Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Ζωντανός μέσα από την έμπνευση των παιδιών ο “Μικρός Πρίγκηπας” στο 4ο ΓΕΛ




Η εμπνευσμένη ιδέα ανήκει σε μαθητές του 4ου ΓΕΛ Αχαρνών και προέρχεται από το εξώφυλλο του Μικρού Πρίγκηπα...

Όπως ήταν φυσικό η ιδιαίτερα αγαπημένη ιστορία στις εφηβικές ηλικίες, ενέπνευσε τα παιδιά τα οποία είχαν την αμέριστη συμπαράσταση των εκπαιδευτικών τους με αποτέλεσμα ο χώρος να τους παραχωρηθεί εντός του σχολικού κτιρίου του 4ου ΓΕΛ. 
Πρόκειται για το κλιμακοστάσιο που οδηγεί στο δεύτερο όροφο.
Εκεί οι μαθητές του Ελεύθερου και Γραμμικού Σχεδίου καθώς και αυτοί της Ιστορίας της Τέχνης με την επίβλεψη και την καθοδήγηση της καθηγήτριας των Εικαστικών Αν. Γκινάκη, δημιούργησαν ένα χώρο ζεστό και οικείο για όσους κινούνται στο σχολείο και για όσους το επισκέπτονται. 

Η Αν. Γκινάκη είναι αριστούχος απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών και τα τελευταία χρόνια,παράλληλα με τη συμμετοχή της σε προσωπικές και ομαδικές εκθέσεις προσφέρει τις υπηρεσίες της στη δημόσια εκπαίδευση

Στους τοίχους δεσπόζει το σύμπαν με κυρίαρχη τη φιγούρα του Μικρού Πρίγκηπα. Τον πλαισιώνουν οι πλανήτες. Αλλά όχι οι πλανήτες, όπως τους ξέρουμε. Πλανήτες φορτωμένοι με μηνύματα :Ρητά αρχαίων φιλοσόφων, τύποι από τα μαθηματικά και τη φυσική. Η μάθηση βρίσκει έναν χαρούμενο τρόπο να μετουσιωθεί σε Τέχνη. Τα έντονα χρώματα μαγνητίζουν το μάτι και όποιος ανεβαίνει τις σκάλες νιώθει ότι βιώνει την ιστορία και τις ανησυχίες του Μικρού Πρίγκηπα που αποτελούν προβληματισμό όλων των εφήβων.

Έτσι, με το έργο αυτό η Αν. Γκινάκη και οι μαθητές της πρόσφεραν στο 4ο ΓΕΛ Αχαρνών έναν χώρο που αντανακλά την αγάπη για το σχολείο

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα







 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου