µε το πιάτο Whole Turbot (ολόκληρο καλκάνι), μια ιδέα που βασίζεται στην απλότητα, την αειφορία και στο νέο µαγειρικό ρεύµα Zero Wastage (µηδενική απώλεια), με άλλα λόγια «δεν πετάµε τίποτα». «Το θέµα δεν είναι απλώς να µαγειρεύεις. Αλλά να σέβεσαι επίσης το ζώο ή το φυτό που χρησιµοποιείς. Δεν γίνεται να πετάς το 70% από το ψάρι και το 85% από τα πουλερικά. Κάθε κύτταρο έχει αξία, γευστική και διατροφική», λέει εξηγώντας τη φιλοσοφία του.

Στις 13 και στις 14 Οκτωβρίου οι νεαροί σεφ από όλο τον κόσμο χωρισμένοι σε δύο ομάδες θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους σε μια επταμελή κριτική επιτροπή από διεθνώς καταξιωμένους σεφ, που είναι γνωστοί και ως «Seven Sages». Τρεις θα φτάσουν στο τελικό στάδιο και από αυτούς θα επιλεχθεί ο νικητής. Μετά την τελετή βράβευσης θα ακολουθήσει επίσημο δείπνο με μενού που θα επιμεληθεί ο κορυφαίος σεφ Μάσιμο Μποτούρα. Να σημειωθεί ότι το εστιατόριο του Osteria Francescana στη Μόντενα της Ιταλίας, ανακηρύχτηκε το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο για φέτος, σύμφωνα με τον Διαγωνισμό «The Worlds 50 Best Restaurants».
Κατά τη διάρκεια του δείπνου  θα απονεμηθούν ακόμη δύο  βραβεία. Το «Acqua Panna Contemporary Tradition Award» θα δοθεί στον δημιουργό του πιάτου που αναδεικνύει καλύτερα την ισορροπία μεταξύ παραδοσιακών και μοντέρνων στοιχείων και το «S.Pellegrino Inspiring Message Award» που θα δοθεί φέτος στον δημιουργό του πιο εμπνευσμένου πιάτου, για πρώτη φορά κατόπιν ηλεκτρονικής ψηφοφορίας από το κοινό. Η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα διαρκέσει έως τις 14 του μήνα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου