Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Νοσταλγικό ταξίδι μιας άλλης εποχής για το πανηγύρι της Ζωοδόχου Πηγής...

... μέσα από τις Εκθέσεις της ΙΛΕΑ και του Ομίλου Φίλων της Δημοτικής Πινακοθήκης “Χρήστος Τσεβάς”


Δυο σημαντικές Εκθέσεις που αναμφίβολα έδωσαν το στίγμα της παράδοσης της ιστορίας και του πολιτισμού που είναι συνυφασμένα με την Πανήγυρη της Ζωοδόχου Πηγής στις Αχαρνές εγκαινιάστηκαν ανήμερα του εορτασμού της, το μεσημέρι της Παρασκευής 13 Απριλίου, παρουσία του Δημάρχου Αχαρνών Γιάννη Κασσαβού και του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρα. 

Η πρώτη Έκθεση που έχει στηθεί στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο των Αχαρνών είναι αφιερωμένη στο Πανηγύρι της Ζωοδόχου Πηγής με πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το Αρχείο του συντοπίτη μας κ. Αθανασίου Κατάρα. 

Η δεύτερη φιλοξενείται στη στέγη της Δημοτικής Πινακοθήκης “Χρήστος Τσεβάς” και είναι αφιερωμένη στα Πανηγύρια των ξωκκλησιών των Αχαρνών. 


Οι δύο κορυφαίοι Πολιτιστικοί Φορείς της πόλης των Αχαρνών η Ιστορική και Λαογραφική Εταιρία Αχαρνών (ΙΛΕΑ) και ο Όμιλος Φίλων της Δημοτικής Πινακοθήκης Χρήστος Τσεβάς, πραγματοποιώντας και φέτος μια εξαίσια συνεργασία, αναμφίβολα εισφέρουν ουσιαστικά στην διάδοση της παράδοσης και της ιστορίας του τόπου. της ιστορίας του τόπου. Το γεγονός άλλωστε ότι τα εγκαίνια προσέλκυσαν άτομα κάθε ηλικίας και κέρδισαν το ενδιαφέρον του κοινού, μόνο τυχαίο δεν είναι...



Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν από κοινού στο Λαογραφικό Μουσείο, ο Δήμαρχος Αχαρνών ο Μητροπολίτης κ.κ. Αθηναγόρας και η νέα Πρόεδρος της ΙΛΕΑ Ρένα Λιόση, η οποία και ταξίδεψε τους παρευρισκόμενους μέσα από μια υπέροχη ξενάγηση. 
Ιδού δυο χαρακτηριστικά live αποσπάσματα...

 



Την έτερη κορδέλα στην Δημοτική Πινακοθήκη “Χρήστος Τσεβάς” έκοψαν επίσης ο Δήμαρχος και ο Μητροπολίτης συνεπικουρούμενοι από την Πρόεδρο του Ομίλου Φίλων Ρένα Κουμπούρη και τον σπουδαίο συντοπίτη μας Ζωγράφο Χρήστο Τσεβά. Την ξενάγηση έκανε με τρόπο γλαφυρό κι εμπέριστατωμένο, η Ρένα Κουμπούρη. 
Ακολουθεί ένα χαρακτηριστικό live απόσπασμα





Ας μην αναφέρουμε όμως περισσότερα επί του παρόντος, γιατί και οι δύο Εκθέσεις θα παραμείνουν ανοιχτές για το κοινό και αύριο Σάββατο 14 Απριλίου, από τις 10 – 2.00 μ.μ. και από τις 6 το απόγευμα ως τις 10 το βράδυ. Η είσοδος είναι ελεύθερη και η προτροπή μας ανεπιφύλακτη! Αξίζει τον κόπο να τις επισκεφτείτε... 

Δείτε χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από τα εγκαίνια της Έκθεσης στην ΙΛΕΑ




























 

Ιδού και χαρακτηριστικές εικόνες από τα εγκαίνια στον Όμιλο Φίλων της Δημοτικής Πινακοθήκης "Χρήστος Τσεβάς"














0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου