Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ για το Περιβάλλον ο Δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός

Οι γείτονες Δήμαρχοι Αχαρνών και Φυλής Γιάννης Κασσαβός και Χρήστος Παππούς βρέθηκαν στο συνέδριο της ΚΕΔΕ και είχαν την ευκαιρία ν' ανταλλάξουν απόψεις για περιβαλλοντικά και αυτοδιοικητικά θέματα
Στις εργασίες του θεματικού Συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων (ΚΕΔΕ) «Κλιματική Αλλαγή: Οι Επιπτώσεις της στην Οικονομία και Πολιτικές Διαχείρισης στους Τομείς: Ενέργειας, Απορριμμάτων, Γεωργίας, Διαχείρισης Υδάτων και Φυσικών Πόρων, Τουρισμού και Υγείας», που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 6 και 7 Απριλίου 2017 στο Ηράκλειο Κρήτης συμμετείχε ο Δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός.

Στόχος του Συνεδρίου, ήταν να τεθεί από επισήμους φορείς η τεράστια πρόκληση του ζητήματος των Κλιματικών Αλλαγών και οι επιπτώσεις που έχουν στους βασικούς τομείς της οικονομικής δραστηριότητας και στο περιβάλλον.

Όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης το θεματικό συνέδριο «φιλοδοξεί να συμβάλλει στο δημόσιο διάλογο, φωτίζοντας τις κατευθύνσεις που θα πρέπει να στραφούμε σαν επιστήμη, κοινωνία, οικονομία και επιχειρηματικότητα, ώστε να επιταχυνθεί η προσαρμογή των τομέων της οικονομίας που θίγονται από τις κλιματικές αλλαγές, ώστε να αντιστραφούν οι επερχόμενες αρνητικές επιπτώσεις προς όφελος της κοινωνίας και του περιβάλλοντος».

Στο Συνέδριο συμμετείχαν Δήμαρχοι, Υπουργοί, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Σύμβουλοι Ανάπτυξης των ΠΕΔ, διακεκριμένοι Έλληνες επιστήμονες, καθώς και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με εμπειρία σε θέματα κλιματικής αλλαγής.

«Η ευαισθησία μας σε θέματα που αφορούν στο περιβάλλον είναι δεδομένη και δίνουμε καθημερινό αγώνα να είναι ουσιαστική με συγκεκριμένες δράσεις σε όλους του Τομείς» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός αναφέροντας ως πολύ πρόσφατο παράδειγμα την δράση «Let’ s do it Greece”, στην οποία με πρωτοβουλία του Δήμου και της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος συμμετείχαν ενεργά μαθητές, Σύλλογοι και Κοινωνικοί Φορείς του Δήμου Αχαρνών. ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Ο Γιάννης Κασσαβός εξάλλου, αναφέρθηκε και στα εκπαιδευτικά προγράμματα ανακύκλωσης στα Σχολεία, με την ενεργό συμμετοχή των μαθητών τα οποία ο Δήμος Αχαρνών υλοποιεί με την συμμετοχή εξειδικευμένων περιβαλλοντικών φορέων, ανά τακτά χρονικά διαστήματα. 

Δείτε την εισήγηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη στο Συνέδριο για το Περιβάλλον και την Κλιματική Αλλαγή:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου