Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Εμπόλεμη Ανάσταση , τριών λεπτών , στον Άγιο Δημήτριο Αχαρνών

 ΕΧΟΝΤΑΣ ΩΣ ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ  ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ  ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ Ο ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΠΑΤΗΡ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΡΙΜΠΑΣ 
 ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΒΛΕΜΜΑΤΑ  ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΡΙΨΗΣ ΤΩΝ ΚΡΟΤΙΔΩΝ ΠΟΥ ΕΠΕΦΤΑΝ ΒΡΟΧΗ 
 Ο ΠΑΤΗΡ ΚΩΝ. ΠΡΙΜΠΑΣ ΠΡΙΝ ΠΕΙ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΕΛΑΒΕ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ 
 ΟΙ ΑΠΕΙΛΙΤΙΚΕΣ ΡΙΨΕΙΣ ΤΩΝ ΚΡΟΤΙΔΩΝ , ΕΔΙΩΞΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΟΥ ΝΑΟΥ
 ΕΔΩ Ο ΠΑΤΗΡ ΚΩΝ-ΝΟΣ ΠΡΙΜΠΑΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΜΕΣΤΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΩΝ ΡΙΨΕΩΝ 
ΑΡΟΝ - ΑΡΟΝ  Ο ΠΑΤΗΡ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΡΙΜΠΑΣ, ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΟ ΝΑΟ ΕΝΩ Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Μετ’ εμποδίων  πραγματοποιήθηκε  η τελετή της Ανάστασης στον  Ιερό Ναό Αγίου  – Δημητρίου Αχαρνών, εξ αιτίας των απανωτών κι επικίνδυνων  ρίψεων   πυροτεχνημάτων, στη Λεωφόρο  Δημοκρατίας μπροστά στο Ναό, στα κεραμίδια της Εκκλησίας και στους γύρω ακάλυπτους χώρους, που άρχισαν  10΄ πριν την τελετή - ειδικότερα την ώρα που ψάλλονταν το «Χριστός Ανέστη» και συνεχίστηκαν  μετά την τελετή.
Οι  βροντεροί ήχοι  των πυροτεχνημάτων,  μάλιστα  ορισμένοι  έμοιαζαν και με ήχο δυναμίτη,  υπερκάλυψαν  τα εξωτερικά  μεγάφωνα, με αποτέλεσμα να μην ακούγεται, ούτε το Ευαγγέλιο, ούτε το «Χριστός Ανέστη».  
Υπό αυτή την κατάσταση, ο ιερεύς του Ναού Κωνσταντίνος Πρίμπας, εξήλθε  του Ναού  ώρα 12 τα μεσάνυκτα του Μεγάλου Σαββάτου, τέλεσε την ακολουθία της Ανάστασης μέσα σε τρία λεπτά κι αμέσως  ξαναμπήκε στο Ναού για την  συνέχιση  της τελετής.
Να σημειώσουμε πως προληπτικά – όπως κάθε χρόνο -  το Εκκλησιαστικό συμβούλιο, ζήτησε  την παρουσία  της Αστυνομίας, ώστε απρόσκοπτα οι πιστοί να μπορέσουν να παρακολουθήσουν  την ακολουθία της Ανάστασης.
Και πράγματι,  είκοσι λεπτά  πριν,  δηλαδή  12 παρά είκοσι,  δύο περιπολικά  στάθμευσαν  στη Λεωφόρο  Δημοκρατίας και Βαρδουσίων. Η προσέλευση των πιστών συνεχιζόταν, με αποτέλεσμα να  γεμίσουν από κόσμο ο Ναός,  το προαύλιο, η διπλανή οδός Αγίου Δημητρίου αλλά μεγάλο μέρος της Δημοκρατίας  και της οδού Βαρδουσίων.
Όσο τα περιπολικά της αστυνομίας ήταν εκεί,  η ρίψη πυροτεχνημάτων ήταν ελάχιστη. Όμως ώρα  11.55, η παρουσία του κόσμου  κορυφώθηκε  κι όταν ο  ιερέας είπε το «Δεύτε λάβετε φως»,  η  ρίψη πυροτεχνημάτων δυνάμωσε απειλητικά και  προς μεγάλη έκπληξη των πιστών, τα δύο περιπολικά αποχώρησαν ξαφνικά και γρήγορα.
Αυτό ήταν! Οι χρήστες πυροτεχνημάτων, πύκνωσαν τις ρίψεις με στόχο την Λεωφόρο Δημοκρατίας και  την ώρα που ο ιερεύς ( ώρα 12.05) θα έλεγε  το  Ευαγγέλιο, ένα από τα πυροτεχνήματα, έπεσε  σχεδόν πάνω  στους  πιστούς που ήταν στην οδό Αγίου Δημητρίου. Ευτυχώς είδαν την τροχιά και προφυλάχθηκαν, ενώ οι περισσότεροι ετράπησαν σε φυγή, δεξιά και αριστερά. Κάποιοι  μάλιστα έφυγαν, πριν ο ιερέας πει το Χριστός Ανέστη, ενώ εσπευσμένα αποχώρησαν  και οι πιστοί  που ήταν στα πεζοδρόμια της Λεωφόρου Δημοκρατίας.
Ο παπα- Κώστας διάβασε στα γρήγορα το Ευαγγέλιο, είπε το Χριστός Ανέστη  τρεις φορές κι εσπευσμένα και με προφύλαξη ξαναμπήκε στο Ναό, όπου συνέχισε την ακολουθία της Ανάστασης. Η ρίψη πυροτεχνημάτων συνεχίστηκε για ακόμη πέντε λεπτά μαζί  με  ρίψη  βεγγαλικών.

Ανήμερα του Πάσχα, σε επικοινωνία που είχαμε με τον ιερέα Κωνσταντίνο Πρίμπα,  επεσήμανε, πως ενώ είχε την υπόσχεση για αστυνομική περιφρούρηση, καθ’ όλη την διάρκεια της  τελετής και δίχως να γνωρίζει με τίνος εντολή τα περιπολικά αποχώρησαν πρόωρα. Υπογράμμισε επίσης ότι προς στιγμήν  σκέφθηκε να ματαιώσει την τελετή στο προαύλιο και να κάνει την Ανάσταση εντός του Ναού, αφού  υπό τον φόβο  των πυροτεχνημάτων δεν εξήλθαν   του Ναού οι πιστοί.
Μια άλλη  πληροφορία που μας εμπιστεύτηκε κάτοικος της περιοχής,  είναι  ότι μεγαλοπαράγοντας της πόλης, που το βράδυ της Ανάστασης, εκκλησιάστηκε  στο Ναό του Αγίου  Δημητρίου  και είδε  την εικόνα  που περιγράψαμε, επικοινώνησε  αμέσως τηλεφωνικά  με αξιωματούχο της ΓΑΔΑ, του ανέφερε  την κατάσταση και τον ενημέρωσε για την παρουσία των περιπολικών καθώς και για  την προκλητική αποχώρηση τους, πριν  την τέλεση της ακολουθίας.  Η απάντηση που  έλαβε είναι η εξής: «Τα περιπολικά αποχώρησαν από το χώρο έξω από το Ναό για να μην προκαλούν και παρακολουθούν  κρυμμένα  σε διπλανό  σοκάκι…».  Τα συμπεράσματα  δικά σας …
Μετά από όλα αυτά, τα παράπονα των κατοίκων και του Συλλόγου της Περιοχής είναι απόλυτα δικαιολογημένα όπως και τα ερωτηματικά που εύλογα διατυπώνουν: Τι γίνεται  τελικά με την περιοχή του Αγίου Δημητρίου;  Και  πως γίνεται όλα  μα όλα  όσα συμβαίνουν, να γίνονται υπό τα βλέμματα  και την ανοχή της Αστυνομίας!..

Για την τεκμηρίωση  όλων των παραπάνω, δείτε  τα παρακάτω  βίντεο μικρής διάρκειας.
Το ένα από τον βομβαρδισμό  της Ανάστασης στον  Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου και το άλλο  από την λαμπρή τελετή της Ανάστασης στον  Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αχαρνών… Ε! καμία σχέση… 
Στον Άγιο Διονύση «Παράδεισος…»
… και στον Άγιο Δημήτρη «Κόλαση!»

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

χουντα θελουμε να αποκεφαλισει μερικους γυφτους εκει με στρατο.

Δημοσίευση σχολίου