Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Συγκινητική εκδήλωση μνήμης για τα Σεπτεμβριανά και τη Μικρασιατική καταστροφή στις Αχαρνές

ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΣΤΩΝ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΤΤΙΚΗΣ «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» ΣΕ ΕΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΦΙΛΩΝ «ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΕΒΑΣ»
Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εκδήλωση 
Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, τελέστηκε το πρωί της Κυριακής 14 Σεπτεμβρίου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αχαρνών, η Επιμνημόσυνη Δέηση μετ’ αρτοκλασίας για τα Σεπτεμβριανά και τη Μικρασιατική καταστροφή από την Ένωση Κωνσταντινουπολιτών και Μικρασιατών Βόρειας Αττικής «Η Αγία Σοφία», σε συνεργασία με τον Όμιλο Φίλων Δημοτικής Πινακοθήκης Αχαρνών «Χρήστος Τσεβάς».
Το αφιέρωμα μνήμης έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού, με κεντρικό ομιλητή τον Ιωάννη Χρ. Ιακωβίδη, Δρ. Παντείου Πανεπιστημίου, με θέμα: «Η διαχρονικότητα της επεκτατικής τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, από το 1922 έως σήμερα». Επίσης, προβλήθηκε η βραβευμένη ταινία μικρού μήκους «Διπλή Μνήμη», σε παραγωγή-σκηνοθεσία των Γ. Μουτεβελλή και Ν. Τσιλικίρογλου και απόσπασμα της ταινίας “Smyrna 1922” του G. Magarian.
Η Πρόεδρος του Ομίλου, Ρένα Κουμπούρη, υπογράμμισε ότι το Δ.Σ. και η ίδια αποδέχθηκαν με μεγάλη χαρά την πρόταση της Προέδρου εκ μέρους της Ένωσης, Δέσποινας Αφεντούλη, για τη διοργάνωση της συγκεκριμένης εκδήλωσης.
Η Δέσποινα Αφεντούλη από την πλευρά της, ευχαρίστησε την Πρόεδρο, Ρένα Κουμπούρη, και το Δ.Σ. του Ομίλου για τη φιλοξενία και τη συνεργασία, το Δ.Σ. της Ένωσης – Α. Κώνστα-Τσουκλίδη, Στ. Χωματά, Μ. Αρνή και Χ. Σερέφογλου- για όλη την υποστήριξη, ενώ τόνισε - μεταξύ άλλων- ότι ένας από τους κεντρικούς στόχους της Ένωσης είναι η διάσωση και μεταλαμπάδευσή της πολιτιστικής κληρονομίας της Κωνσταντινούπολης και της Μικράς Ασίας στις επόμενες γενιές.
Τα σωματεία εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αχαρνών για την παραχώρηση του χώρου και για την τεχνική υποστήριξη, το αρτοζαχαροπλαστείο «Ηπειρώτικο» για τη χορηγία σε άρτους, καθώς επίσης τους χορηγούς επικοινωνίας της εκδήλωσης, την εφημερίδα «Αχαρναϊκή», το δίκτυο «Μικρασιάτης» και όλο τον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο των Αχαρνών.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Ιερείς του Ναού, ο π. Θεολόγος, ο οποίος εκπροσώπησε τον Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, Αθηναγόρα, ο π. Χαράλαμπος και ο π. Γεώργιος, ο Δήμαρχος Αχαρνών και ιδρυτικό μέλος του Ομίλου «Χρ. Τσεβάς», Γ. Κασσαβός, ο πρώην Δήμαρχος Αχαρνών και νυν Δημοτικός σύμβουλος, Σ. Ντούρος μετά της συζύγου του, ο επικεφαλής της παράταξης «Αχαρνέων Ελπίδα» και Δημοτικός σύμβουλος, Σπ. Βρεττός, οι πρ. Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί σύμβουλοι, Ι. Κατσανδρής, Π. Αναγνωστόπουλος, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων, μεταξύ άλλων η Γραμματέας της ΕΓΕ Αχαρνών, Τ. Παμουκτσόγλου, ο Γ. Γραμματέας του Συλλόγου Κατοίκων Ολυμπιακού Χωριού, Χρ. Βασιλόπουλος, ο πρόεδρος της Αντικαρκινικής εταιρείας Αχαρνών, Π. Καζανάς, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Φυσιολατρικού Συλλόγου Δροσιάς, κ. Β. Τσακiρογλου, μέλη και πολλοί φίλοι.

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου