Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Δημοτικό Συμβούλιο για την τόνωση των ντόπιων επιχειρήσεων ζητά ο Παναγιώτης Γρηγοριάδης


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017

Η δημοτική αρχή οφείλει να μην ακολουθεί τις επιταγές της κεντρικής εξουσίας που έχει ως αυτοσκοπό την αφαίμαξη των περιουσιών και τον αφανισμό κάθε μικρής και μεγάλης επιχείρησης αλλά να βρίσκεται κοντά στους πολίτες και στις επιχειρήσεις δίνοντας λύσεις και ευκαιρίες για τόνωση της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης. Κατ’ αυτόν τον τρόπο η πόλη μας μπορεί να καταστεί βιώσιμη και να εξασφαλίσει το μέλλον της. 

Για άλλη μια φορά καλούμε τη δημοτική αρχή να απαλλάξει τους δημότες και τις τοπικές επιχειρήσεις από όλα τα πρόστιμα που τους βαραίνουν και να προβεί σε «κούρεμα» των οφειλών.

Να απαλλάξει τα καταστήματα εστίασης και τις ξενοδοχειακές μονάδες του δήμου μας από την παράνομη και παράλογη φορολόγηση του 0,5% επί του τζίρου, αφού οι επιχειρήσεις υπερφορολογούνται ήδη επί του τζίρου τους από το ίδιο το Κράτος. 

Να απαλλάξει τα καταστήματα εστίασης και τις ξενοδοχειακές μονάδες από την επιβολή επιπρόσθετου φόρου για τους ανεκμετάλλευτους χώρους όπως για παράδειγμα τους χώρους στάθμευσης. 

Επιπλέον ο Δήμος θα πρέπει να μειώσει τους συντελεστές χρήσης που αφορούν στον υπολογισμό των δημοτικών τελών ανά πολεοδομική ενότητα.

Συγκεκριμένα, για τις κατοικίες ο συντελεστής τέλους ανέρχεται από 1€/τ.μ. έως και 1,30€/τ.μ. πράγμα στο οποίο οι πολίτες είναι αδύνατο να αντεπεξέλθουν με αποτέλεσμα να γίνεται διακοπή της ηλεκτροδότησης, φαινόμενο που πλέον είναι καθημερινό στο δήμο μας. 

Στους επαγγελματικούς χώρους ο συντελεστής τέλους κυμαίνεται από 2,07€/τ.μ. έως και 3€/ τ.μ., γεγονός το οποίο καταστρέφει τις επιχειρήσεις μας διότι είναι αδύνατον να αντεπεξέλθουν αφού η ίδια η Πολιτεία δεν αφήνει περιθώρια βιωσιμότητας σε καμία επιχείρηση. 

Στην περίπτωση των αυθαιρέτων κατοικιών ο παραλογισμός περισσεύει αφού βεβαιώνουν δημοτικά τέλη με συντελεστή βιομηχανίας και τις χρεώνουν με αυτά προκειμένου να εισπράττουν υπέρογκα ποσά. 

Η δημοτική αρχή δεν πρέπει να διερωτάται αν έχει το δικαίωμα να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των πολιτών αλλά να κρίνει ποιο είναι το συμφέρον των πολιτών και το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίζει με γνώμονα το καλό της πόλης και των πολιτών που ζουν και εργάζονται σε αυτή. 

Τα πρόστιμα που προσφάτως επιβλήθηκαν σε πολίτες και επιχειρήσεις από το Δήμο θα πρέπει να τεθούν άμεσα προς συζήτηση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Προσωπικά δεσμεύομαι απέναντι στους δημότες ότι θα φέρω το θέμα προς συζήτηση είτε ως Έκτακτο είτε ως προ ημερησίας για να δοθεί επιτέλους λύση σε αυτό το πρόβλημα που έχει σπείρει τον πανικό στις ήδη βαλλόμενες από την κρίση επιχειρήσεις αλλά και στους απλούς πολίτες. 

Παναγιώτης Γρηγοριάδης
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «Νέα Δύναμη»

Ιδού και το πλήρες κείμενο της επιστολής του προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου