Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Με θρησκευτική κατάνυξη ο εορτασμός του Αγίου Βλασίου, Πολιούχου των Αχαρνών



Με μεγαλοπρέπεια και θρησκευτική κατάνυξη πραγματοποιήθηκε και φέτος ο εορτασμός του Αγίου Βλασίου Πολιούχου των Αχαρνών, την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018. 

Ο εορτασμός του Αγίου Βλασίου ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, Συλλειτουργούντων των Σεβασμιότατων Μητροπολιτών, Ηλιουπόλεως κ. Θεοδώρου και Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιου. 

Μετά τη Θεία Λειτουργία, ακολούθησε η Λιτάνευση Ιερών Λειψάνων και της Σεπτής Εικόνας του Αγίου Βλασίου, συνοδεία των Σεβασμιότατων Μητροπολιτών και πλήθους κληρικών, του Δημάρχου Αχαρνών κ. Γιάννη Κασσαβού, εκπροσώπων του Ελληνικού Κοινοβουλίου και των Πολιτικών κομμάτων, εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, Περιφερειακών Συμβούλων, Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Αχαρνών και άλλων επισήμων καθώς πλήθους κόσμου. 

Με αφορμή τον εορτασμό του Πολιούχου των Αχαρνών Αγίου Βλασίου ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός απεύθυνε το εξής μήνυμα: 
"Σήμερα 11 Φεβρουαρίου, εορτάζουμε και τιμούμε τον Πολιούχο και Προστάτη της πόλης μας, Άγιο Βλάσιο. Τον ένδοξο Ιερομάρτυρα της Εκκλησίας μας που με την ιδιότητα του Ιατρού, αφιέρωσε τη ζωή του στην ανιδιοτελή προσφορά των υπηρεσιών του στον συνάνθρωπο. Ανήμερα του εορτασμού του Αγίου Βλασίου η πόλη των Αχαρνών εορτάζει με θρησκευτική ευλάβεια και οι συμπολίτες μας, αποζητούν την Ευλογία και τη Φώτιση του Αγίου". 

Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Βλασίου, παραβρέθηκαν: 

Οι Βουλευτές κ.κ. Ι. Δέδες, Μ. Βορίδης, Β. Οικονόμου, Γ. Βλάχος, Θ. Μπούρας, Π. Σκουρολιάκος, και Ε. Χριστοφιλοπούλου. 

Ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης κ. Μιλτιάδης Καρπετάς. 
Ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χ. Δαμάσκος. 
Οι πρώην Δήμαρχοι Αχαρνών κ.κ. Δ. Παπανίκας, και Σ. Ντούρος. 

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών κ. Κ. Ρούσσας, καθώς και Αρχηγοί Δημοτικών Παρατάξεων και Δημοτικοί Σύμβουλοι και Τοπικοί Σύμβουλοι του Δήμου Αχαρνών. 

Οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Αχαρνών: Διοικητικών Υπηρεσιών & Ανθρώπινου Δυναμικού κα Λ. Κοσμίδου, Τοπικής Ανάπτυξης και Εξυπηρέτησης του Πολίτη κ. Α. Παλιούρας, Κοινωνικής Πολιτικής κ. Γ. Σταύρου, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Θ. Συρινίδης, Οικονομικών κ. Ηλίας Ζητούνης. 

Οι Πρόεδροι των Νομικών Προσώπων του Δήμου Αχαρνών: ΔΗΦΑ κ. Γ. Δασκαλάκης, ΑΡΩΓΗ κ. Ν. Γκασούκας, Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Γ. Ευθυμιάδου, ΔΗΚΕΑ κα Μ. Ναυροζίδου. 

Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αχαρνών κ. Θανάσης Κατσιγιάννης, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας από τα στρατόπεδα και Αστυνομικά Τμήματα που εδρεύουν στον Δήμο Αχαρνών, καθώς και Εκπρόσωποι Πολιτιστικών, Αθλητικών και Εξωραϊστικών Συλλόγων των Αχαρνών.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα


















0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου