Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Με τη συμβολή όλων μας η πόλη των Αχαρνών μπορεί να αναπτυχθεί και να ξαναβρεί την ιστορική της ταυτότητα


Σε αυτή την ιστορική και όμορφη πόλη που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε, υπάρχουν πολλές δυνατότητες ανάπτυξης λόγω της καίριας θέσης στην οποία βρίσκεται αλλά και των μεγάλων εκτάσεων που διαθέτει. Ως πολιτικός μηχανικός είμαι σε θέση να γνωρίζω τις δυνατότητες ανάπτυξης όλων αυτών των εκτάσεων οι οποίες θα έπρεπε ήδη να έχουν αξιοποιηθεί. 

Η τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου το οποίο βρίσκεται σε εκκρεμότητα εδώ και δέκα χρόνια είναι πλέον αναγκαιότητα καθώς μέσα από αυτό και με τροποποιήσεις των όρων δόμησης και των χρήσεων γης θα μπορούν να αξιοποιηθούν οι αδόμητες εκτάσεις του δήμου Αχαρνών. 

Επιπλέον, η σύνταξη μελετών σχετικά με τα όμβρια ύδατα σε ολόκληρη την πόλη που βάσει ενός ολοκληρωμένου και αποτελεσματικού σχεδίου θα την απαλλάξει από το σοβαρό πρόβλημα των πλημμυρών αφού κάθε φορά που ξεσπά μία νεροποντή καταστρέφει επιχειρήσεις και θέτει σε κίνδυνο ακόμα και ανθρώπινες ζωές, κρίνεται απαραίτητη. 

Επιπροσθέτως, η ανάδειξη των ιστορικών μνημείων της πόλης μας μπορεί να αποτελέσει έναν ακόμη παράγοντα που θα συντελέσει στην ανάπτυξη του τόπου αφού μπορεί να γίνει πόλος έλξης για τους επισκέπτες, πράγμα το οποίο με τη σειρά του θα δώσει κίνητρα στις επιχειρήσεις και θα τονώσει την επιχειρηματικότητα. 

Για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε τον ιστορικό μας χαρακτήρα και η πόλη να έχει την εικόνα που της αξίζει απαιτείται η συμβολή όλων μας καθώς μόνο έτσι μπορούμε να κάνουμε πράξη τα οράματά μας. 

Δημήτρης Νίκας
Πολιτικός μηχανικός

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου