Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

To CityTails.Acharnai 1ου ΓΕΛ Αχαρνών στη Μαθητική Εμπορική Έκθεση Εικονικής Επιχείρησης 2018



Την Τρίτη 17 Απριλίου 2018 διοργανώθηκε η Μαθητική Εμπορική Έκθεση Εικονικής Επιχείρησης 2018 στο The Mall Athens και το 1ο ΓΕΛ Αχαρνών με τη μαθητική επιχείρηση CityTails.Acharnai ήταν εκεί. 
Οι μαθητές παρουσίασαν με καμάρι το δικό τους περίπτερο, μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια, απάντησαν σε ερωτήσεις και έζησαν την ένταση και τη συγκίνηση της δημιουργίας και της προβολής της επιχείρησης που οι ίδιοι δημιούργησαν. 

Το 1ο ΓΕΛ Αχαρνών συμμετείχε για πρώτη φορά εφέτος στο καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ/JA Greece) εγκεκριμένο από το ΥΠΠΕΘ. 

Το πρόγραμμα της Εικονικής Επιχείρησης είναι μια ομαδική δραστηριότητα, η οποία δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να δημιουργήσουν και να λειτουργήσουν σωστά μία δική τους εταιρία με υπευθυνότητα, στρατηγική, οργάνωση και συνεργασία και να γνωρίσουν τα στάδια λειτουργίας και ρευστοποίησης μιας επιχείρησης. 

Οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Αχαρνών ονόμασαν την επιχείρησή τους CityTails.Acharnai για να τονίσουν τον τοπικό της χαρακτήρα. Το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα στην πόλη μας είναι έντονο και τα παιδιά από την πρώτη στιγμή το εντόπισαν. Αποφάσισαν η επιχείρησή τους να έχει κοινωνικό χαρακτήρα (social entrepreneurship) και σκέφθηκαν να φτιάξουν στο Facebook μια σελίδα ευαισθητοποίησης των πολιτών για το θέμα αυτό. Αναζήτησαν συνεργασία με το Διαδημοτικό Κέντρο Προστασίας Αδέσποτων Ζώων (ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ.) στο Σχιστό και η σελίδα CityTailsAcharnai ενθαρρύνει τους χρήστες να υιοθετήσουν ένα από τα διασωθέντα ζώα που βρίσκονται εκεί. Τους υποστηρίζει με προϊόντα (ζωοτροφή, κτηνιατρική φροντίδα, εκπαίδευση κτλ.) τα οποία προσφέρουν αποκλειστικά επιχειρήσεις του Δήμου Αχαρνών. 

Με τον τρόπο αυτό προάγεται ένα κοινωνικό αίτημα και συγχρόνως γίνονται γνωστές οι συνεργαζόμενες επιχειρήσεις. Η επιχείρηση αποβλέπει σε μεσοπρόθεσμο κέρδος, αφού στο μέλλον θα απαιτείται κάποια συνδρομή για να αναρτήσει ένας επιχειρηματίας το όνομα της επιχείρησής του στη σελίδα. Η ιδέα αυτή θα μπορούσε να επεκταθεί σε όλους τους δήμους της Αττικής που συνεργάζονται με το ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. ώστε να δημιουργηθεί ένα κοινοτικό δίκτυο με τεράστια κοινωνική διάχυση και ευαισθητοποίηση αλλά και όφελος για τις τοπικές επιχειρήσεις. 

Η εμπειρία των μαθητών ήταν μοναδική. 

Κατάλαβαν πώς πραγματικά χτίζεται και αναπτύσσεται μια επιχείρηση, αντιλήφθηκαν πόσο μεγάλες είναι οι δυσκολίες και πόσο δυνατός και υπερήφανος αισθάνεσαι όταν οι προσπάθειες φθάνουν σε ωραίο αποτέλεσμα. Είμαστε υπερήφανοι για τους μελλοντικούς επιχειρηματίες της πόλης μας! 

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα













0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου