Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

ΛΕ ΠΑσης Ελλάδος και στο πανηγύρι του Μενίδίου…











Είχαμε προαναγγείλει ότι στη συναυλία του ΛΕ ΠΑ στο πανηγύρι του Μενιδίου δεν θα έπεφτε καρφίτσα και δικαιωθήκαμε. Τι κι αν εμφανίστηκε Παρασκευή και 13 Απριλίου.
 Ο άρχοντας της νύχτας δεν καταλαβαίνει από γρουσουζιά και  προκάλεσε το αδιαχώρητο στην πλατεία του Μενιδίου, που είχε καιρό να γνωρίσει τέτοιες δόξες. Με κόσμο και κοσμάκη όλων των ηλικιών και κοινωνικών τάξεων, καθότι ο ΛΕ ΠΑ είναι αταξικός.  Και σαν αυθεντικός διασκεδαστής  απευθύνεται στον καθένα, δίνοντάς του την ευκαιρία να τον αποθεώσει για τους δικούς του, προσωπικούς,  λόγους.
Τι να πει κανείς για έναν επαγγελματία που, μετά από 40 χρόνια μεγάλης καριέρας, ανεβαίνει στη σκηνή σαν να είναι η πρώτη φορά; Που γίνεται ένα με τον κόσμο γιατί μπαίνει στα εσώψυχά του, ισορροπώντας με μαεστρία ανάμεσα στο κέφι, στο χιούμορ και στην καψούρα;
Αυτό έκανε και στο Μενίδι. Ξεκίνησε από τις δικές του αξεπέραστες επιτυχίες και πέρασε σε όλα τα είδη του τραγουδιού, ακολουθώντας τη διάθεση του κοινού και κυρίως της νεολαίας. Που στην αρχή συγκεντρώθηκε μπροστά στην πίστα και μετά την …κατέλαβε. Δεκάδες μερακλωμένοι πιτσιρικάδες και πιτσιρίκες έστησαν χορό επί σκηνής, με το ΛΕ ΠΑ να τους προτρέπει με τις μοναδικές του ατάκες, όπως «βασανιστείτε» ή «δεν έχω μυαλό».
Αρκετή ώρα μετά τα μεσάνυχτα κι ενώ ο χορός συνεχιζόταν ο ΛΕ ΠΑ με το γεμάτο σημασία χαμόγελό του αναρωτήθηκε «δεν έχετε σπίτι;». Αλλά ενώ κατάφερε να τιθασεύσει το στίφος των νεαρών, κατεβάζοντάς τους από τη σκηνή, δεν κατάφερε να τους στείλει για ύπνο. Η πλατεία έμεινε ασφυκτικά γεμάτη, με τα μαγαζιά να δουλεύουν πυρετωδώς, μέσα σε ένα νέφος από τσίκνα που ανέδυαν οι ψησταριές τους.
 Στη ζωή δεν υπάρχει μυστικό για την επιτυχία και ο Λευτέρης Πανταζής το έχει αποδείξει περίτρανα. Χρειάζεται απόλυτη γνώση αυτού που κάνεις, συνέπεια και προσήλωση. Μα πάνω απ’ όλα χρειάζεται ανθρωπιά και σεβασμός στον κόσμο και μάλιστα σε αυτόν που δεν έχει ευνοήσει η ζωή.
Αυτά τα στοιχεία αναδείχθηκαν, από μια συνωμοσία του σύμπαντος, μια μέρα μετά τη συναυλία του Μενιδίου στην εκπομπή «Στην υγειά σας ρε παιδιά» του Σπύρου Παπαδόπουλου. Όπου άνθρωποι που όλοι γνωρίζουμε απένειμαν τα εύσημα στον μεγάλο Λευτέρη Πανταζή, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην προσωπικότητά του.
Αποψή μας είναι ότι δεν χρειάζονταν τόσα πολλά λόγια, παρόλο που ο Λευτέρης τα αξίζει με το παραπάνω. Γι’ αυτό θα τα συμπυκνώσουμε σε μια πρόταση:
Ο ΛΕ ΠΑ είναι ένας αυτοδημιούργητος , αυθεντικός, λαϊκός καλλιτέχνης με μεγάλο ταλέντο, ευφυΐα και συναισθηματική νοημοσύνη.
Αυτό ακριβώς, τίποτε άλλο, όπως θα έλεγε και ο μοναδικός και ανεπανάληπτος Αντιπρόεδρος του Εδεσσαϊκού…


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου