Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Εντείνουμε την προσπάθεια για την πυροπροστασία δήλωσε ο Πολυμενέας


Στις δράσεις της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αχαρνών αναφέρθηκε ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Πολυμενέας, που ανέλαβε πρόσφατα καθήκοντα πολιτικού προϊσταμένου. 
Χαρακτήρισε ως τις πλέον επικίνδυνες για πυρκαγιά περιοχές του Δήμου τους Θρακομακεδόνες και τη Βαρυμπόμπη, αλλά ξεκαθάρισε ότι την επιχειρησιακή ευθύνη έχει η Πυροσβεστική Υπηρεσία. 
« Εμείς ως Δήμος συνεισφέρουμε στην πρόληψη, αλλά και στην υποστήριξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας πρόσθεσε και αναφέρθηκε στις δράσεις πρόληψης που έχει αναλάβει ο Δήμος Αχαρνών. 
«Καθιερώσαμε και απογευματινή περιπολία μικρού πυροσβεστικού οχήματος στους Θρακομακεδόνες, μαζί με την πρωϊνή. Έχουν καταρτιστεί καταστάσεις επιφυλακής οδηγών και χειριστών για όλο το 24ωρο. Επίσης σε επιφυλακή βρίσκονται οι υδροφόρες του Δήμου, οι οποίες γεμίζουν με νερό και εφοδιάζονται με καύσιμα μετά το τέλος της βάρδιας, ώστε να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Συνεχίζεται η απομάκρυνση κλαδιών και εύφλεκτων υλικών, από την υπηρεσία καθαριότητας στους Θρακομακεδόνες κι επισκευάστηκε το πυροσβεστικό σύστημα στην οδό Μακεδονίας, το οποίο πλέον λειτουργεί χειροκίνητα και θα συνδεθεί με παροχή νερού διαμέτρου 4 ιντσών, ώστε να μην τροφοδοτείται από δεξαμενή νερού, με δρομολόγια υδροφόρων. Θα τοποθετηθεί επίσης νέος μηχανολογικός εξοπλισμός στο αντλιοστάσιο της οδού Σιατίστης, ώστε να βοηθήσει σε περίπτωση πυρκαγιάς. Τέλος λειτούργησε και δεύτερος πίνακας ανακοινώσεων για ενημέρωση του κοινού σε περίπτωση κινδύνου πυρκαγιάς τις ημέρες και ώρες που επικρατούν επικίνδυνες κλιματολογικές συνθήκες», τόνισε ο Παναγιώτης Πολυμενέας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου