Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Οι χαζοί πολιτικοί νάνοι…

Γράφει ο Ιάκωβος Ποθητός

Καταντάει κουραστικό να λες συνέχεια πως οι πολιτικοί στην Ελλάδα, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, είναι χαζοί κι επικίνδυνοι, και πως πρέπει να απομακρυνθούν από το πολιτικό σκηνικό και για το καλό της χώρας αλλά και για το δικό τους. Για να μην εκτίθενται με τα όσα λένε και κάνουν…
Δεν είχε ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων του δημοψηφίσματος και εμφανίστηκαν οι πολιτικοί νάνοι, καταστροφείς της χώρας και των Ελλήνων κι απαίτησαν, σε 48 ώρες ο πρωθυπουργός της χώρας, ο Αλέξης Τσίπρας, να φέρει υπογεγραμμένη συμφωνία.
Δεν έδειξαν ελάχιστο αίσθημα ευθύνης απέναντι στην Ελλάδα και τους Έλληνες. Αν διέθεταν έστω κι ελάχιστο, αντί να προβαίνουν σε τέτοιες ανόητες κι επικίνδυνες δηλώσεις, θα έπρεπε, κατανοώντας τη δύσκολη χρονική περίοδο που διανύουμε και η οποία δεν επιτρέπει βεβιασμένες ή διχαστικές κινήσεις, να δηλώσουν στρατιώτες στην κοινή προσπάθεια για τη σωτήρια της χώρας. Τι να περιμένεις όμως από πολιτικούς νάνους, από πολιτικούς που προσπαθούσαν συνεπικουρούμενοι από τα ΜΜΕ, να διχάσουν τον κόσμο; 
Περίμεναν άραγε οι αφελείς πολιτικοί, ότι οι Έλληνες, στην Ιστορική εκείνη στιγμή που ζούσε η χώρα, ανέμεναν με αγωνία τι θα τους πουν εκείνοι που επιζητούσαν με κάθε τρόπο να τους επιβάλουν κι άλλη μιζέρια, περισσότερο φόβο, αβάσταχτη υποταγή;
Οι χαζοί πολιτικοί νάνοι, δεν κατάλαβαν πως όταν οι Έλληνες είχαν στήσει το χορό της νίκης, το χορό της δημοκρατίας, καμία απολύτως σημασία δεν θα έδιναν στις ανοησίες που έλεγαν; Γιατί πράγματι οι δηλώσεις των περισσοτέρων πολιτικών που παρέλασαν από τα τηλεοπτικά πάνελ, ήταν ανόητες. 
Για τους πολιτικούς και τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος έχω να πω, πως το χθεσινό αποτέλεσμα δεν ήταν νίκη της αριστεράς. Ήταν η ΝΙΚΗ - ΕΝΤΟΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ! Όσοι πολιτικοί και στελέχη κομμάτων έχουν μείνει στην εποχή του ψυχρού πολέμου, καλό θα ήταν, να κατέβουν από το τρένο, για να μη δηλητηριάζουν με τις δηλώσεις τους τη ζωή των Ελλήνων. 
Για όλους όσους, χαρακτηρίζουν γερμανοτσολιάδες όσους ψήφισαν ΝΑΙ, συνιστώ επίσκεψη σε ψυχίατρο. Θα τους βοηθήσει να γιατρέψουν πληγές που μένουν ανοιχτές (ή με δική τους επιθυμία παραμένουν ανοιχτές) και να ενταχθούν και πάλι στην κοινωνία υγιείς. 
Οι Έλληνες, έχουν καταφέρει στο πέρασμα των αιώνων, να αντιμετωπίζουν πρόσωπα και καταστάσεις όχι μόνο με γενναιότητα, αλλά και με μεγαλοκαρδία. Γι’ αυτό, και μετά από την όποια σκληρή σύγκρουση, από την όποια οδυνηρή ιστορική περίοδο, αγκαλιάζουν τους αντιπάλους τους γιατί ήθελαν και θέλουν, μέσα από πνεύμα αλληλοκατανόησης και συνεργασίας, να προχωρήσουν μπροστά για το καλό της κοινωνίας, της ανθρωπότητας. Υπάρχουν όμως κάποιοι, που κατά λάθος ασχολήθηκαν με την πολιτική, που αυτή, τη μεγάλη αλήθεια, δεν θέλουν και δεν μπορούν, να την κατανοήσουν. 
Την Κυριακή 5/7, οι νέοι σηκώθηκαν από τις καφετέριες και ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα, πήγαν και ψήφισαν για το δικό τους μέλλον! Δεν ψήφισαν για την αριστερά, δεν ψήφισαν για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν το κάλεσμα ήταν πολιτικό, αν το ερώτημα ήταν ποιο κόμμα ή ποιον πολιτικό θέλετε, οι νέοι θα πίνανε φραπεδάκι στην καφετέρια και δεν θα χάνανε τον καιρό τους να ασχοληθούν με ανοησίες. Οι νέοι αναζητούν λύσεις για το μέλλον τους, αναζητούν πολιτικά πρόσωπα που να νοιάζονται για το καλό της χώρας και των πολιτών κι όχι μόνο για την πάρτη τους. Αυτή είναι η αλήθεια. Η σκληρή αλήθεια που πρέπει επιτέλους να την καταλάβουν οι πολιτικοί.
Ιστορική ημέρα η χθεσινή.
Μια Ιστορική απάντηση των Ελλήνων εφάμιλλη εκείνης του 1940.
Σίγουρα όλοι έχουν την αγωνία για το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων που θα καθορίσει το αύριο όλων μας.
Η συμφωνία αν επιτευχθεί θα περιέχει όρους. Δίκαιους ή άδικους είναι δύσκολο να πει κανείς αν παραλείψει να προσθέσει στους συλλογισμούς του, τα αίτια που η χώρα μας έφτασε σε αυτό το δύσκολο σημείο και την σημερινή οικονομική της κατάσταση.
Πέρα όμως από τη συμφωνία, το χθεσινό αποτέλεσμα υποχρεώνει όλους μας, να κατεβάσουμε τα κομματικά λάβαρα, να πάψουμε τα διχαστικά συνθήματα, να δώσουμε τα χέρια (ο απλός λαός άλλωστε, δεν έχει κάτι που μπορεί να τον χωρίζει εκτός από τα κόμματα) και να ξεκινήσουμε υγιείς δημοκρατικούς διαλόγους, αναζητώντας μονοπάτια ανάπτυξης και προόδου. Μόνο έτσι θα πάμε μπροστά. Το πιο σπουδαίο όμως είναι, πως αν είμαστε ενωμένοι, θα μας σεβαστούν οι ξένοι. Οι ξένοι που χαίρονται όταν είμαστε διχασμένοι γιατί εύκολα, με τους κατάλληλους υποτακτικούς τους, μπορούν να δρουν κατά της χώρας μας, για το δικό τους συμφέρον.
Ας ενωθούμε λοιπόν, για το καλό της πατρίδας μας, για το καλό των παιδιών μας…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου