Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Η Αμυγδαλέζα δεν έκλεισε ποτέ, λέει ο Μουζάλας



Αναφορικά με τις πληροφορίες για μεταφορά ακόμη 3.000 μεταναστών από τη Γερμανία, ο Γιάννης Μουζάλας μίλησε για «χυδαίο λαϊκισμό που στηρίζεται πάνω σε φαντασιώσεις και συνειδητά ψέματα που οδηγούν σε αντεθνική στάση». 
Δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο, είπε, συμπληρώνοντας πως είχε συνάντηση με τον ομόλογο του γερμανό υπουργό Εσωτερικών Λότερ Ντε Μεζιέρ στη Γερμανία. «Δεν υπάρχει Δουβλίνο που να εφαρμόζεται, αντί γι’ αυτό γίνεται προσπάθεια για νέο κανονισμό, και στο Σεπτέμβριο θα πάω στη Γαλλία γι’ αυτό το πράγμα» σχολίασε, προσθέτοντας ότι για το θέμα διαμορφώνεται επιτροπή με Γαλλία, Μάλτα και άλλες χώρες, ενώ θα έχει συνάντηση και με τον επίτροπο Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Αβραμόπουλο. 

Σε ό,τι αφορά την Αμυγδαλέζα ο υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δεν έχει κλείσει ποτέ... ήταν τόσο παραμελημένη που χρησιμοποιούνταν ένα μικρό κομμάτι». Όπως εξήγησε, ανασκευάζεται μικρό κομμάτι της δομής που μπαίνει στο πρόγραμμα του Διεθνούς Γραφείου Μετανάστευσης για οικειοθελή μεταφορά των μεταναστών στις πατρίδες τους. «Είναι μερικές εκατοντάδες ανά εβδομάδα, όχι χιλιάδες, πρέπει να είναι υπό κράτηση ώστε να είναι περιφρουρούμενοι είναι ειδική κατάσταση» διευκρίνισε. 

ΠΗΓΗ: ΚΛΙΚ ΕΔΩ 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου