Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Άγρυπνη και κατά το θέρος η Ένωση Συλλόγων Γονέων Αχαρνών

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ – ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ 
Στιγμιότυπα από την Γενική Συνέλευση της Ένωσης, όπου εκτός από το Ψήφισμα συζητήθηκαν και τρόποι  ουσιαστικής συνεργασίας με όλους τους Συλλόγους  Γονέων, ώστε ν' αντιμετωπίζονται συντονισμένα και από κοινού, όλα τα προβλήματα των Σχολείων του Δήμου Αχαρνών

Ψήφισμα που καταδικάζει την Πολιτική του Υπουργείου Παιδείας που οδηγεί σε τέλμα τα Δημόσια Σχολεία και απαιτεί συγκεκριμένες ενέργειες από την Δημοτική Αρχή, εξέδωσε η Ένωση Συλλόγων Γονέων κατά τη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησε την Τετάρτη 22 Μαΐου. Το ψήφισμα της Ένωσης Γονέων που κοινοποιήθηκε σε όλους του εμπλεκόμενους φορείς έχει ως εξής: 
                                                                          ΨΗΦΙΣΜΑ
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων του Δήμου Αχαρνών καταγγέλλει την απαράδεκτη πολιτική του Υπ. Παιδείας που οδηγεί σε κλείσιμο των Δημόσιων Σχολείων, 
1. με την υποχρηματοδότηση και την μείωση όλων των δαπανών για την παιδεία, 
2. την σταδιακή κατάργηση των βιβλίων και μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού,
3. τις συμπτύξεις τμημάτων και κλείσιμο ολοήμερων τμημάτων στα σχολεία της πρωτοβάθμιας, 
4. τους μηδενικούς διορισμούς εκπαιδευτικών και την αύξηση του ορίου μαθητών ανά τμήμα. 
Η ελλιπής χρηματοδότησης των σχολικών μονάδων και η προτροπή στους Νέους Διευθυντές να αναζητήσουν χορηγίες από τις τοπικές κοινωνίες, ουσιαστικά οδηγεί για άλλη μια φορά τους γονείς να συνεισφέρουν οικονομικά για την εκπαίδευση των παιδιών τους και δεν αφήνουν περιθώρια για εφησυχασμό. Αυτή η πολιτική ουσιαστικά οδηγεί στην παραπαιδεία και την ιδιωτική εκπαίδευση. Μέσα από τη δημιουργία του «νέου» σχολείου, στοχεύονται σήμερα τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας για να δημιουργηθούν αυριανοί εργαζόμενοι ημιμαθής και εύκολα χειραγωγήσημοι. 

Υπερασπίζουμε τη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία Θα διεκδικήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις ένα καλύτερο Δημόσιο Σχολείο αντάξιο των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών των παιδιών μας. Ένα σχολείο που θα προσφέρει ολόπλευρη επιστημονική γνώση, κριτική σκέψη και εφόδια για το μέλλον, και δεν θα εξαρτάται από την οικονομική κατάσταση των γονιών. 
ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ. 
Με την αλλαγή της οργανωτικής δομής της Παιδείας, (Εφαρμογή Καλλικράτη και λειτουργία δύο Σχολικών Επιτροπών, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας), ουσιαστικά την ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία των Σχολικών μονάδων έχει αποκλειστικά και μόνο ο Δήμος.Είναι ανεπίτρεπτο τα σχολεία να αντιμετωπίζουν προβλήματα βιωσιμότητας λόγω έλλειψης ή αν θέλετε κακής διαχείρισης των οικονομικών πόρων. Απαιτούμε από την Δημοτική Αρχή να δώσει άμεσα λύση. 
-Άμεση χρηματοδότηση από την δημοτική Αρχή των σχολικών επιτροπών τόσο με τα χρήματα των λειτουργικών όσο και με τα χρήματα των ΣΑΤΑ προκειμένου να πραγματοποιηθούν επισκευές και συντηρήσεις όλων των σχολείων κατά τη θερινή περίοδο. 

-Άμεσες ενέργειες για κάλυψη όλων των λειτουργικών κενών των εκπαιδευτικών στα σχολεία της πόλης μας γεγονός που θα σταματήσει τις συμπτύξεις τμημάτων και κλείσιμο ολοήμερων σχολείων. Συνάντηση με εκπροσώπους του Υπ. Παιδείας για ενημέρωση – παρέμβαση – καταγγελία της ενδεχόμενης κατάργησης οργανικών θέσεων με αποτέλεσμα την δημιουργία πληθώρας προβλημάτων στη λειτουργία του σχολείου. 
Διεκδίκηση έκτακτης επιχορήγησης από το Υπ. Οικονομικών. 
-Διεκδίκηση αύξησης της κρατικής επιχορήγησης από το Υπ. Παιδείας για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων του Δήμου μας. 
-Άμεσες ενέργειες για την αντιμετώπιση υποσιτιζόμενων μαθητών στα σχολεία της πόλης μας. -Δωρεάν μετακίνηση όλων των μαθητών. 
-Άμεσα ενέργειες για την κατασκευή του 9ου, 18ου, 19ου, 21ου δημοτικών σχολείων καθώς επίσης ενέργειες για ίδρυση και κατασκευή νέων σχολικών μονάδων σε όσες περιοχές της πόλης μας είναι αναγκαίο. 
-Καμία αλλαγή των χωροταξικών ορίων των σχολείων που θα έχει ως αποτέλεσμα τη μετακίνηση μαθητών και τη κατάργηση του «σχολείου της γειτονιάς». 
-Σχολικοί τροχονόμοι - Φανάρια στους δρόμους - Προσπελάσιμα πεζοδρόμια- μονοδρομήσεις έτσι ώστε να γίνει όσο το δυνατόν ασφαλέστερη η μετάβαση στο σχολείο
-Αποτελεσματική φύλαξη όλων των σχολικών μονάδων
Η Ένωση Γονέων μαζί με τους Συλλόγους μέλη της, βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνηση για συντονισμένη δράση και κινητοποίηση με εκπαιδευτικούς, μαθητές και άλλους φορείς, τόσο απέναντι στο Δήμο για τα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του, όσο και απέναντι σε πολιτικές του Υπ. Παιδείας, παλεύοντας για την αναβάθμιση των εκπαιδευτικών υποδομών στα πλαίσια ενός σχεδίου ποιοτικής , αισθητικής , λειτουργικής και πολιτιστικής αναβάθμισης των σχολείων του Δήμου μας. 
                                                                       ΤΟ ΔΣ
Το ψήφισμα έχει παραλήπτες τους : Υπουργό και Υφυπουργούς παιδείας , Υπουργείο Εσωτερικών, Περιφερειάρχη Αττικής, Δήμαρχο Αχαρνών , Αντιδήμαρχο Παιδείας, Προέδρους Σχολικών Επιτροπών, Μέλη Δ.Σ. Σχολικών Επιτροπών και Κοινοποιήθηκε στους : Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης, Δημοτικές Παρατάξεις Δήμου Αχαρνών , Συλλόγους εκπαιδευτικών , Διευθυντές Σχολικών Μονάδων, Ομοσπονδία Ενώσεων Αττικής, Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, Έντυπο και Ηλεκτρονικό Τύπο. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου