Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Κόκκινο στους οδηγούς, πράσινο στους καλλιτέχνες...

... για 6η συνεχή χρονιά η πεζοδρόμηση της Χειλίου








Της Μπαρμπιλένας Τριανταφύλλου 


Για ένα ακόμη καλοκαίρι το Καλλιτεχνείο των Αχαρνών θέτει ένα κατακόκκινο <> (την Κυριακή 25 Ιουνίου) στην οδό Χειλίου και επιτρέπει τη διάβαση μόνο στους πεζούς κι ακόμη καλύτερα τους φιλότεχνους! 

Η ετήσια πεζοδρόμηση της οδού, που είναι γνωστή στην νεολαία της πόλης των Αχαρνών -και όχι μόνο- ως το στενάκι του Καλλιτεχνείου- είναι για το Μενίδι μια θερινή γιορτή που αναμένεται από ανθρώπους κάθε ηλικίας και καλλιτέχνες κάθε λογής. 

Στον εσωτερικό χώρο μας υποδέχθηκαν για έκτη χρονιά δύο εντυπωσιακές εκθέσεις των τμημάτων δημιουργίας χειροποίητων κοσμημάτων και της φωτογραφικής ομάδας του Καλλιτεχνείου (Fokal). 
Συνεπώς κάθε γωνιά και τέχνη! στο αναδιαμορφωμένο νεοκλασικό καφενεδάκι που γίνεται κέντρο "διερχομένων" έστω και για λίγες ώρες. 

Με δουλειές τουλάχιστον επαγγελματικές και αγάπη για τη δημιουργία, τα καλλιτεχνικά γκρουπ εργάζονται για να στολίσουν την πόλη μας και να προσφέρουν διέξοδο  στα μέλη και τους διαβάτες. 


Με απορία και θαυμασμό συλλογιζόμουν ποιος μπορεί να ηγείται αυτής της ευφάνταστης προσπάθειας. Συνειδητοποίησα πως μια τέτοια ερώτηση ήταν λάθος, όταν έλαβα τη σωστή απάντηση: Στο καλλιτεχνείο κανείς δεν ηγείται κανενός και όλα είναι καρπός συνεργασίας και πολυδιαστατικότητας. 

Η αλληλέγγυος συνεργασία είναι σύμφωνα με τα <<Κορίτσια Κοσμήματα>> του Καλλιτεχνείου η... μυστική συνταγή  της συνεχούς προόδου,της αποδοχής και τελικά του επαίνου που συνοδεύει τις εκδηλώσεις τους. 

Ωστόσο η έκφραση δεν περικλείεται μόνο στους χρωματιστούς τοίχους και τη ρομαντική αυλή του Καλλιτεχνείου. Νέοι μουσικοί διασκεδάζουν το κοινό τους στον φιλόξενο δρόμο. Ο Αργύρης στο τραγούδι, Ο Νώντας στην κιθάρα,ο Χρήστος στο μπάσο και ο Νίκος στα ντραμς εκτόξευσαν ένα από τα πιο πολιτισμένα πάρτυ που είχαμε την τύχη να παρευρεθούμε και δημιούργησαν εκρηκτική ατμόσφαιρα με την ενέργεια τους. 

Η ατμόσφαιρα διαποτίστηκε από χαλαρές αύρες, ενώ τα “αερικά” του Καλλιτενχείου, που... γνωρίζουν πως τέχνη - φαγητό και λίγο κόκκινο κρασί είναι το τρίπτυχο της απόλυτης επιτυχίας ενός άψογα οργανωμένου event ήταν και φέτος εκεί. Αν γέμισε η ψυχή και το μυαλό μας, γέμισε και το στομάχι μας, με το πλούσιο οικογενειακό τραπέζι που στρώθηκε στη Χειλίου όπως κάθε χρόνο... 

Τι άλλο θα μπορούσαμε να ζητήσουμε από τους διοργανωτές πέρα από την υπόσχεση να ανταμώσουμε και του χρόνου για έβδομη συνεχή χρονιά; Μέχρι τότε ας απολαύσουμε τις δράσεις τους ως θεατές και γιατί όχι; και συμμετέχοντες. 

Δείτε χαρακτηριστικές εικόνες από 
την 6η Συμβολική Πεζοδρόμηση 































0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου