Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Λύθηκαν χρονίζοντα προβλήματα της ΑΡΩΓΗΣ

Ο Νίκος Γκασούκας εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο
Τροποποιήθηκε με ομόφωνη Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, που λήφθηκε το βράδυ της Πέμπτης 30 Ιουνίου 2016 το καταστατικό του Κέντρου ατόμων με νοητική υστέρηση ΑΡΩΓΗ. 
Μετά από εισήγηση του Πρόεδρου του ΔΣ  Νίκου Γκασούκα λύθηκαν χρονίζοντα προβλήματα, όπως η αύξηση του ορίου ηλικίας των ατόμων που φιλοξενεί και η λειτουργία Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στο ίδρυμα Βαμβακάρη, η κατασκευή του οποίου έχει ολοκληρωθεί στην Αυλίζα. 
Εξηγώντας την πρότασή του ο Νίκος Γκασούκας είπε ότι η αύξηση του ορίου ηλικίας των φιλοξενουμένων είναι αναγκαία καθώς οι περισσότεροι είναι ηλικίας άνω των 23 ετών. Για τη λειτουργία Ξενώνα υποστηριζόμενης διαβίωσης είπε ότι θα επιδιωχθεί η λειτουργία του με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, καθώς όπως είπε οι οικονομικές δυνατότητες του Δήμου δεν επιτρέπουν τη λειτουργία με ίδιους πόρους. «Χρειαζόμαστε 800 χιλ. το χρόνο κι αυτό το ποσόν δεν είναι εύκολο να βρεθεί» επεσήμανε ο Νίκος Γκασούκας.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Γιάννης Κασσαβός επεσήμανε ότι στο Κέντρο γίνεται σπουδαία δουλειά, κάτι που διαπίστωσε και στη φετινή γιορτή της ΑΡΩΓΗΣ. 
«Μας χαροποιεί ιδιαίτερα η κοινωνικοποίηση αυτών των παιδιών που πλέον τα βλέπουμε στις παρελάσεις και στις εκδηλώσεις, ενώ προηγουμένως οι γονείς τους ήταν αναγκασμένοι να τα έχουν κλεισμένα στο σπίτι», τόνισε χαρακτηριστικά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου