Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Στους ώμους του Λιμενικού Σώματος η Ζωοδόχος Πηγή στο Μενίδι














Με λαμπρές τιμές και τη συμμετοχή πλήθους πιστών κι επισήμων κορυφώθηκαν οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής με τη λιτάνευση της εικόνας το πρωί της Παρασκευής 13 Απριλίου στην Κεντρική Πλατεία των Αχαρνών. 

Ιερουργούντος του Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρα, την εικόνα σήκωσαν στους ώμους τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος, ενώ φέτος ξεχωριστή υπήρξε η συνοδεία όχι μίας αλλά δύο Φιλαρμονικών! Έτσι τον εορταστικό τόνο έδωσαν η Φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος και ως είθισται, η Φιλαρμονική του Δήμου Αχαρνών. 
Την εικόνα περιστοίχισαν και στόλισαν επίσης με την παρουσία τους Γριζοφόρες και Φουστανελοφόροι που έδωσαν ξεχωριστή αίγλη αλλά και την ντόπια αρβανίτικη νότα παράδοσης του Πανηγυριού. 

Την περιφορά ακολούθησαν μα κατάνυξη, ο Δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός, εκπρόσωποι της Ελληνικής Βουλής, Αντιδήμαρχοι, Επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι της Περιφέρειας και Πολιτικών Κομμάτων καθώς και Πολιτιστικών - Μαζικών Φορέων και της Εκπαιδευτικής Κοινότητας. 

Αξίζει να σημειωθεί πως οι εκκλησιαστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής ξεκίνησαν την παραμονή το απόγευμα την Πέμπτη 12 Απριλίου με τον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό μετά θείου κηρύγματος Χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ηλιουπόλεως (Αιγύπτου) κ. Θεοδώρου 

Ανήμερα της γιορτής την Παρασκευή 13 Απριλίου, τελέστηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη κ.κ. Αθηναγόρα. 

Περί τις 10 και 30 συνοδεία μεγάλου αριθμού Ιερέων ακολούθησε η Λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και της Σεπτής Εικόνας της Ζωοδόχου Πηγής και το τελετουργικό ολοκληρώθηκε σύμφωνα με το πρόγραμμα το ίδιο απόγευμα με τον Μεθεόρτιο Εσπερινό. 
Και του χρόνου! 

Ακολουθούν ένα live στιγμιότυπο και πλούσιο φωτογραφικό υλικό























 



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου