Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Δυο φωτογραφίες “ήρθαν απόψε απ΄τα παλιά” ... “ΑΧΑΡΝΗΣ” το θρυλικό θερινό σινεμά του Μενιδίου






Οι δύο παραπάνω φωτογραφίες είδαν το φως της Δημοσιότητας μέσα από την σελίδα του Face Book “ Παλιες φωτογραφιες αχαρνεςκαι... ήρθαν για να ξυπνήσουν χιλιάδες αναμνήσεις σε γενιές και γενιές Μενιδιάτων (με την ευρεία έννοια κι όχι τα στενά όρια της καταγωγής) 

Ήρθαν για να ξυπνήσουν συναισθήματα νοσταλγίας, μυρωδιές μ’ αγιόκλημα και γιασεμιά. Ήρθαν για να φέρουν στα χείλη γεύσεις από παγωτό – γρανίτα, λιόσπορο, πασατέμπο, πατατάκια, coca cola, ενίοτε δε, και μπύρα! 

Ήρθαν για να θυμίσουν στα κορίτσια της τότε εποχής, πως αν τύχαινε να παρακολουθήσουν ταινία με μίνι φούστα, έφευγαν από τις χαρακτηριστικές καρέκλες, με... ριγέ πόδια! 

Ήρθαν για να ζωντανέψουν θρυλικούς ήρωες που πέρασαν από το σελιλόιντ ανεβάζοντας την αδρεναλίνη στα ύψη! Αξεπέραστους κινηματογραφικούς πρωταγωνιστές που κατάφεραν να προκαλέσουν στους σινεφίλ της εποχής συναισθήματα αγωνίας, χαράς με αυθόρμητα ξεσπάσματα γέλιου αλλά και βαθιάς συγκίνησης. 

Ήρθαν για να φέρουν την άνοιξη, το καλοκαίρι και κάποιες γλυκές βραδιές στις αρχές του φθινοπώρου, μια άλλης εποχής.

Ήρθαν για να φέρουν μαζί με όλα αυτά και την ανάμνηση κάποιων νεανικών ερώτων, τη γεύση των πρώτων φιλιών που βρήκαν καταφύγιο στην αυλή του “Αχαρνής” κάτω απ΄ το φως του φεγγαριού... 

Ήρθαν για να μας πουν, πως κάποια πράγματα που χάθηκαν (το 1999 εν προκειμένω μπήκε λουκέτο στο ΑΧΑΡΝΗΣ) θα βρίσκονται για πάντα στο νου και την καρδιά μας... 

Γιατί αυτό ακριβώς συμβαίνει με όλους εκείνους που είχαν την τύχη να γεμίσουν τις βραδιές των παιδικών, εφηβικών και νεανικών τους χρόνων στο θρυλικό, θερινό σινεμά της πόλης μας , “ΑΧΑΡΝΗΣ”... 
Όσα χρόνια κι αν περάσουν δεν θα το ξεχάσουν ποτέ!


Δείτε τι ακριβώς έγραψε η σελίδα “ Παλιες φωτογραφιες αχαρνες” σχολιάζοντας τις δύο συγκεκριμένες φωτογραφίες. 

Με μεγάλη μας χαρά και τιμή το σινεμά ''Αχαρνής'' στην πόλη μας μέσα και έξω ,δίπλα στο Σταθμό του τρένου με τον ιδιοκτήτη Ηλία Μαρίνη να ποζάρει όλο καμάρι.. 

Σπανιότατη φωτογραφία που βρέθηκε με αρκετό κόπο από την Ομάδα μας. 

Πολλά “ευχαριστώ” στο Κωνσταντίνο Δίελλα και την κυρία Αγγελική Μαρίνη που μας την έδωσε από το αρχείο της, για τη σελίδα μας!

Για να επισκεφθείτε τη σελίδα ΚΛΙΚ ΕΔΩ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου