Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Η Πρόεδρος έχει νεύρα

Η Μαρία Χαριτίδου ζητάει από τη Δημοτική Αστυνομικό
να αποβάλει από την αίθουσα τους φωνασκούντες
φέρνοντας σε αμηχανία τον Κασσαβό που ακούστηκε
στα μικρόφωνα να της συστήνει ψυχραιμία
Στην πρόσφατη συνεδρίαση η Πρόεδρος Μαρία Χαριτίδου εξέπληξε αρνητικά τα μέλη και το ακροατήριο του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών. Αντέδρασε με υπέρμετρο θυμό σε παρέμβαση κάποιων από τους ενδιαφερομένους για μια εργατική διαφορά του Δήμου με εργαζομένους, που είχε προκύψει επί Φωτιάδη.
Κι ενώ ο Δήμαρχος είχε κλείσει το θέμα διαβεβαιώνοντας τους ενδιαφερομένους ότι θα ξανασυζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, μαζί με τεκμηριωμένη εισήγηση της νομικής υπηρεσίας, η Πρόεδρος προκάλεσε ένταση ζητώντας την αποβολή από την αίθουσα εκείνων που επέμειναν για να πουν δύο λέξεις παραπάνω, χωρίς την άδειά της.
Στην αυτοδιοίκηση, τον εγγύτερο θεσμό προς τον πολίτη ο κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου είθισται να χαλαρώνει για να ακουστούν όλες οι απόψεις. Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται να πει δύο λέξεις ο Θάνος Τραβασάρος ένας άνθρωπος-σύμβολο για το Δημοτικό Συμβούλιο των Αχαρνών.
Εν πάση περιπτώσει, η Μαρία Χαριτίδου δικαιούται, όπως κάθε άνθρωπος να εκνευριστεί. Όχι όμως και να αφήσει τη θέση της στο Προεδρείο, όπως το συνηθίζει τον τελευταίο καιρό. Βέβαια διαθέτει ένα πολύ σημαντικό ελαφρυντικό που είναι οι υποχρεώσεις της ως μητέρας ενός νηπίου. Όμως παρά τις υποχρεώσεις που της επιβάλει η μητρότητα θα έπρεπε να ασκεί τα καθήκοντά της με μεγαλύτερη επιμέλεια. Όχι μόνο γιατί κατέχει το δεύτερο τη τάξει (μετά το Δήμαρχο) αυτοδιοικητικό αξίωμα, αλλά γιατί πρόκειται για μια έμμισθη θέση με μόνη υποχρέωση την παρουσία της στις συνεδριάσεις, μια ή το πολύ δύο φορές το μήνα.
Το πιο σημαντικό όμως είναι να ασκεί τα καθήκοντά της με νηφαλιότητα και πνεύμα ενότητας. Η Πρόεδρος είναι εκείνη που διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και για το λόγο αυτό πρέπει να την διακρίνει ευθυκρισία και ανεκτικότητα. Κι επιπλέον, η Μαρία, διατρέχοντας, την τρίτη θητεία στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν διαθέτει, πλέον, το ελαφρυντικό της απειρίας.
Άρα πρέπει να προσέχει περισσότερο… 



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου