Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Αλλαγή φρουράς στην Προεδρία της Λαογραφικής με Ρένα Λιόση στη θέση του Γιώργου Φυτά



Αλλαγή φρουράς στην Προεδρία της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρίας Αχαρνών, αφού η  συμβολαιογράφος Ρένα Λιόση είναι διάδοχος του Γιώργου Φυτά.
Ο τελευταίος, μετά από αλλεπάλληλες πετυχημένες θητείες είχε ξεκαθαρίσει, πριν από τις εκλογές της 4ης Φεβρουαρίου 2018, ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα για το αξίωμα του Προέδρου για να αφοσιωθεί στην τακτοποίηση και ανάδειξη του πλούσιου αρχειακού υλικού της Λαογραφικής.
Η επιθυμία του έγινε σεβαστή κι έτσι κατά τη συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα, που πραγματοποιήθηκε το Σαββάτο 10 Φεβρουαρίου 2018, αναδείχθηκε Έφορος Αρχείου.
Ο Γιώργος Φυτάς αφήνει πίσω του πλούσιο οργανωτικό και πολιτιστικό έργο, με κορυφαία στιγμή την επαναλειτουργία του Λαογραφικού Μουσείου, που παρέμενε κλειστό επί 11 χρόνια μετά το σεισμό του ’99.
Σημαντική πρωτοβουλία θεωρείται και η αγορά έναντι συμβολικού τιμήματος, κτιρίου για αποθηκευτικό χώρο, κοντά στην Κεντρική Πλατεία Αχαρνών.
Με τη συγκρότηση και το οργανωτικό πνεύμα που διαθέτει είναι βέβαιο ότι θα προσφέρει πολλά και στην μεγάλη υπόθεση του εμπλουτισμού και της ανάδειξης του αρχειακού υλικού της ΙΛΕΑ.
Η νέα Πρόεδρος Ρένα Λιόση θεωρείται αφοσιωμένο μέλος του Συλλόγου και διακρίνεται για τη συνέπεια και την εργατικότητά της. Αυτό άλλωστε δείχνει και η εμπιστοσύνη των μελών του ΔΣ που στο σύνολό τους είναι άνθρωποι με γνώση και εμπειρία.
Η πλήρης σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΙΛΕΑ έχει ως εξής:



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου