Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

41ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ. Πολύ μαζική προσέλευση κόσμου την 1η μέρα του Φεστιβάλ - Συνεχίζονται σήμερα οι εκδηλώσεις

Με την πολύ μαζική προσέλευση του κόσμου, ιδιαίτερα της νεολαίας, ξεκίνησαν χτες Πέμπτη οι εκδηλώσεις του 41ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Οι χώροι του φεστιβάλ κατακλύστηκαν από ανθρώπους όλων των ηλικιών, μετατρέποντας το πάρκο «Τρίτση» σε μία τεράστια νεανική συζήτηση και γιορτή.
Από νωρίς, τα Στέκια γέμισαν με κόσμο που έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τις συζητήσεις, ενώ αργότερα ο παλμός ανέβηκε σε όλες τις σκηνές του Φεστιβάλ, με τις μουσικές καταξιωμένων αλλά και νέων καλλιτεχνών να «δονούν» την ατμόσφαιρα. 
Η μεγάλη ανταπόκριση της νεολαίας στο 41ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», από την πρώτη κιόλας μέρα των εκδηλώσεων και το τεράστιο ενδιαφέρον που καταγράφηκε στις επισκέψεις στις εκθέσεις που έχουν στηθεί στο Φεστιβάλ, αλλά και σε όλους τους χώρους της «κόκκινης νεανικής πολιτείας», δίνουν το σύνθημα: Και σήμερα, Παρασκευή 9 Οκτώβρη και αύριο, Σάββατο 10 Οκτώβρη, το ραντεβού έχει «κλειστεί» για το Πάρκο «Τρίτση» στο 41ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».Για την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, το Σάββατο στις 20.45 και τον χαιρετισμό του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ Θοδωρή Χιώνη, την ίδια μέρα στις 20.30). 
Εκτός από το γνωστό πλούσιο πρόγραμμά του, τη συνάντηση αγαπημένων καλλιτεχνών επί σκηνής, τα αφιερώματα και τις εκθέσεις, στο χώρο του Φεστιβάλ πραγματοποιούνται ακόμα θεματικές συζητήσεις, παρουσίαση project και συλλογικών εργασιών. Στο Φεστιβάλ επίσης, φιλοξενούνται περίπτερα θεραπευτικών κοινοτήτων και κέντρων πρόληψης, αθλητικές δραστηριότητες και η Διεθνούπολη. Πλούσιο είναι το πρόγραμμα και στο Μαθητικό Στέκι, καθώς και στον Παιδότοπο.
Στο χώρο υπάρχει, επίσης, έκθεση με τίτλο «Τιμάμε τους αλύγιστους της ταξικής πάλης. Κάτω από την ίδια σημαία συνεχίζουμε. Μέχρι τη νίκη» που θα είναι αφιερωμένη στους τιμημένους νεκρούς του αγώνα, στους αλύγιστους της ταξικής πάλης, στους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές, που σε συνθήκες ανείπωτων διωγμών, κράτησαν ψηλά τη σημαία της κοινωνικής απελευθέρωσης από τα δεσμά της ταξικής εκμετάλλευσης. Έμειναν όρθιοι στις εξορίες και τις φυλακές του αστικού κράτους, στη διάρκεια ολόκληρης της ιστορικής περιόδου από τη δεκαετία του '20 έως τη χούντα 1967 - 1974. Η έκθεση θα περιλαμβάνει πρωτότυπο αρχειακό υλικό από το Ιστορικό Αρχείο της ΚΕ του ΚΚΕ, που πρώτη φορά εκτίθεται δημόσια. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου