Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

"Ωραίος ως Έλλην" ο πτέραρχος Δημήτριος Δαμάσκος


ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΡΙΤΣΗΣ

 TOY ΓΙΑΝΝΗ ΓΚΡΙΤΣΗ

Η Ελλάδα του '50 βγαίνοντας από τα αποκαίδια του Αλβανικού Έπους πρώτα, της γερμανοιταλοβουλγαρικής κατοχής και του ξενοκίνητου εμφύλιου μετά, στηρίζεται στην ψυχή και την δύναμη των παιδιών της, να την ορθοποδήσουν για να ζήσει και να ξαναδημιουργήσει. Μια τετράδα από αυτά, ανάμεσά τους ο δικός μας, ο Μενιδιάτης Δημήτριος Δαμάσκος, την ανεβάζουν στα φτερά τους, στα φτερά του 1ου Ελληνικού Ακροβατικού Σμήνους και την κάνουν με τις ενέργειές και τα κατορθώματά τους, πασίγνωστη στον δυτικό κόσμο και περήφανη που τους γέννησε. Σε μια εποχή που τα αυτοκίνητα σ΄ολόκληρη την χώρα μετα βίας ξεπερνούν τις μερικές εκατοντάδες, αυτοί. χειριζόμενοι την αιχμή της τότε τεχνολογίας των τζέτ αεροσκαφών, που μόλις πρόσφατα μάλιστα έχει παραλάβει η Πολεμική μας Αεροπορία, τηντιθασεύουν και χορεύοντας στους Ελληνικούς και Ευρωπαικούς ουρανούς, μετατρέπουν τον θαυμασμό εκείνων που τους παρακολουθούν, στις γνώσεις, τις δυνατότητες και τον ηρωισμό τους, σε περηφάνεια και δύναμη αγώνα για το αύριο όλων των Ελλήνων.
Τέτοιος ΕΛΛΗΝΑΣ ήταν ο Πτέραρχος Δημήτριος Δαμάσκος που πέταξε προχθές από κοντά μας, πλήρης ημερών, τιμημένος και παρασημοφορεμένος, έχοντας υπηρετήσει την Πολεμική Αεροπορία σχεδόν 30 χρόνια και την Ελλάδα σ΄όλη του την ζωή, δίνοντας πάντα το παράδειγμα με την εργατικότητα και την αποδοτικότητά του στους νεώτερους, πάντα «ΩΡΑΙΟΣ ΩΣ ΕΛΛΗΝ».
ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΕΙΔΙ ΠΤΕΡΑΡΧΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΜΕ, ΝΑΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ ΘΑ ΖΕΙ Η ΜΝΗΜΗ ΣΟΥ ΜΕΣΑ ΜΑΣ, ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΑΕΡΟΠΟΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΑ. 

Ο Γιάννης Γκρίτσης είναι αεροπόρος και πρώην Γενικός Διευθυντής της Ολυμπιακής Αεροπορίας       

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου