Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Ταξίδι με μοναδικές εμπειρίες στη Γαλλία για Ευρωπαίους Μαθητές του 1ου Γυμνασίου Αχαρνών


Ένα ακόμη ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ ολοκλήρωσε το 1ο Γυμνάσιο Αχαρνών με το ταξίδι μιας ομάδας μαθητών του στη Γαλλία. 

Από τις 23 έως τις 29 Μαΐου 9 μαθητές που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ «Oenological project» μαζί με τους συνοδούς καθηγητές ταξίδεψαν στο Cazeres της Γαλλίας και φιλοξενήθηκαν σε οικογένειες Γάλλων μαθητών. Επτά γεμάτες ημέρες με εμπειρίες, καινούριες γνώσεις, αξέχαστες εικόνες. Μάθημα στην τάξη, δραστηριότητες στο εργαστήριο χημείας και τις εγκαταστάσεις του σχολείου, επισκέψεις σε οινοποιεία, δραστηριότητες στη φύση, επισκέψεις σε μνημεία πολιτισμού και τεχνολογίας και ώρες χαλάρωσης και παιχνιδιού απόλαυσαν οι Έλληνες μαθητές με τους Γάλλους συμμαθητές τους.

 Η επιστροφή στην πατρίδα έγινε με ανάμεικτα συναισθήματα, θλίψη γιατί το ταξίδι τελείωσε, χαρά για την επιστροφή στο σπίτι αλλά και ελπίδα ότι την επόμενη σχολική χρονιά ίσως ένα άλλο Erasmus+ δώσει την ευκαιρία για ένα νέο ευρωπαϊκό ταξίδι, για καινούριους φίλους, νέες εμπειρίες, ανοικτούς ορίζοντες. 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον διαδικτυακό τόπο του προγράμματος: http://proyectoenologico.wixsite.com/greekblog/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου