Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Πάνω από 400 τα θύματα σπείρας Ρομά στο Μενίδι

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. συμμορία, που καταλήστευε διερχόμενους πεζούς και οδηγούς στο Μενίδι. Δεκάδες επιθέσεις την τελευταία 2ετία. 
Φωτό Αρχείου 

Θοδωρής Παναγιωτίδης 

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών, σπείρα Ρομά, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές και ληστείες σε βάρος διερχόμενων οδηγών αυτοκινήτων και οδηγών ταξί καθώς και πεζών, στην περιοχή Αγίας Σωτήρας Αχαρνών. Μάλιστα τα ταυτοποιημένα θύματά τους την τελευταία διετία υπερβαίνουν τα 400! 

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της Τρίτης, στον καταυλισμό της Αγίας Σωτήρας Αχαρνών, μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τ.Α. Αχαρνών σε συνεργασία με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής και της ΟΠΚΕ, δύο Ρομά, ηλικίας 15 και 40 ετών, μέλη της εγκληματικής ομάδας. Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τρεις επιπλέον Ρομά συνεργοί τους. 

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διαπράττουν ληστείες και κλοπές κατ' εξακολούθηση. 

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών, οι κατηγορούμενοι την τελευταία διετία είχαν συστήσει δομημένη και με διαρκή δράση συμμορία, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές και ληστείες σε βάρος οδηγών αυτοκινήτων και πεζών. 

Ως προς τον τρόπο δράσης, οι κατηγορούμενοι με διάφορα τεχνάσματα εξανάγκαζαν τους διερχόμενους οδηγούς των οχημάτων να ακινητοποιούν το όχημα τους εντος του καταυλισμού στην περιοχή της Αγίας Σωτήρας Αχαρνών και ακολούθως με την απειλή ή χρήση σωματικής βίας, αφαιρούσαν τσάντες, χρηματικά ποσά και ηλεκτρονικές συσκευές που είχαν τα θύματά τους ή βρισκόταν εντός του οχήματος. 

Επιπλέον, στοχοποιούσαν και πεζά άτομα, τα οποία κινούνταν σε δρόμους πλησίον του καταυλισμού και με τη χρήση σωματικής βίας, αφαιρούσαν τα κοσμήματα που έφεραν. Ακολούθως, διέφευγαν αναζητώντας ασφαλές «καταφύγιο» εντός του παρακείμενου καταυλισμού. 

Από την μέχρι τώρα έρευνα, εξιχνιάσθηκαν τέσσερις περιπτώσεις ληστειών σε βάρος οδηγών οχημάτων. Σημειώνεται, ότι από τις ήδη προηγούμενες σχηματισθείσες σε βάρος τους δικογραφίες, έχει πιστοποιηθεί η συμμετοχή τους σε 400 περιπτώσεις κλοπών και ληστειών, όμως λόγω του ότι οι περισσότεροι είναι ανήλικοι, αφήνονταν από την Δικαιοσύνη συνεχώς ελεύθεροι. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κυρία Ανάκριση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου