Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Ξεσήκωσε και το Μενίδι ο Χρήστος Λούφης

Ο Χρήστος Λούφης στη σκηνή του αμφιθέατρου στον Προφήτη Ηλία
Κοινό κάθε ηλικίας απόλαυσε τον Χρήστο Λούφη
Ο Χρήστος Λούφης με την οικοδέσποινα και Πρόεδρο της ΔΗΚΕΑ Μαρία Ναυροζίδου και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή της διοργάνωσης Κόμη Δευκαλίων

Δυνατή εκπροσώπηση του Δήμου Φυλής, με (από αριστερά) τον μαέστρο της Φιλαρμονικής Νίκο Καλομοίρη, τον Γενικό Γραμματέα Αργύρη Αργυρόπουλο και τον Σπύρο Νικολόπουλο. Την παρέα τους στόλισε η Μαρία Ναυροζίδου
Η επιλογή της Προέδρου της ΔΗΚΕΑ Μαρία Ναυροζίδου να συμπεριλάβει στη φετινή διοργάνωση «ΣΟΦΟΚΛΕΙΑ 2015» τον συντοπίτη (από το γειτονικό Δήμο Φυλής) τραγουδοποιό Χρήστο Λούφη, τη δικαίωσε απόλυτα.
Η προαναγγελία – υπόσχεση της συμμετοχής του, στο διαφημιστικό Πρόγραμμα υπήρξε απολύτως εύστοχη καθώς ο Χρήστος Λούφης που ανέβηκε στη σκηνή του αμφιθεάτρου του Προφήτη Ηλία το βράδυ της Παρασκευής 4 Σεπτεμβρίου, κατάφερε αυτό που κάνει σε κάθε του ζωντανή εμφάνιση.
Μαζί με το εξαιρετικό συγκρότημα του, πρόσφερε ένα μελωδικό ταξίδι μέσα από τα μονοπάτια του έντεχνου και της παράδοσης, ερμηνεύοντας αγαπημένα τραγούδια δικά του αλλά και άλλων μεγάλων Ελλήνων δημιουργών. Το αποτέλεσμα ήταν να ξεσηκώσει το κοινό από Μενίδι και Φυλή, που συμμετείχε στη συναυλία ψυχή τε και σώματι, συνοδεύοντας τον, με επιφωνήματα θαυμασμού, τραγούδι και θερμό χειροκρότημα.
Για την ιστορία αξίζει ν’ αναφερθεί πως «Ο Χρήστος Λούφης γεννημένος το 1985 στη καρδιά του ηπειρώτικου, πολυφωνικού τραγουδιού, αποκτάει τα πρώτα του μουσικά ερεθίσματα ακούγοντας τον πατέρα του να παίζει με κλαρίνο παραδοσιακά τραγούδια.Σε ηλικία 10 ετών πέφτει στα χέρια του ένα αυτοσχέδιο μαντολίνο κι αρχίζει να πειραματίζεται. Τα μουσικά του ακούσματα πολλά: Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Γλυκερία, Βιτάλη, Αλεξίου, Παπάζογλου, Θ. Παπακωνσταντίνου, Μάλαμας, Περίδης, Πυξ-Λαξ, Τρύπες, Διάφανα Κρίνα, Ξύλινα Σπαθιά αλλά και Πετρολούκας-Χαλκιάς, Κυρίτσης, Κιτσάκης.
Σαν έφηβος συνόδευε τον πατέρα του σε ηπειρώτικα γλέντια παίζοντας ντέφι, ενώ στα 15 του αγοράζει την πρώτη του κιθάρα και αρχίζει να μαθαίνει με την βοήθεια του φίλου του, Βαγγέλη Λάζου. Συνεχίζει μόνος του μελετώντας εντατικά και σύντομα (μόλις 17 ετών) κάνει τα πρώτα του live μαζί με τον φίλο του αλλά και με διάφορα συγκροτήματα.
Σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι επί 5 χρόνια εμφανίσεις του στο ''Freakonica aka Klaxon'' των Εξαρχείων, όπου αγαπήθηκε και απέκτησε κοινό που τον ακολουθεί μέχρι και σήμερα.
Ακολούθησε το 2013 ο πρώτος του προσωπικός δίσκος με τίτλο ''7 ΣΤΙΓΜΕΣ'' που κυκλοφόρησε ψηφιακά στο Cd Baby , σε στίχους και μουσική δική του. Από αυτή τη δουλειά ξεχώρισαν αμέσως τα τραγούδια ''Αιθέρας'' και ''Μια τρελή παρέα'', με το δεύτερο να φτάνει μέχρι την Θεσσαλονίκη κάνοντας την πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση στην εκπομπή ''Ράδιο Αρβύλα''.
Συνεχίζει την ανοδική του πορεία με σημαντικές εμφανίσεις σε μαγαζιά και μουσικές σκηνές όπως ''Ghost house'', ''Σταυρός του Νότου'', κτλ. σε Αθήνα αλλά και επαρχία.»
Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη συναυλία 










0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου