Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

«Ομιλείτε Ελληνικά» στο 4ο ΓΕΛ Αχαρνών!




Η 9η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας και στις σχολικές μονάδες δίνεται η δυνατότητα να αναδείξουν το θεμελιώδη ρόλο της εθνικής μας γλώσσας στην εδραίωση του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού πολιτισμού, μέσα από ποικίλες εκδηλώσεις. Επειδή η γνώση και η κατανόηση της σημασίας της Ελληνικής Γλώσσας αποτελεί ύψιστη παιδευτική επιδίωξη, οι καθηγητές-φιλόλογοι του 4ου ΓΕΛ Αχαρνών διοργάνωσαν διαφόρων ειδών δράσεις για την επίτευξη αυτού του σκοπού, που χαροποίησαν ιδιαίτερα τους μαθητές τους. Πιο συγκεκριμένα, αρχικά τα 6 τμήματα της Α Λυκείου αναμετρήθηκαν στο γλωσσικό παιχνίδι «Ομιλείτε Ελληνικά». Νικητής αναδείχθηκε το Α1 τμήμα που ως έπαθλο θα επισκεφτεί τα Γραφεία Σύνταξης της ΕΡΤ. Το παιχνίδι θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν και οι υπόλοιπες τάξεις.








Έπειτα, η καταξιωμένη δημοσιογράφος. Αρχισυντάκτρια του Τμήματος Διεθνών Ειδήσεων της ΕΡΤ, κα. Παπασωτηρίου Άννα, επισκέφτηκε το σχολείο και συνομιλώντας με τους μαθητές της Β Λυκείου μοιράστηκε την πολύτιμη εμπειρία και τις σκέψεις της για τη χρήση της Ελληνικής Γλώσσας στο Δημοσιογραφικό λόγο.






Οι δράσεις θα ολοκληρωθούν με εκπαιδευτική επίσκεψη στη Μπενάκειο Βιβλιοθήκη, όπου οι μαθητές θα ξεναγηθούν στην έκθεση «Γλωσσόpolis» και θα συμμετάσχουν σε βιωματικό εργαστήριο με θέμα τον λεκτικό εκφοβισμό στο σχολικό περιβάλλον. 

Η γλώσσα, λοιπόν, δίνει την έμπνευση, οι καθηγητές σχεδιάζουν, οι μαθητές απολαμβάνουν…!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου