Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Σαν το πανηγύρι της Ζωοδόχου Πηγής δεν έχει...

Της Ελευθερίας Τριανταφύλλου 

Το πανηγύρι της Ζωοδόχου Πηγής ξεκίνησε χθες, Τετάρτη 12 Απριλίου με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει όπως κάθε χρόνο, λαμπερές εκδηλώσεις και παρουσίες, μουσική, χορό και άφθονο κέφι. 
Το εορταστικό τριήμερο δεν θα μπορούσε να ανοίξει παρά  με παραδοσιακούς χορούς από Πολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου μας.
Το τμήμα παραδοσιακών χορών του Συλλόγου Αγίου Κωνσταντίνου (Άνω Αχαρνών), του Συλλόγου  Πελοποννησίων, αλλά και το Τμήμα Παραδοσιακών χορών του  Δήμου Αχαρνών έδωσαν επί σκηνής τον καλύτερο τους εαυτό. 
Χορευτές και χορεύτριες όλων των ηλικιών αναβίωσαν το αυθεντικό παραδοσιακό πανηγύρι και καταχειροκτοτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους.






Τη σκυτάλη της διασκέδασης παρέλαβε εν συνεχεία  η Ορχήστρα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αχαρνών με μοναδική αποστολή να εκτοξεύσει το θερμόμετρο του κεφιού στα ύψη. 
Οι  Μαρίνα Μανωλάκου και Νίκος Μπουρνέλης, μαζί με την μαθήτρια του Δημοτικού Ωδείου Μελίνα Τσατσά, ταξίδεψαν με τις φωνές και τα τραγούδια τους το κοινό, που τους συνόδευσε όχι μόνο τραγουδώντας, αλλά και χορεύοντας! Γιατί μόνο έτσι θα μπορούσε να λήξει ένα γνήσιο και ξεσηκωτικό πανηγυριώτικο γλέντι.





Κορυφαία στιγμή της βραδιάς ήταν αυτή που ο Δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός και η Πρόεδρος της ΔΗ.ΚΕ.Α Μαρία Ναυροζίδου απένειμαν στον Αντώνη Αμπαρτζάκη τιμητική πλακέτα,  για την πολύτιμη συμβολή του, στην πολιτιστική και μουσική ιστορία  του τόπου μας.  

Ο Αντώνης Αμπαρτζάκης, διαχρονικός μαέστρος της Φιλαρμονικής Αχαρνών, αλλά και της Δημοτικής Ορχήστρας για παραπάνω από 15 συναπτά έτη, συνταξιοδοτήθηκε φέτος. Αφήνει πίσω του ένα πλούσιο και πολύτιμο έργο, ενώ όπως δήλωσε και ο ίδιος θα εξακολουθήσει να αγκαλιάζει τις πολιτιστικές προσπάθειες του τόπου με αμείωτο ενδιαφέρον και πάθος. Μπορεί να μην είναι πλέον επισήμως εργαζόμενος στο Δήμο, είναι όμως πάνω από όλα  καλλιτέχνης και άνθρωπος του πολιτισμού. Αυτή είναι μια ιδιότητα που δεν αλλάζει με το πέρασμα του χρόνου.

Για αυτό και προς τιμήν του μαέστρου Αντώνη Αμπαρτζάκη συναντήθηκαν επί σκηνής για πρώτη φορά στην μουσική Ιστορία της πόλης μας, η Δημοτική Ορχήστρα μαζί με την Φιλαρμονική Ορχήστρα των Αχαρνών. Γιατί άνθρωποι σαν τον αγαπημένο μαέστρο θα είναι πάντοτε πολύτιμοι σε κάθε τόπο...







Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα:




Την παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβαν η Ιωάννα Ζάρα,  
η Κατερίνα Παπασταματίου και  οΝίκος Τσουκλίδης, 
ανταποκρινόμενοι εξαιρετικά στο απαιτητικό τους καθήκον

Η συμπαθέστατη κυρία που καμαρώνει τα εγγόνια της ενώ χορεύουν στη σκηνή, 
κέρδισε διακίως τον φωτογραφικό φακό του Μενιδιάτη


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου