Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Αντίο στην Καίτη Παπανίκα ... μέσα από τα τελευταία δημοσιογραφικά αφιερώματα του ΜΕΝΙΔΙΑΤΗ

Συγκίνηση στην τιμητική βραδιά για την Καίτη Παπανίκα

Η παράσταση έχει τελειώσει κι ο κόσμος ξεσπά σε χειροκροτήματα
Η αυθεντική συγκίνηση της Καίτης Παπανίκα έχει μεταδοθεί στο κοινό
Ο Οδυσσέας Καμπόλης ασπάζεται την πρωταγωνίστρια
Ο πρώην Υπουργός Ντίνος Βρεττός έχει αποδείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον του για τον Πολιτισμό
Η Πρόεδρος του ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΥ Μαρία Μίχα συγχαίρει για την ερμηνεία της
την Καίτη Παπανίκα
Η Μαρία Μίχα απονέμει, εκ μέρους του ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΥ, τιμητική πλακέτα στην Καίτη Παπανίκα για την προσφορά της στην Τέχνη και στην πόλη των Αχαρνών
Γνωστοί από το ενδιαφέρον τους για τον Πολιτισμό, κάτοικοι των Αχαρνών, βρέθηκαν στην τιμητική βραδιά για την Καίτη Παπανίκα
Η Μαρία Μίχα προσφέρει ένα στεφάνι από Αχαρνικό κισσό στην Καίτη Παπανίκα
Λόγια θαυμασμού κι εκτίμησης για την Καίτη Παπανίκα, από τον Πρόεδρο της ΙΛΕΑ, Γιώργο Φυτά
Η Σίτσα Κατάρα διαβάζει την Απόφαση του ΔΣ της ΙΛΕΑ που ανακηρύσσει
την Καίτη Παπανίκα επίτιμο μέλος της
Ο Πρόεδρος της ΙΛΕΑ Γιώργος Φυτάς παρουσιάζει το πλούσιο βιογραφικό
της Καίτης Παπανίκα
Σε πρώτο πλάνο, ο Κώστας Ζίγκηρης καταγράφει, μια από τις πιο σημαντικές στιγμές της πολιτιστικής ιστορίας των Αχαρνών
Η Καίτη Παπανίκα εκφράζει τη συγκίνηση και τις ευχαριστίες της για την τιμή που της επεφύλαξαν οι δύο πολιτιστικοί φορείς της ιδιαίτερης πατρίδας της
Ο Δημήτρης Γιώτας διαβάζει τις σημειώσεις του για την παράσταση που απεικονίζει η λήκυθος που βρέθηκε στην αυλή της Καίτης Παπανίκα
Σε πρώτο πλάνο η Καίτη Παπανίκα έκπληκτη για το αρχαιολογικό εύρημα και στο βάθος η αρχαιολόγος Ειρήνη Αναγνωστοπούλου κρατώντας την παράσταση της αρχαίας ληκύθου που προσφέρθηκε στην πρωταγωνίστρια
Η Καίτη Παπανίκα δείχνει στον κόσμο την παράσταση του αρχαιολογικού ευρήματος
Ο Ντίνος Βρεττός θυμήθηκε την αυτοδιοικητική πορεία της Καίτης Παπανίκα
Ο Οδυσσέας Καμπόλης εξέφρασε τον θαυμασμό και την εκτίμησή του στην ηθοποιό
Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Φυλής Αργύρης Αργυρόπουλος παρακάλεσε το σπουδαίο θεατρικό συγγραφέα Γιώργο Βασιλειάδη, τον οποίο θαυμάζει, για μια αναμνηστική φωτογραφία 
Η Καίτη Παπανίκα με τη Σοφία Σκρέκη και τη Φανή Μίχα
Η Καίτη Παπανίκα σε μια αναμνηστική φωτογραφία με την Ελένη Ελευθεράκου και μια κοινή τους φίλη, στο φουαγιέ του θεάτρου, μετά την παράσταση
Η Καίτη Παπανίκα με τη Ρένα Λιόση και το Δημήτρη Κολυβά
Η Καίτη Παπανίκα με το Δημήτρη Γιώτα, τον Κώστα Ζίγκηρη και τον Αργύρη Αργυρόπουλο, έξω από το θέατρο
Η Καίτη Παπανίκα με την αρχαιολόγο Ειρήνη Αναγνωστοπούλου και τη μητέρα της, στον πεζόδρομο του θεάτρου
Η Καίτη Παπανίκα με τη Μαρία Μίχα και τη δημοσιογράφο Αθηνά Περάκη
Η Καίτη Παπανίκα με τις θαυμάστριές της Μπαρμπιλένα και Ελευθερία, που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο σανίδι, με τη θεατρική ομάδα του 7ου Λυκείου Αχαρνών
Στιγμές σπάνιας συγκίνησης διαδραματίστηκαν το βράδυ της Δευτέρας 20 Απριλίου 2015, σε ένα μικρό θέατρο της Κυψέλης (STUDIO), με πρωταγωνιστές την μεγάλη ηθοποιό Καίτη Παπανίκα και τους εξ Αχαρνών συμπατριώτες της. 
Τα μέλη των δύο κορυφαίων πνευματικών φορέων της πόλης των Αχαρνών, δηλαδή η Ιστορική και Λαογραφική Εταιρία (ΙΛΕΑ) και το ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ, τίμησαν την ηθοποιό για την προσφορά της στην Τέχνη αλλά και στην πόλη των Αχαρνών, αμέσως μετά το τέλος της σπουδαίας θεατρικής παράστασης «Συγγνώμη μαμά» του Γιώργου Βασιλειάδη, την οποία ανεβάζει για δεύτερη φορά, μέσα σε δέκα χρόνια. 
Μετά από μια καταπληκτική ερμηνεία, η οποία ανέδειξε το σπουδαίο θεατρικό έργο, η συγκίνηση κορυφώθηκε, καθώς η Πρόεδρος του ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΥ Μαρία Μίχα πρόσφερε στην ηθοποιό τιμητική πλακέτα για την προσφορά της και τη στεφάνωσε με τον «Αχαρνικό κισσό». 
Ακολούθησε η απονομή τιμητικής πλακέτας από τον Πρόεδρο της ΙΛΕΑ Γιώργο Φυτά, ο οποίος αναφέρθηκε στους σταθμούς της μεγάλης καριέρας της Καίτης Παπανίκα, ενώ το μέλος του ΔΣ Σίτσα Κατάρα ανέγνωσε την Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, που την ανακήρυξε επίτιμο μέλος. 
«Η Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Αχαρνών (Ι.Λ.Ε.Α.) ανακηρύσσει επίτιμο μέλος της την ηθοποιό Καίτη Παπανίκα, αναγνωρίζοντας έτσι την πολυετή της παρουσία στο ελληνικό θέατρο και στον ελληνικό κινηματογράφο, καθώς επίσης και το αξιόλογο και δημιουργικό έργο που έχει προσφέρει στον πολιτισμό των Αχαρνών και γενικότερα της Πατρίδας μας», ανέφερε η αναμνηστική περγαμηνή που απονεμήθηκε στην ηθοποιό. 
Δυο παραστάσεις από αρχαίο αγγείο (λήκυθο) που μάλιστα βρήκε η ίδια η Καίτη Παπανίκα στην αυλή της στην Βαρυμπόπη και παρέδωσε στην ΙΛΕΑ και στην Αρχαιολογική Υπηρεσία, της πρόσφεραν ο ιστορικός Δημήτρης Γιώτας και η Αρχαιολόγος Ειρήνη Αναγνωστοπούλου. Ο ιστορικός αναφέρθηκε με θερμά λόγια στην προσφορά της ηθοποιού στο θέατρο και στον κινηματογράφο. 
Στην αυτοδιοικητική της πορεία, ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Φιλαδελφείας, επί Δημαρχίας Γρετζελιά, αναφέρθηκε ο πρώην Υπουργός Ντίνος Βρεττός, που παρακολούθησε την παράσταση συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Ντίνα. 
Θαυμαστής της ηθοποιού δήλωσε ο Δημοτικός Σύμβουλος κι επικεφαλής της παράταξης ΑΧΑΡΝΕΙΣ-ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ, Οδυσσέας Καμπόλης. 
Συγκινημένη η πρωταγωνίστρια ευχαρίστησε τους συμπατριώτες της για τη μεγάλη τιμή που της έκαναν, κι ευχήθηκε να βγει η χώρα από την παρακμή επισημαίνοντας ότι πρέπει αν χρειασθεί να γίνουν θυσίες, για να έχει μέλλον η νέα γενιά.
Στη φωτογραφία που ακολουθεί η Καίτη Παπανίκα με το Δημήτρη Γιώτα και το Χρήστο Τσεβά, σε αρχαιολογικό χώρο.


Στην επόμενη φωτογραφία η παράσταση από τη λήκυθο που ανακαλύφθηκε από την Καίτη Παπανίκα στην Βαρυμπόπη και της προσφέρθηκε από την ΙΛΕΑ, στην τελετή της βράβευσής της. 


Πως περιέγραψε ο ιστορικός Δημήτρης Γιώτας την παράσταση της ληκύθου που βρέθηκε στην αυλή της Καίτης Παπανίκα στην Βαρυμπόπη.

Σα να μην πέρασαν τα χρόνια για την Καίτη Παπανίκα…

Τέσσερις, από τις εννιά, συνολικά, επί σκηνής, μεταμφιέσεις της Καίτης Παπανίκα
 
Η πρωταγωνίστρια, με το σπουδαίο συγγραφέα του έργου "Συγγνώμη μαμά", Γιώργο Βασιλειάδη
Ο Αργύρης Αργυρόπουλος θυμήθηκε ότι η Καίτη Παπανίκα είχε ανεβάσει το έργο στις Αχαρνές, πριν από, ακριβώς, δέκα χρόνια...
Συγκίνηση στην πλατεία, μετά το τέλος της παράστασης...
Υπάρχουν σπουδαίοι άνθρωποι στις Αχαρνές, που μας εμποδίζει η καθημερινότητα και η ζηλοφθόνια να αναγνωρίσουμε,τόνισε ο Αργύρης Αργυρόπουλος, μιλώντας για την Καίτη Παπανίκα, μετά το τέλος της τιμητικής βραδιάς που της επεφύλαξαν η ΙΛΕΑ και το ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ, στο θέατρο STUDIO της Κυψέλης. 

Αναφερόμενος στην παράσταση «Συγγνώμη μαμά» είπε ότι πρόκειται για μια καταπληκτική ερμηνεία της Καίτης Παπανίκα, σε ένα από τα καλύτερα θεατρικά έργα του ελληνικού ρεπερτορίου. «Κι όμως, δεν μάθαμε γι’ αυτή τη σπουδαία παράσταση και το συγγραφέα Γιώργο Βασιλειάδη από τα ΜΜΕ, ούτε ενδιαφέρθηκε κάποια κρατική σκηνή»πρόσθεσε. 
Θυμήθηκε ακόμα ότι το έργο είχε παρουσιαστεί πριν από δέκα χρόνια στις Αχαρνές, προκαλώντας μεγάλη συγκίνηση.«Είχα γράψει τότε διθυράμβους για την παράσταση, με αποτέλεσμα να έρθει η Καίτη στην εφημερίδα με μια αγκαλιά λουλούδια κι ένα βάζο τόσο μεγάλο που μόλις μετά βίας χωρούσε στο σαλόνι», χαριτολόγησε. Δεν παρέλειψε ακόμα να αναφέρει ότι τόσο η παράσταση, όσο και η Καίτη διατηρούν την ίδια φρεσκάδα. 
Ας θυμηθούμε τι είχε γραφτεί στην εφημερίδα ΝΕΟΙ ΣΤΟΧΟΙ για την παράσταση, το 2005, όταν είχε ανέβει στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εύξεινης Λέσχης Αχαρνών, επί προεδρίας Παύλου Γεροντίδη.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου