Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

ENΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ: Να μην καταργηθούν τα γραφεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Να μην καταργηθούν τα γραφεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα οποία λειτουργούν στις Αχαρνές, ζητά, με επιστολή της προς το Υπουργείο Παιδείας, η Ένωση Γονέων Αχαρνών. Η επιστολή της έχει ως εξής:
Ο Δήμος Αχαρνών είναι ο μεγαλύτερος της Ανατολικής Αττικής με έκταση 150.000 στρέμματα και ο πληθυσμός του υπολογίζεται σε 135.000 κατοίκους και αριθμεί περίπου 15.000 μαθητές που φοιτούν στις 104 σχολικές μονάδες του. Η μέχρι σήμερα λειτουργία του 1ου Γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και του 2ου Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που εδρεύουν στο Δήμο μας, συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην απρόσκοπτη και εύρυθμη λειτουργία των σχολείων της περιοχής. Η άμεση εποπτεία και η καθημερινή επικοινωνία των Προϊσταμένων των Γραφείων τόσο με τους εκπαιδευτικούς όσο και με τους γονείς εξασφαλίζει την καίρια αλλά και γρήγορη αντιμετώπιση και επίλυση των όποιων προβλημάτων προκύψουν. Η Ένωση Γονέων του Δήμου μας παρακολουθώντας τις εξελίξεις σχετικά με το «Σχολικό Χάρτη 2011 - 2012» που προβάλλει το Υπουργείο Παιδείας και με δεδομένη την δύσκολη οικονομική κατάσταση, σε συνθήκες υποχρηματοδότησης των σχολικών μονάδων αλλά και την πιθανή, (αν όχι βέβαιη), έλλειψη σε εκπαιδευτικό προσωπικό με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς δηλώνει αντίθετη την επικείμενη κατάργηση των Γραφείων Α' βάθμιας και Β' βάθμιας Εκπαίδευσης. ΖΗΤΑΜΕ:
Την ίδρυση Β' Διεύθυνσης ΠΕ και ΔΕ Ανατολικής Αττικής, με έδρα τον Δήμο Αχαρνών, γεγονός που δικαιολογεί η τόσο μεγάλη σε έκταση όσο και σε πληθυσμό περιοχή μας. Μέχρι να γίνει αυτό εφικτό ζητάμε την παράταση λειτουργίας των δύο Γραφείων Εκπαίδευσης .

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου