Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Άγρια κόντρα Πολυμενέα- Χίου για την καρέκλα της Χαριτίδου

Πολυμενέας και Χίος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
της Παρασκευής 29 Ιουλίου 2016
Δεν αρέσει στον Αντιδήμαρχο Παναγιώτη Πολυμενέα η πρακτική της άσκησης καθηκόντων προεδρεύοντος του Δημοτικού Συμβουλίου από τον πρώην Αντιδήμαρχο Αναστάσιο Χίο και δεν το κρύβει.
Στις προηγούμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, στις οποίες  προήδρευσε ο Αναστάσιος Χίος, ο Πολυμενέας ήταν από αρνητικός μέχρι επιθετικός απέναντί του. Ο Πολυμενέας πιστεύει ότι η παρουσία του Αναστασίου Χίου στη θέση του Προέδρου οφείλεται σε συμπαιγνία. Ότι δηλαδή δεν είναι καθόλου τυχαίες οι απουσίες της Προέδρου Μαρίας Χαριτίδου και του Αντιπροέδρου Μιχάλη Βρεττού από τις συνεδριάσεις, με αποτέλεσμα να καταλαμβάνει την καρέκλα του Προέδρου ο Αναστάσιος Χίος, ως πρώτος σε σταυρούς προτίμησης Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά ο Πολυμενέας γίνεται πυρ και μανία με τη σχολαστικότητα του Χίου και κυρίως με την επιμονή του να διενεργεί ονομαστικές ψηφοφορίες.
Βέβαια ο Χίος έχει εξηγήσει ότι ζητάει την τήρηση της συγκεκριμένης διαδικασίας για να είναι καταγεγραμμένο με αδιαμφισβήτητο τρόπο ποιος ψήφισε ένα θέμα και ποιος όχι. Όμως αρνήθηκε να δεχθεί τη συμβιβαστική πρόταση του Δημάρχου να μη διενεργείται ονομαστική ψηφοφορία στα θέματα που συμφωνούν όλες οι παρατάξεις.
Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016 Πολυμενέας και Χίος διασταύρωσαν και πάλι τα ξίφη, με τον πρώτο να ανεβάζει τους τόνους και να αποχωρεί, σε ένδειξη διαμαρτυρίας από το Δημοτικό Συμβούλιο. Το βέβαιο είναι ότι η κόντρα, που άρχισε από την πρώτη μέρα της θητείας Κασσαβού στο Δήμο θα συνεχιστεί. Όχι μόνο γιατί είναι και οι δύο ισχυρές προσωπικότητες, αλλά και λόγω της αποστασιοποίησης του Χίου από την παράταξη.
Βέβαια στην αυτοδιοίκηση ισχύει, όσο πουθενά, ο κανόνας «ποτέ μην λες ποτέ» κι επομένως δεν πρέπει κανείς να βγάζει πρόωρα συμπεράσματα….Για τίποτα...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου