Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

«Η ΔΟΥ Αχαρνών φεύγει - η φοροληστεία μένει» τονίζει ο ΣΕΒΑ Αχαρνών


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 

«Δεν θα σας κυνηγάμε για να σας πληρώσουμε» 
Με αφορμή τη μεταφορά της ΔΟΥ Αχαρνών 

Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Β.Α. εκφράζοντας το σύνολο των συναδέλφων της πόλης μας καταγγέλλει τη συνέχιση της υποβάθμισης της ζωής μας όσων δραστηριοποιούμαστε επαγγελματικά στις Αχαρνές. 

Δεν μας φτάνει η συνεχής μείωση της ποιότητας διαβίωσής με τα επανειλημμένα κρούσματα εγκληματικότητας, η υποβάθμιση και η τριτοκοσμική εικόνα σε κάθε σταγόνα νερού! Δεν μας φτάνει που δύσκολα τα βγάζουμε πέρα εμείς και οι οικογένειές μας εν μέσω κρίσης. Καλούμαστε τώρα με τη μεταφορά της ΔΟΥ Αχαρνών στους Αγίους Αναργύρους να τρέχουμε σε άλλο δήμο για να διεκπεραιώσουμε τις υποχρεώσεις μας απέναντι στο κράτος. Λες μας περισσεύει χρόνος και χρήμα και για αυτό. Στο τέλος όμως για εμάς τι μένει; 

Μπορεί η ΔΟΥ Αχαρνών να μεταφέρεται από το Μενίδι, όμως η φοροληστεία, τα χαράτσια, οι απειλές και ο φόβος των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων είναι εδώ. Είναι πάνω από τα κεφάλια των μικρών επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων που στενάζουμε κάθε μέρα για να κρατήσουμε την επιχείρησή μας ανοιχτή. 

Είναι ακριβώς το ίδιο παράδειγμα με αυτό που συνέβη πριν λίγο καιρό με τη μεταφορά της ΔΕΗ. Μπορεί δηλαδή να έφυγε η υπηρεσία από την περιοχή για να μειώσει η Κυβέρνηση και η εταιρεία το κόστος λειτουργίας της, όμως το ρεύμα παραμένει πανάκριβο, οι απειλές για κοψίματα ρευμάτων είναι εδώ και όσες ρυθμίσεις και να γίνονται απλά διογκώνουν το χρέος μας. 

Αυτές οι εξελίξεις, αποδεικνύουν για ακόμη μία φορά ότι η υποβάθμιση και γκετοποίηση της περιοχής αποτελεί διαχρονική επιλογή των Κυβερνήσεων σε αγαστή συνεργασία με τις εκάστοτε Δημοτικές Αρχές. 

Φυσικά τους περισσεύουν φιέστες και «μεγάλα λόγια» μετά από κάθε καταστροφή που βιώνουμε στην περιοχή μας. Όμως οι επαγγελματοβιοτέχνες, οι έμποροι, έχουν συσσωρευμένη πείρα πια που πρέπει να αξιοποιήσουν και να χαράξουν το δικό τους δρόμο. Οργανωμένα και μαζικά μέσα από το δικό τους συνδικαλιστικό φορέα, τον Σ.Ε.Β.Α.. Μαζί με τα υπόλοιπα σωματεία και φορείς της περιοχής μας που συσπειρώνονται στην Λαϊκή Επιτροπή Μενιδίου εκπροσωπώντας το σύνολο του λαού που ζουν και εργάζονται στις Αχαρνές. 

Ο Σ.Ε.Β.Α. όπως πάντα έτσι και τώρα θα μπει μπροστά, θα αναλάβει τις πρωτοβουλίες αυτές που είναι απαραίτητες και καλεί τα μέλη του σε επαγρύπνηση, να οργανωθούν και να στελεχώσουν μαζικά και δυναμικά το σύλλογό τους. Αρχής γενομένης από την ευρεία σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Μαρτίου στο Συνδικάτο Οικοδόμων (Δεκελείας 42- Αχαρνές) στις 18:30 ώστε συγκροτημένα να δώσουμε την απάντησή μας σε όλους αυτούς που μας έχουν καθηλώσει σε μία ζοφερή πραγματικότητα. 

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΑΖΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ. 

ΥΓ. Ο Σ.Ε.Β.Α. χωρίς να τρέφει αυταπάτες δεν ξεχνά και την κοροϊδία που βιώνουμε τόσο καιρό και από αυτή τη Δημοτική Αρχή όσο και από τις προηγούμενες, όσον αφορά την αντιπλημμυρική θωράκιση. Παρά την " υπόσχεση " που πήραμε δια στόματος Δημάρχου, στην παρέμβασή μας στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του 2017 ότι θα έρθει ως θέμα μέσα στα πρώτα δημοτικά συμβούλια του 2018. Ακόμη περιμένουμε ποιοί θα είναι αυτοί που θα χρηματοδοτήσουν τις μελέτες!!! Εδώ πνιγόμαστε στην πρώτη σταγόνα βροχής οι βιοκλιματικές αλλαγές μας μάραναν! 

Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Β.Α.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου