Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Παιδομάζωμα της ΕΓΕ, για δημιουργία παιδικής χορωδίας


Λίτσα καλεί Λαγκάρντ, όβερ…

ΛΙΤΣΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ-ΚΡΙΣΤΙΝ ΛΑΓΚΑΡΝΤ
Ανοιχτή επιστολή στην Κριστίν Λαγκάρντ απέστειλε, με αφορμή το φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, το ΔΣ του Παραρτήματος της ΕΓΕ Αχαρνών. Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

        ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
         
Προς:  Διευθύντρια του ΔΝΤ  Κα   Κριστίν Μαντλέν Οντέτ Λαγκάρντ                                                            
  
Κυρία Λαγκάρντ,
Βρίσκεστε στο πηδάλιο ενός πανίσχυρου οργανισμού σε μια ηγέτιδα του δυτικού κόσμου χώρα, που οι άνθρωποί της φιλοδοξούν να εκφράζουν και να στηρίζουν τις μεγάλες Αρχές για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. 
Κυρία Λαγκάρντ, 
Ξέρετε πως οι Αρχές αυτές γεννήθηκαν κατά τους αρχαίους κλασικούς χρόνους στην Ελλάδα. Σήμερα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, που θα τιμήσουμε την του Μάρτη 2013, ημέρα που η Παγκόσμια αναφορά αγγίζει όλες τις Γυναίκες της Γης, εμείς οι Ελληνίδες απευθυνόμαστε σε σας, σαν γυναίκα προς γυναίκα και σας ξεκαθαρίζουμε πως εξακολουθούμε να σεβόμαστε απολύτως τις διεθνείς υποχρεώσεις μας. 
Κυρία Λαγκάρντ, 
Στο πρόσφατο παρελθόν δογματίσατε αβασάνιστα εναντίον μας όπως διαβάσαμε σε πρωτοσέλιδη συνέντευξή σας στη βρετανική εφημερίδα Guardian με τίτλο «΄Ηρθε η ώρα να πληρώσετε. Μην περιμένετε συμπάθεια». 
Πρόσφατα, επίσης, το ΔΝΤ που διευθύνετε, «τίναξε στον αέρα» τις προβλέψεις του για την Ελλάδα, επειδή οι άνθρωποί σας δεν κατανόησαν πλήρως πως οι προσπάθειες λιτότητας της Κυβέρνησής μας-έτσι όπως πειθαναγκαστικά τους επιβλήθηκαν-θα υπονομεύσουν την οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας. 
Κυρία Λαγκάρντ, 
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, σας προσκαλούμε να έρθετε στη χώρα μας και να διαπιστώσετε με τα ίδια σας τα μάτια ποιά πραγματικότητα έχετε δημιουργήσει καθώς αναπτύξατε τη στρατηγική σας στο δόγμα της αδιαφορίας για την Ελληνίδα. Ελάτε στο Δήμο Αχαρνών να δείτε με ποιο τρόπο μετουσιώνεται σε πράξη η δήλωσή σας πως «οι γονείς των Ελληνοπαίδων θα πρέπει να πληρώνουν τους φόρους τους». Θα βρείτε πολλά ενδιαφέροντα όταν ανακαλύψετε την υπέρβαση που κάνουν οι Ελληνίδες για το ανθρωπίνως αδύνατο. Θα αντικρίσετε τα αδιέξοδα από τις σκληρές συνθήκες που έχει προκαλέσει η ηθική και οικονομική κρίση από την ομιχλώδη και πνιγηρή ατμόσφαιρα της επικυριαρχίας του ΧΡΗΜΑΤΟΣ. 
Και ίσως τότε να βάλετε το χέρι στην καρδιά και να συμφωνήσετε μαζί μας «Ως χαρίεν εστ΄ άνθρωπος όταν άνθρωπος η». 
                                                                       Με τιμή 
                                 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Παραρτήματος Αχαρνών 
                                             της ΕΝΩΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Νεανικό πάρτι από το Σύλλογο Κρητών, την Παρασκευή, 1 Μαρτίου


Συγκέντρωση κατά της φόλας στην Βαρυμπόπη


Οπλίζει τα χέρια των δολοφόνων η αδιαφορία του Δήμου Αχαρνών…

Η πεταμένη ταμπέλα, πίσω από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, αποδίδει την ανυπαρξία πολιτικής για τα ζώα
Σίγουρα αξίζει παραδειγματική τιμωρία στους ασυνείδητους που δηλητηρίασαν τα αδέσποτα ζώα στη Βαρυμπόπη και στο Ολυμπιακό Χωριό. Όμως επειδή στη ζωή πρέπει να αποφεύγονται οι απλουστεύσεις, θα πρέπει μαζί τους να τιμωρηθούν κι εκείνοι που οπλίζουν τα χέρια τους με δηλητήριο, κι εν προκειμένω οι υπεύθυνοι του Δήμου Αχαρνών. Κακά τα ψέματα. Τα αδέσποτα ζώα ενοχλούν και σε πολλές περιπτώσεις θέτουν σε κίνδυνο την υγεία, τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή των κατοίκων της περιοχής που βρίσκεται στους πρόποδες της Πάρνηθας. Εξίσου ασυνείδητοι, με τους προηγούμενους, συνάνθρωποί μας εγκαταλείπουν στη συγκεκριμένη περιοχή τα κατοικίδιά τους, τα οποία και λόγω της οικονομικής κρίσης, αδυνατούν να συντηρήσουν. Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργούνται αγέλες πεινασμένων, ημιάγριων ζώων που τρομοκρατούν τους κατοίκους κι ιδίως τα παιδιά και τους ηλικιωμένους. Την κατάσταση αυτή προσπαθούν να αντιμετωπίσουν οι φιλοζωικοί Σύλλογοι ή ευαισθητοποιημένα άτομα, σιτίζοντας και ποτίζοντας τα ζώα με στόχο να τα βοηθήσουν και να περιορίσουν την επιθετικότητά τους. Πρόκειται για αξιόλογες και φιλότιμες προσπάθειες, οι οποίες δεν αρκούν γιατί, αφενός δεν μπορούν να καλύψουν όλο τον αδέσποτο πληθυσμό κι αφετέρου αδυνατούν να ελέγξουν τον ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό του.

Το έργο της φροντίδας των ζώων έχουν επωμισθεί, εθελοντικά, οι φιλόζωοι, όπως η κυρία της φωτογραφίας που ταΐζει τα συμπαθέστατα και φιλικά σκυλιά της Πλατείας Αγίου Βλασίου


Οι ενημερωτικές καμπάνιες κατά της εγκατάλειψης των ζώων και τα προγράμματα στείρωσης, για να μην αυξηθεί ο πληθυσμός τους, χρειάζονται χρήματα, σε μια εποχή μεγάλης οικονομικής στενότητας. Κι ενώ οι φιλόζωοι σηκώνουν τα χέρια ψηλά αδυνατώντας να αντιμετωπίσουν, συνολικά, το πρόβλημα, ο, καθ’ ύλην αρμόδιος, Δήμος Αχαρνών αδιαφορεί επιδεικτικά. Απέναντι στις μαζικές καταγγελίες και διαμαρτυρίες, όχι μόνο κωφεύει αλλά κάνει και χιούμορ. «Ο σκύλος μου μιλάει. Όταν τον ρωτούν πως τον λένε, απαντάει γαβ, γιατί έτσι τον έχω ονομάσει» δήλωσε ο Δήμαρχος Σωτήρης Ντούρος, σε ανύποπτο χρόνο, για να αποφύγει τη συζήτηση, όταν του τέθηκε το θέμα. Σε μια άλλη περίπτωση σχεδόν διέσυρε τη δημότισσα που του ζήτησε να ασχοληθεί με το θέμα. «Εδώ πεινάνε οι άνθρωποι και συ μου λες να ταΐσω τα ζώα;» της είπε για να κερδίσει τις εντυπώσεις. Έτσι η πολιτική του Δήμου για τα ζώα εξαντλείται στις δύο ατάκες του Δημάρχου, με αποτέλεσμα να αυξάνονται και να πληθύνονται οι ορδές των αδέσποτων ζώων και να αποκτούν ελαφρυντικά οι δολοφόνοι που παίρνουν το δίκιο στα χέρια τους. Γι αυτό είναι εγκληματική η αδιαφορία του Δήμου Αχαρνών. Γιατί προκαλεί εγκλήματα..

Φρικιαστικό έγκλημα στη Βαρυμπόμπη

ANΘΡΩΠΟΜΟΡΦΑ ΤΕΡΑΤΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΥΝ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ...

Εικόνες που σοκάρουν και πληγώνουν....
Μια αφίσα γεμάτη οργή για τους εγκληματίες, πόνο, τρυφερότητα  κι αγάπη για τα ζώα...
Κι ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες...
Φρίκη ένιωσαν οι εθελοντές φιλόζωοι της Βαρυμπόμπης και των Θρακομακεδόνων την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου, όταν διαπίστωσαν πως οι «μικροί φίλοι» τους, τα ζώα, που φροντίζουν με προσωπικές θυσίες, χρόνο, χρήμα και περισσή αγάπη, βρήκαν φρικτό θάνατο από εγκληματίες που έσπειραν παντού φόλες. Κι επειδή οι μαρτυρίες τους στις ιστοσελίδες τους στο face Book αλλά και στην ιστοσελίδα adespoto.gr, περιγράφουν με σαφήνεια τα γεγονότα ιδού τα γραφόμενα στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, «Thrakomakedones Animal Welfare' Group of Friends» και «Varimpompi Stray Animal Rescue Athens Greece».
«Πριν από λίγο καιρό είδαμε τις σκληρές προσπάθειες εθελοντών φιλόζωων που άρχισαν να βοηθάνε τα αδέσποτα στην Βαρυμπόμπη. Και στις 25/2/13 με λύπη πληροφορηθήκαμε για τον αισχρό δηλητηριασμό των σκυλιών της περιοχής... Κιμάς με δηλητήριο βρέθηκε σκορπισμένος παντού, γιατί ακόμα υπάρχουν συμπολίτες μας που προτιμούν να παρανομήσουν και να δολοφονήσουν αθώα πλάσματα αντί να τους προσφέρουν λίγο φαγητό, στο δρόμο, όπου προσπαθούν να επιβιώσουν, εκεί που τα πέταξαν άλλοι συμπολίτες μας!!!  Αδέσποτα σκυλιά, πάνω από 10, ένα δεσποζόμενο σκυλί αλλά ακόμα και ένα άτυχο πουλί που έφαγε απ τη δηλητηριασμένη τροφή βρέθηκαν νεκρά. Η εικόνα των πτωμάτων φαίνεται ότι αρέσει πιο πολύ στους άρρωστους που πράττουν τον δηλητηριασμό αντί των στειρωμένων, φροντισμένων σκυλιών. Η φιλόζωη Ελένη Χ. ζητά βοήθεια για να φιλοξενηθούν όσα ζώα επέζησαν. '' ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΕΠΕΣΑΝ ΦΟΛΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΑ ΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ... ΚΑΛΕΣΑΝ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ... ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΕΣ 20 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΛΕΣ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ... ΕΧΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΦΟΛΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ... ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΚΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΜΕΝΙΔΙΟΥ...''καταγγέλλουν οι εθελοντές. Τι να πει κανείς. Φρίκη! 
Thrakomakedones Animal Welfare' Group of Friends
Varimpompi Stray Animal Rescue Athens Greece

Διάλεξη για την υγιεινή διατροφή στο 1ο Γενικό Λύκειο Αχαρνών



Ενημερωτική ημερίδα με θέμα την υγιεινή διατροφή, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Γενικού Λυκείου Αχαρνών. Γίνετε παράδειγμα για τα παιδιά σας συνέστησε στους γονείς η επιστημονική συνεργάτιδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής και κλινική διαιτολόγος κα Στέφη Καλλή. Αναφέρθηκε ακόμα στη συμβολή της ισορροπημένης διατροφή για την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων, στο μεσογειακό μοντέλο διατροφής και πώς εφαρμόζεται στην καθημερινότητά μας και στη σημασία της άσκησης σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Στο τέλος της εκδήλωσης διανεμήθηκε ένας διατροφικός οδηγός για τους γονείς. Την πρωτοβουλία της διοργάνωσης είχαν το 1ο Γενικό Λύκειο Αχαρνών και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σε συνεργασία με το Παράρτημα Αχαρνών της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και το Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής. 

Νέα στέγη απέκτησε η Φιλότεχνη Λέσχη Αχαρνών

Τα γραφεία της Φιλότεχνης στεγάζονται, πλέον, σε μια από τις πιο όμορφες μονοκατοικίες των Αχαρνών. Ο Θανάσης Κατάρας έκοψε, ως Πρόεδρος το πρώτο κομμάτι της πίτας. Ακολούθησαν οι πολιτευόμενοι Γιάννης Μίχας, Γιάννης Κασσαβός και Χρήστος Γκίκας, ενώ ιδιαίτερη τιμή επιφυλάχθηκε στον λαϊκό ζωγράφο Χρήστο Τσεβά και στους εκπροσώπους των πολιτιστικών σωματείων

Με το δεξί μπήκε στη νέα χρονιά η Φιλότεχνη Λέσχη και μόνο από το γεγονός ότι η εκδήλωση για την κοπή της πίτας της πραγματοποιήθηκε στη νέα της στέγη. Πρόκειται για μια όμορφη μονοκατοικία που γλύτωσε από την επέλαση του μπετόν και βρίσκεται στη συμβολή των οδών Εθνικής Αντίστασης και Παύλου Μελά. Με ορμητήριο τη νέα της στέγη, η Φιλότεχνη θα ξεδιπλώσει την πλούσια δραστηριότητά της που εκτείνεται σε όλο το φάσμα του Πολιτισμού. Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Θανάσης Κατάρας, μιλώντας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την κοπή της πίτας, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής, 24 Φεβρουαρίου, ο απολογισμός της προηγούμενης χρονιάς ήταν ικανοποιητικός και γνωστοποίησε την είσοδο της Φιλότεχνης στον ψηφιακό κόσμο, με τη δημιουργία της ιστοσελίδας http://www.filotexni.gr/.
Στα αμέσως προσεχή σχέδια ανέφερε τη μουσική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 3 Μαρτίου, στο μπαρ ΚΟΥΚΟΣ της Βαρυμπόπης, την έκδοση περιοδικού και την συνάντηση των Αχαρνέων καλλιτεχνών, με την οποία φιλοδοξεί να καταγράψει το καλλιτεχνικό δυναμικό των Αχαρνών και να αναζητήσει διαύλους επικοινωνίας, μέσω των οποίων θα επικοινωνεί με το κοινό. Τη Δημοτική Αρχή εκπροσώπησε ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Μίχας που παρευρέθηκε και για να δοκιμάσει την πίτα, την οποία έφτιαξε η σύζυγός του Βίκυ Καράμπελα. Η Βίκυ με κεκτημένη ταχύτητα από το masterchef, στο οποίο έλαβε μέρος , γλύκανε τους καλεσμένους και με λουκουμάδες δικής της εμπνεύσεως. Από πλευρά αντιπολίτευσης το παρών έδωσε ο επικεφαλής της παράταξης ΑχαρΝΑΙ-Ενεργοί Πολίτες, Γιάννης Κασσαβός, ο οποίος επεσήμανε τον πολύ σημαντικό ρόλο της Φιλότεχνης στα Πολιτιστικά Δρώμενα των Αχαρνών και τόνισε ότι δικαιούται την ολόπλευρη στήριξη του Δήμου, αλλά και της τοπικής κοινωνίας. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Γκίκας, που χαριτολόγησε λέγοντας ότι όποιος κερδίσει το φλουρί πρέπει να καταβάλει οικονομική ενίσχυση 100 ευρώ στην Φιλότεχνη. Μετά το τέλος της εκδήλωσης η Φιλότεχνη πραγματοποίησε της Εκλογοαπολογιστική της Συνέλευση, η οποία εξέλεξε την Εφορευτική Επιτροπή που θα διεξαγάγει τις προσεχείς αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Διάλεξη της ΕΓΕ για τα ψυχοσωματικά φαινόμενα, την Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου

                                ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 
Καλούμε φίλες και μέλη, την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 6 μμ, στο γραφείο μας, (οδός Μελπομένου και Αχαρνέων Ιππέων, Εργατικές Κατοικίες, Προφ. Ηλία -Αχαρνών) για ενημέρωση και συζήτηση όπου η ψυχολόγος Έλενα Μποχωροπούλου θα μας μιλήσει για τα «ψυχοσωματικά συμπτώματα». 
Tηλ. επικοινωνίας 2102467255-2102404799-6937161994-5-6

Μετά τις εκπτώσεις αρχίζουν οι προσφορές, λέει ο ΣΕΒΑ

Αρ. πρωτοκόλλου 5

       ΕΝΑΡΞΗ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ

Με την λήξη της περιόδου των χειμερινών εκπτώσεων στις 28 Φεβρουαρίου 2013 και της δυνατότητας πλέον διενέργειας ‘ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ’ από τις εμπορικές επιχειρήσεις , ο ΣΕΒΑ ανακοινώνει ότι με  τον Νόμο 3377/19-8-2005 του Υπουργείου Ανάπτυξης : 
-Επιτρέπονται οι προσφορές συγκεκριμένων προϊόντων ή προϊόντων ορισμένης κατηγορίας, για χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβεί τις δέκα (10) συνεχόμενες ημέρες, εφόσον αναγράφονται ευκρινώς η παλαιά και η νέα τιμή των προϊόντων , σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου εκτίθενται τα προσφερόμενα προϊόντα. 
-Προσφορές μπορούν να γίνονται κατ’ όλη την διάρκεια της σεζόν μέχρι και την έναρξη της επόμενης περιόδου εκπτώσεων με την τροπολογία του Υπ. Ανάπτυξης Ν 3769/2009 αρ.19 παρ.8. 
-Σε κάθε περίπτωση, απαγορεύεται η προσφορά ειδών, των οποίων η ποσότητα υπερβαίνει το πενήντα τοις εκατό (50%) του συνόλου των ειδών που διαθέτει το κατάστημα. Νέα προσφορά του ίδιου προϊόντος δεν επιτρέπεται πριν παρέλθουν εξήντα (60) ημέρες από την προηγούμενη. 
-Ο υπεύθυνος κάθε εμπορικού καταστήματος οφείλει να ανακοινώνει στην Διεύθυνση Εμπορίου της οικίας Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και στον οικείο Εμπορικό Σύλλογο, (ΣΕΒΑ), είτε είναι μέλος είτε όχι, όλες τις προσφορές που προτίθενται να κάνει, τουλάχιστον μία (1) ημέρα πριν την έναρξη τους. Στην ανακοίνωση αναφέρονται όλα τα προσφερόμενα προϊόντα αναλυτικά και η χρονική διάρκεια της προσφοράς. 
-Ισχύουν ως προς τις γενικές τους διατάξεις , ήτοι μια δεδομένη επιχείρηση μπορεί να κάνει προσφορές στο σύνολο των τριάντα (30) ημερών για τρία (3) δεκαήμερα προσφέροντας –εάν το επιθυμεί- το 30% των ειδών της κάθε φορά. 
-Ο ΣΕΒΑ συνιστά την πιστή εφαρμογή του Νόμου διότι σε αντίθετη περίπτωση επιβάλλεται πρόστιμο πεντακοσίων (500) μέχρι πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ, ανάλογα με την βαρύτητα και την συχνότητα της παράβασης. Το πρόστιμο επιβάλλεται πέραν των ποινικών κυρώσεων που προβλέπονται στο αρ.31 του αγορανομικού κώδικα. 
-Οι συνάδελφοι μπορούν να κοινοποιούν τις ανακοινώσεις των προσφορών που θα κάνουν είτε ταχυδρομικά ή για ακόμα καλύτερη εξυπηρέτηση των συναδέλφων λειτουργεί 24 ώρες το FAX του συλλόγου με αριθμό 210-2440517 ή στο sebaharnon@yahoo.gr και για την Διεύθυνση Εμπορίου Αντιπεριφέρεια Ανατολικής Αττικής είτε ταχυδρομικά είτε στο FAX 210-6033045
                                                                 Το ΔΣ του ΣΕΒΑ

Θα τιμήσει τη μνήμη του Δημήτρη Καλλιέρη ο Δήμος Ασπροπύργου, δήλωσε ο Νίκος Μελετίου

Στο μνημόσυνο παρευρέθησαν πάρα πολλοί φίλοι και συγγενείς του Δημήτρη Καλλιέρη και  μεταξύ αυτών ο δήμαρχος Ασπροπύργου Νίκος Μελετίου και ο πρώην Περιφερειάρχης Κρήτης Σεραφείμ Τσόκας. Στην φωτογραφία από δεξιά προς τα αριστερά, φίλοι του Δημήτρη Καλλιέρη που δεν θα μπορούσαν να λείψουν: Ο Πρόεδρος της Γρίζας Αλέξανδρος Σύρμας, ο αρχιμουσικός Χρυσόστομος Μητροπάνος, ο Σαρακατσάνος Θανάσης Πετρόγιαννος, ο εικαστικός Βασίλης Καμπόλης, ένας συγγενής του Δημήτρη Καλλιέρη και ο συγγραφέας Δημήτρης Γιώτας
Ένας χρόνος δεν ήταν αρκετός για να κάνει τους φίλους του να τον ξεχάσουν. Απεναντίας η απώλειά του ανέδειξε, ακόμα περισσότερο, το έργο και την προσωπικότητά του. Ο λόγος για τον Ασπροπυργιώτη ιστορικό και συγγραφέα Δημήτρη Καλλιέρη, που έφυγε από κοντά μας πέρσι, τέτοια εποχή. Η εκκλησία όπου τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνό του, την Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου ήταν κατάμεστη, ενώ οι περισσότεροι από τους παρευρεθέντες θεώρησαν υποχρέωσή τους να επισκεφθούν το σπίτι του, για να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους στη σύζυγό του. Όμως το πνευματικό του μνημόσυνο τελέστηκε, πριν από λίγες μέρες, κατά την παρουσίαση του βιβλίου του «Οι Σαρακατσάνοι της Αττικής», το οποίο ο συγγραφέας ολοκλήρωσε λίγο πριν αποδημήσει εις Κύριον. Τον επίλογο του ετήσιου μνημοσύνου του έγραψε με μια υπόσχεση ο Δήμαρχος Ασπροπύργου κι επιστήθιος φίλος του Νίκος Μελετίου, υιοθετώντας την πρόταση του Μενιδιάτη ιστορικού Δημήτρη Γιώτα να τιμηθεί, δημόσια, ο εκλιπών. «Ο Δημήτρης Καλλιέρης ήταν πολύ σημαντικός για τον τόπο μας και σκοπεύουμε να τον τιμήσουμε όπως του αξίζει», απάντησε στο Δημήτρη Γιώτα ο Δήμαρχος Ασπροπύργου. Δικαίως.

Καταρρέει η Ακαδημαϊκή Εκπαίδευση στη Σχολή Ικάρων, επισημαίνει ο Βουλευτής Βασίλης Οικονόμου

ΑΡΙΣΤΕΡΑ ο Βουλευτής Βασίλης Οικονόμου και ΔΕΞΙΑ οι εγκαταστάσεις της Σχολής Ικάρων, στο Αεροδρόμιο Τατοΐου

Δημοσιεύουμε ερώτηση του Βουλευτή Βασίλη Οικονόμου για τη Σχολή Ικάρων, που έχει ιδιαίτερο τοπικό ενδιαφέρον, καθώς βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αχαρνών και συγκεκριμένα στο Αεροδρόμιο Τατοΐου.

                                                                     ΕΡΩΤΗΣΗ 
Προς: Υπουργό Εθνικής Άμυνας 
Θέμα: Καταρρέει η Ακαδημαϊκή Εκπαίδευση στη Σχολή Ικάρων

Κύριε Υπουργέ, 
Έντονη είναι η ανησυχία του Συλλόγου Διδακτικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού της Σχολής Ικάρων για το παρόν και το μέλλον της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης στο συγκεκριμένο Ανώτατο Στρατιωτικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις καταγγελίες του Συλλόγου που μας κοινοποιήθηκε, παρά το γεγονός ότι έχουν εξαντλήσει κάθε προσπάθεια ενημέρωσης των αρμοδίων για την υφιστάμενη κατάσταση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν δεν έχει υπάρξει καμία ουσιαστική εξέλιξη με αποτέλεσμα τα προβλήματα να διαιωνίζονται και να ελλοχεύει ο κίνδυνος κατάρρευσης της Ακαδημαϊκής Εκπαίδευσης που παρέχεται στη Σχολή Ικάρων. Καθώς είναι ζήτημα και Εθνικής σημασίας να παρέχεται υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκή εκπαίδευση στη Σχολή Ικάρων είναι σαφές ότι απαιτείται άμεση παρέμβαση προκειμένου να διασφαλιστούν οι όροι άρτιας λειτουργίας της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης. Η Σχολή Ικάρων εξακολουθεί να λειτουργεί με δημόσια πρόσκληση εθελοντών καθηγητών και με συμβασιούχους καθηγητές του ΠΔ 407/80, των οποίων οι συμβάσεις εγκρίνονται, όπως και στο σύνολο των ΑΕΙ, στο μέσον της ακαδημαϊκής χρονιάς. Με δεδομένες όμως τις διαρκείς ακαδημαϊκές ανάγκες, έχουν ολοκληρωθεί όλες οι σχετικές διαδικασίες πρόσληψης 26 μελών ΔΕΠ και περιμένουν εδώ και μήνες την απόφαση του διορισμού τους. Η απόφαση του διορισμού τους μπορεί και πρέπει να εγκριθεί άμεσα με δεδομένο ότι σύμφωνα με το ΦΕΚ της προκήρυξης (ΦΕΚ 1200, 17-2-10, τ.Β) προβλέπεται ότι η ήδη υφιστάμενη δαπάνη για το Επί Συμβάσει Διδακτικό Προσωπικό που υπηρετεί με Σύμβαση ΠΔ 407/80, θα διατεθεί για τα μέλη ΔΕΠ που θα προσληφθούν και οι οποίοι θα αντικαταστήσουν σχεδόν το σύνολο του υπηρετούντος προσωπικού με Σύμβαση, γεγονός που συνεπάγεται ότι η ολοκλήρωση του διορισμού των 26 μελών ΔΕΠ δεν θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατά συνέπεια θα δοθεί η δυνατότητα να αποκτήσει η Σχολή Ικάρων το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό ΔΕΠ και να καταστεί εφικτή η άρτια οργάνωση και λειτουργία της αναγκαίας ακαδημαϊκής εκπαίδευσης χωρίς την αβεβαιότητα της ετήσιας αναζήτησης εθελοντών και συμβασιούχων. 
                                                               Κατόπιν όλων αυτών, 
                                                                         Ερωτάστε: 
Πότε θα εκδοθεί η απόφαση διορισμού των 26 μελών ΔΕΠ για την Σχολή Ικάρων με δεδομένο ότι εδώ και μήνες έχουν ολοκληρωθεί όλες οι σχετικές διαδικασίες;
Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να διασφαλίσετε την άρτια λειτουργία της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης στο Ανώτατο Στρατιωτικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Σχολής Ικάρων;    

Την Κυριακή, 10 Μαρτίου το 40ήμερο μνημόσυνο του Νικολάου Σ. Μπομπόνη


Ερωτικά συνθήματα, στα χρόνια της αθωότητας


Τρελά ερωτευμένος ο μαθητής του 1ου Γυμνασίου Aχαρνών! Άραγε, συγκίνησε τη μπέμπα του;

Χαμογέλα!!! μας παροτρύνουν οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Αχαρνών


Ένα όμορφο σύνθημα στις βρύσες του 1ου Γυμνασίου, πριν την επικείμενη αποκρατικοποίηση της ΕΥΔΑΠ… Ελπίζουμε να μην λάχει στα ανέμελα παιδιά μας να πουν το νερό νεράκι… 

Ο Δήμαρχος της λακκούβας...


Είναι γνωστό το ενδιαφέρον με το οποίο περιβάλλει τη νέα γενιά ο Δήμαρχος Αχαρνών Σωτήρης Ντούρος. Στη φωτογραφία ο Δήμαρχος  παρακολουθεί με έκδηλη αγωνία αν ο νεαρός ποδηλάτης θα καταφέρει να βγει από την τεράστια λακκούβα του Ευρωπαϊκού Δήμου Αχαρνών, όπου, εδώ και καιρό, οι δρόμοι έχουν μετατραπεί  σε πίστες mountain bike. Εξ ου και ο Σωτήρης Ντούρος διεκδικεί με αξιώσεις τον τίτλο του Δημάρχου της λακκούβας…

Τους θέλει όλους απέναντι ο Ντούρος…

O Σωτήρης Ντούρος λέει στους νεαρούς ποδηλάτες ένα από τα αστεία,
χάρη στα οποία έκανε πολιτική καριέρα...

«Είστε λίγοι για να ανταγωνιστώ μαζί σας, γατί εγώ έχω μάθει να ανταγωνίζομαι πολλούς», ανέφερε μιλώντας στους ποδηλάτες, το πρωί της Κυριακής, 24 Φεβρουαρίου, ο Δήμαρχος Σωτήρης Ντούρος. Ήταν από τις ελάχιστες φορές που, επιχειρώντας να χαριτολογήσει, είπε την αλήθεια. Γιατί πράγματι του αρέσει να κοντράρεται με πολλούς. Αλλιώς δεν θα είχε απέναντί του όλο το Λαό των Αχαρνών…  

Καβάλησε το ποδήλατο και όχι το καλάμι η Εύη Παντελιά

Μπορεί η Δημοτική Σύμβουλος Εύη Παντελιά να μην είναι μαθήτρια Γυμνασίου είναι ωστόσο δεινή ποδηλάτισσα και γι’ αυτό συμμετείχε με ενθουσιασμό στον Ποδηλατικό Γύρο του 1ου Γυμνασίου Αχαρνών. Κι επειδή τα νιάτα δεν κρύβονται, η Εύη, ξεκίνησε κατευθείαν από τον Κόκκινο Μύλο μετά την βάρδια της στο Λιμενικό Σώμα κι έφτασε ως το προαύλιο του 1ου Γυμνασίου, δίνοντας δυναμικό παρών! Είναι γνωστό άλλωστε στους παροικούντες την «Ιερουσαλήμ», ότι η Εύη δεν χάνει ποτέ την ευκαιρία να συμμετέχει σε τέτοιες πρωτοβουλίες, γιατί για κείνη το ποδήλατο, είναι τρόπος ζωής. Υπάρχει όμως και κάτι ακόμη που κάνει την Εύη ξεχωριστή. Είναι μια νέα κοπέλα που το αξίωμα της Δημοτικής Συμβούλου δεν της έχει φουσκώσει τα μυαλά, όπως έχει συμβεί με άλλους συναδέλφους της νεαρής ηλικίας, που πήραν αέρα τα μυαλά τους. Η Εύη Παντελιά καβαλάει το ποδήλατο και όχι το καλάμι…

Ορθοπεταλιές από τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Αχαρνών

ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΣ Ο ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑCHARNAI RIDE

Στιγμιότυπα από το Ποδηλατικό Γύρο του 1ου Γυμνασίου Αχαρνών

«Προβληματιζόμαστε, Ευαισθητοποιούμαστε, Ενεργοποιούμαστε!». Με αυτό το σύνθημα και με στόχο «…μια καλύτερη ποιότητα ζωής», δεκάδες μαθητές και μαθήτριες του 1ου Γυμνασίου Αχαρνών, το πρωί της Κυριακής 24 Φεβρουαρίου καβάλησαν τα ποδήλατά τους και με … «ασπίδα προστασίας» τους πολύπειρους ποδηλάτες του συλλόγου «Acharnai Ride», συμμετείχαν στον Ποδηλατικό Γύρο που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Σχολείου τους. Ο ποδηλατικός Γύρος που πραγματοποιήθηκε με … ούριο άνεμο και υπό ηλιόλουστο ουρανό, κινήθηκε στη Λιοσίων, έδωσε ξεχωριστή νότα στην κεντρική πλατεία των Αχαρνών και της Δεκελείας, ενώ ο γύρος έκτασης περίπου, 5,5 χιλιομέτρων, κατέληξε και πάλι στο προαύλιο του 1ου Γυμνασίου Αχαρνών. Την πρωτοβουλία χαιρέτησε ο Δήμαρχος Αχαρνών Σωτήρης Ντούρος, δίνοντας την υπόσχεση πως την επόμενη φορά θα μπουν σε κλήρωση ως έπαθλα για τους συμμετέχοντες μαθητές, και ποδήλατα. Εξάλλου η διοργάνωση τέθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Αχαρνών και του δραστήριου Ποδηλατικού Συλλόγου, Acharnai Ride. Όσο για το ηθικό δίδαγμα της εν λόγω πρωτοβουλίας είναι προφανές! Τα παιδιά μαθαίνουν ν’ αναζητούν μια καλύτερη ποιότητα ζωής, σε πόλεις με πιο ανθρώπινο πρόσωπο, με λιγότερα αυτοκίνητα και καθαρότερη ατμόσφαιρα. Αυτό που μένει, είναι να δούμε τα όνειρα και τις επιθυμίες τους, να πραγματώνονται.

Κίνδυνος να χάσει το νοίκι της Αστυνομίας ο Φωτιάδης

Σε Αστυνομικό Μέγαρο σκέπτεται να μετατρέψει το
 σχολείο-φάντασμα,  το Υπουργείο
Κλιμάκιο τη Αστυνομίας πραγματοποίησε αυτοψία στο λεηλατημένο σχολείο της Αυλίζας, για να εκτιμήσει αν πληροί τις προϋποθέσεις για να στεγάσει τα τμήματα Τάξης και Ασφαλείας Αχαρνών, ανέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Βρεττός. Κατόπιν αυτού ο ΜΕΝΙΔΙΑΤΗΣ απευθύνει κάλεσμα στις δημοκρατικές δυνάμεις των Αχαρνών, ώστε,όλοι μαζί, να ματαιώσουμε κάθε σκέψη μεταφοράς της Αστυνομίας στην Αυλίζα. Δεν έχει καμμιά σημασία που το επιθυμούν διακαώς οι κάτοικοι της περιοχής, ελπίζοντας ότι θα πάρουν ανάσα, από την ολοένα αυξανόμενη παραβατικότητα. Σημασία έχει να μη χάσει το νοίκι ο πρώην Δήμαρχος Αχαρνών Παναγιώτης Φωτιάδης σε μια εποχή κρίσης, την οποία, όπως όλοι μας, βιώνει κι εκείνος. Αποτελεί λοιπόν χρέος κάθε δημοκρατικού πολίτη να αντιταχθεί σε κάθε σκέψη που θα στερούσε από τον εκλεκτό συμπολίτη μας το εισόδημά του και για το λόγο αυτό ο ΜΕΝΙΔΙΑΤΗΣ είναι αποφασισμένος να γίνει μπροστάρης στον αγώνα για την ματαίωση αποφάσεων που λαμβάνονται για μας, χωρίς εμάς. Και χωρίς τον πρώην Δήμαρχό μας, φυσικά.

Τα πράσινα άλογα του πανηγυριού…

ΗΛΙΑΣ ΓΚΡΙΤΣΗΣ
Σκωπτικά σχολιάζει ο Ηλίας Γκρίτσης την παρουσία των ιππέων στο πανηγύρι του Αγίου Βλασίου, επισημαίνοντας, εμμέσως πλην σαφώς, ότι δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την ντόπια παράδοση. «Εδώ βλέπετε τα τέσσερα συμπαθέστατα άλογα που έλαβαν μέρος στην τελετή της περιφοράς της εικόνας του Αγίου Βλασίου. Αφέθηκαν ελεύθερα στους παρθένους χώρους των βοσκοτόπων στης Πάρνηθας, μαζί με τα υπόλοιπα άγρια κοπάδια αλόγων της περιοχής, μέχρι του χρόνου, που θα χρειαστούν πάλι. Άντε και του χρόνου να δούμε και ελέφαντες, καμηλοπαρδάλεις, λιοντάρια κι ότι γενικά έχει ένα …τσίρκο»σημειώνει στο face book.




Η αλήθεια είναι ότι έχει κομματάκι δίκιο ο Ηλίας, καθότι ο Δήμος, στην προσπάθειά του να κάνει το πανηγύρι φαντασμαγορικό, υπερέβαλε λίγο...

Εν πάσει περιπτώσει, επειδή πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, του χρόνου μπορεί ο Δήμος να φέρει πράσινα άλογα κι εδώ τη λύση την έχει ο ΜΕΝΙΔΙΑΤΗΣ, προσφέροντας τα δύο ιδιόκτητα πράσινα άλογα που έχει αποκτήσει από την άσκηση της δημοσιογραφίας…


Κι όμως βράβευσαν το Ντούρο…

Ελπίζουμε, απλά, για το καλό του ελληνικού αθλητισμού, να πρόκειται για φωτομοντάζ...
Τα απίστευτα συμβαίνουν, καθημερινά, σε αυτή τη χώρα. Όπως για παράδειγμα ότι η Ένωση Ταε κβο ντο Νοτίου Ελλάδος βράβευσε το Δήμαρχο Αχαρνών Σωτήρη Ντούρο, για την για την προσφορά του στον αθλητισμό. Απίστευτο κι όμως αληθινό, αλλά αν η Ένωση πιστεύει ότι ο Ντούρος έχει προσφέρει στον αθλητισμό, σε μας περισσεύει. Θα θέλαμε όμως, από περιέργεια, να μάθουμε τι ακριβώς έχει προσφέρει. Γιατί, με την κακεντέχεια που μας διακρίνει, πιστεύουμε ότι η μόνη του σχέση με τον αθλητισμό είναι ότι πήρε, στις εκλογές του 2010, στο συνδυασμό του τον προπονητή Πέτε Παλαιολόγου, ο οποίος, πιθανότατα, μεθόδευσε την «αξιοκρατική» βράβευσή του από την Ένωση…

Ποδηλατικός γύρος του Μενιδίου την Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου


Ξεχωριστό LIVE στον "Μπακαλόγατο" με λαϊκό και όχι μόνο, πρόγραμμα


  • ΚΑΦΕΝΕΙΟ-ΡΑΚΟΜΕΛΑΔΙΚΟ 'ΜΠΑΚΑΛΟΓΑΤΟΣ 'ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 14,ΑΧΑΡΝΑΙ
    ΕΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΩ LIVE ΣΤΟΝ ΜΠΑΚΑΛΟΓΑΤΟ ΜΕ ΛΑΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...ΜΕ ΤΟΥΣ:
    ΓΙΩΡΓΟ ΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ:ΜΠΟYΖΟΥΚΙ,ΦΩΝΗ
    ΜΑΝΩΛΗ ΣΟΥΡΑΝΑΚΗ:ΚΙΘΑΡΑ,ΦΩΝΗ


Tο EL club ΤΑ ΣΠΑΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ELλΗΝΙΚΑ ΜΕ ΤΡΕΛΟ "AϊNTE γκρίκ νάϊτ" PARTY το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου

Leoforos Karamanli Konstantinou 19, 13671 Acharne, Greece

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 23/2 το EL club ΤΑ ΣΠΑΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ELλΗΝΙΚΑ ΜΕ ΤΡΕΛΟ "AϊNTE γκρίκ νάϊτ" PARTY
+++ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ(κερασμένα)
+++++++DJ TAKis DORIZAS
Ποτό 7€
Μπουκάλι 70€
info-reserve: 2102463333
Μ. ΣΕΦΕΡΛΗΣ + Μ. ΚΑΜΠΙΤΗΣ
EL club NEWS
Από τις 7/3 ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ το EL club θα σας ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΕΙ 
ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΜΠΤΕΣ με ένα ΜΟΝΑΔΙΚΟ COMEDY NIGHT.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ο ΜΑΡΚΟΣ ΣΕΦΕΡΛΗΣ
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΣΑΣ!!!

Πάρτυ με πολλά Happenings, κάθε Σάββατο στο Club Orino


Το Πάρτι δεν σταματά ποτέ!!!!
Κάθε Σαββάτο στο είμαστε όλοι μια παρέα και το ξημερώνουμε μέχρι το πρωί με Πολλά Happenings , Πολύ Χορό σε μια απίστευτη ατμόσφαιρα!!!
Saturday Party//Decks DjAlex
More Happenings !!!
Sexy RNB Dancers!!!!
Free Shot All Night!!!

Entrance
Promoter: Orino Club
Doors Open: Saturday 23 Feb 2013 23:30
Entry Requirements: free Entrance

L.Parnithos 293 Axarnai
Res : 2102463640

Ξέφρενο βράδυ με τους WET ‘N WILD στο Play Back το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου

ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΤΟ ΖΗΤΗΣΑΤΕ, ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ ΠΡΑΞΗ.... Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ♛ WET ‘N WILD ♛ (W2) ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ EVENTS ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ, ΕΔΡΕΩΘΗΚΕ!!!!-▷ KAΘΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!!!!!!
... ΤΟ EVENT ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΞΕΦΡΕΝΟ ΒΡΑΔΥ!!!
H OMΑΔΑ ΤΟΥ WET ‘N WILD ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΒΑΛΕΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ, ΜΕ ΤΙΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΕΙ!!!! ΑΥΤΟ ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΣΑΣ ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ...!!!!
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ TEAM:
Ένα group που γεννήθηκε μια καλοκαιρινή νύxτα του 2012 με γονείς στα deck΄s τον Μιχάλη Αβραμόπουλο & Χρήστο Μπαρνασά και νονούς υποστηρικτικά μία παρέα από φίλους τον Παναγιώτη Καναγκίνη, Σωτήρη Μουρούτσο, Γιώργο Καλαμαρά, Τάσο Στεφάνου, και Θάνο Μανωλάτο. Πολύ γρήγορα η παρέα έδεσε, τα events ξεκίνησαν και πιστοί φίλοι άρχισαν να μας ακολουθούν σε κάθε βήμα μας. Mαζί μας η φωτογραφική ομάδα του nightstories.gr, πλαισιωμένη από hot κορίτσια στις μπάρες.

Την Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου κοπή πίτας και Γενική Συνέλευση για τη Φιλότεχνη Λέσχη

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΤΑΡΑΣ
ΦΙΛΟΤΕΧΝΗ ΛΕΣΧΗ ΑΧΑΡΝΩΝ
Θερμοπυλών 14, Αχαρνές 136 74

                                                                 Αχαρνές 28.01.2013                              
                                                    Αρ Πρωτ.: 56

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Καλούνται τα μέλη της Φιλότεχνης Λέσχης Αχαρνών σε τακτική Γενική Συνέλευση την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013 ώρα 19.00, στα γραφεία της Λέσχης(Εθνικής Αντιστάσεως 4),με τα ακόλουθα θέματα ημερήσιας διάταξης.

1.Οικονομικός Απολογισμός έτους 2012 (Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής)
2.Προϋπολογισμός εσόδων - εξόδων έτους 2013
3.Απολογισμός δράσεων έτους 2012.
4.Προγραμματισμός δράσεων έτους 2013
5.Καθορισμός ποσού εγγραφής και ετήσιας συνδρομής έτους 2013.
6.Εκλογή τριμελούς εφορευτικής επιτροπής για τη διενέργεια Αρχαιρεσιών για την εκλογή εννιαμελούς Διοικητικού Συμβουλίου και τριμελούς Εξελεγκτικής Επιτροπής.
Δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι έχουν όλα τα τακτικά μέλη που έχουν ρυθμίσει τη συνδρομή τους.
Δήλωση υποψηφιότητας για Δ.Σ & Ελεγκτική επιτροπή έως 22 Φεβρουαρίου.
Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Μαρτίου , χωρίς άλλη πρόσκληση, την ίδια ώρα, στον ίδιο χώρο και με τα ίδια θέματα ημερήσιας διάταξης.
Πριν την έναρξη της Γ.Σ θα εγκαινιασθεί η νέα στέγη(Εθνικής αντιστάσεως 4), & θα κοπή η Πρωτοχρονιάτικη Πίτα(ώρα 18.30 ) Καλή Χρονιά

Για το Δ.Σ.
           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
              ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΤΑΡΑΣ                       ΑΣΠΑΣΙΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Την Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου το μνημόσυνο του Δημήτρη Καλλιέρη

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΗΣ
Πέρασε ένας χρόνος χωρίς το Δημήτρη Καλλιέρη και η απουσία του συγγραφέα είναι αισθητή στους φίλους και κυρίως στους συντοπίτες του, στον Ασπρόπυργο. Λίγες μέρες μετά την επίσημη παρουσίαση του βιβλίου του «Οι Σαρακατσάνοι της Αττικής», όπου, εν είδει πνευματικού μνημοσύνου, έγινε εκτεταμένη αναφορά στην προσωπικότητα και το έργο του, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και για το ετήσιο μνημόσυνό του. Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου (09:30), στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, στον αγαπημένο του Ασπρόπυργο. Κι όσοι οι πιστοί θα προσέλθουν…  

Ελληνικό ξεφάντωμα στη MUG την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου


Κάνουμε την πρώτη μας ελληνική βραδιά και σας προσκαλούμε σε ένα απόλυτο greek ξεφάντωμα και όχι μόνο... μόνο πόνο..

ΑργΆμισι θα πονέσουμε αρκετά.... γιαυτό προετοιμαστείτε κατάλληλα.. χαρτομάντιλα...πετσέτες είναι απαραίτητες...!!

Τα υπόλοιπα δικά μας... ♥

SUB-MARINES... γιατί οι πεζοναύτες είναι με το μέρος μας..

Άντεεεεεε......!!!!!

Fridays Party με Guest Dj τον Μαχαίρα Δημήτρη από τον NovaSportFm! στο Club Oreino την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου


Fridays Party με Guest Dj τον Μαχαίρα Δημήτρη απο τον NovaSportFm!
Club Fridays Party//Decks DjMachairas D.
More Happenings All Night!
Free Shots!!
Entrance
Promoter: Orino Club
Doors Open: Friday 22 February 2013 23:30
Entry Requirements: free Entrance

L.Parnithos 293 Axarnai
Res : 2102463640

Στο All Seasons το Party της Ολυμπιάδας Θρακομακεδόνων την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου

Σας περιμένουμε στο Party της Ολυμπιάδας Θρακομακεδόνων που θα γίνει την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου στις 9 το βράδυ στο χώρο του All Seasons , διπλα απο το Loca Loca!!! είσοδος:10 ευρώ ( η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε παιδιά γυμνασίου, λυκείου και ενήλικες )

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/02 το EL club βάζει ΣΤΟ mixer ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΞΕΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ


ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/02 το EL club και ο Dj TΑΚis Dοrizas ΞΑΝΑΒΑΖΟΥΝ ΣΤΟ mixer ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΞΕΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
Ποτό 7€  
Μπουκάλι 70€
info-reserve: 2102463333
Μ. ΣΕΦΕΡΛΗΣ + Μ. ΚΑΜΠΙΤΗΣ
EL club NEWS
Από τις 7/3 ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ το EL club θα σας ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΕΙ
ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΜΠΤΕΣ με ένα ΜΟΝΑΔΙΚΟ COMEDY NIGHT.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ο ΜΑΡΚΟΣ ΣΕΦΕΡΛΗΣ
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΣΑΣ!!!
EL club  
CLEAN FACES ONLY!!! 

Οργή κατά Αθηναγόρα στην ΙΛΕΑ

Αριστερά, τον Μάϊο του 2011, ο Αθηναγόρας επιπλήττει, 
τηλεφωνικά,  ενώπιον των μελών  της ΙΛΕΑ, τον ιερέα 
του Αυλώνα, επειδή αφαίρεσε την εικόνα και δεξιά 
οι Φυτάς και Γιώτας, τον Φεβρουάριο του 2013, 
πνέουν μένεα εναντίον του, στη Γενική Συνέλευση της ΙΛΕΑ

Μπορεί ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας να έχει κερδίσει την εκτίμηση όλων, στα τρία χρόνια της διακονίας του στη Μητρόπολη. Όμως υπάρχει ένας Πολιτιστικός Φορέας που βάλει εναντίον του και μάλιστα με σκληρή φρασεολογία. Το θέμα δεν θα είχε ιδιαίτερη σημασία, αν ο φορέας αυτός δεν ήταν η Ιστορική και Λαογραφική Εταιρία Αχαρνών (ΙΛΕΑ), ένας Πολιτιστικός Σύλλογος που αποτελεί σημείο αναφοράς για την Αττική και διατηρεί διασυνδέσεις με φορείς και πνευματικές προσωπικότητες απ’ όλη τη χώρα. 
Αιτία για την σκληρή κριτική που ασκεί η ΙΛΕΑ στον ιερωμένο είναι η στάση του στο θέμα της εικόνας του Αγίου Νικολάου, που βρισκόταν, μέχρι το Μάη του 2011, στο ομώνυμο εκκλησάκι της Πάρνηθας ΚΛΙΚ. Όταν η ΙΛΕΑ σκέφθηκε να ζητήσει την εικόνα για να εκτεθεί στο Λαογραφικό Μουσείο, με το επιχείρημα ότι, όπως προκύπτει από σχετική επιγραφή ΚΛΙΚ, την είχαν αφιερώσει στο εκκλησάκι οι Μενιδιάτες, τότε κάτοικοι και ιερείς του Αυλώνα την αφαίρεσαν, νύχτα και τη μετέφεραν στον Ιερό Ναό της πόλης ΚΛΙΚ. Μετά από διάβημα διαμαρτυρίας της ΙΛΕΑ, ο Αθηναγόρας ζήτησε να μεταφερθεί η εικόνα στη Μητρόπολη ΚΛΙΚ, μέχρι να αποφασίσει που θα δοθεί ΚΛΙΚ. Όμως, χωρίς να ενημερώσει την ΙΛΕΑ την επέστρεψε στον Αυλώνα, όπου και βρίσκεται. Η στάση του έχει ενοχλήσει, βαθύτατα, τη Διοίκηση και τα μέλη της ΙΛΕΑ που θεωρούν ότι παρέβη το λόγο του και δεν τους έδωσε, καν, το δικαίωμα να εκθέσουν τις απόψεις τους. 
Στη Γενική Συνέλευση της ΙΛΕΑ, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, ακόμα κι ο μετριοπαθής Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Γιώργος Φυτάς ανέβασε τους τόνους. «Δε νομίζω ότι επειδή έχουμε σε υπόληψη τους ιερωμένους μπορούν να συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο», τόνισε πριν δώσει το λόγο στο Δημήτρη Γιώτα, ο οποίος χρησιμοποίησε ακόμα πιο σκληρή γλώσσα, απειλώντας με μηνύσεις τους κατοίκους του Αυλώνα που αφαίρεσαν την εικόνα από το εκκλησάκι. Πρόσθεσε δε, ότι, πέραν πάσης αμφιβολίας, το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου του Νέου βρίσκεται εντός του δασοκτήματος Σαλονίκη-Λοιμικό, το οποίο διακατείχαν, παλαιόθεν οι Μενιδιάτες, μετά από τελεσίδικη Απόφαση του Αρείου Πάγου ΚΛΙΚ Έστρεψε επίσης τα πυρά του και εναντίον του Δημάρχου Αχαρνών, Σωτήρη Ντούρου, καταλογίζοντάς του ότι δεν έχει προχωρήσει ακόμα στις αναγκαίες ενέργειες, προκειμένου να ξεκαθαριστούν, από την Περιφέρεια, τα διοικητικά όρια των Δήμων Αχαρνών και Ωρωπίων, στον οποίο έχει ενταχθεί, μετά την εφαρμογή του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, η Δημοτική Κοινότητα Αυλώνα. Κλείνοντας ανέφερε ότι η ΙΛΕΑ ετοιμάζει εμπεριστατωμένο υπόμνημα με το οποίο τεκμηριώνει τις θέσεις της, το οποίο και θα επισυνάψει σε επιστολή την οποία σκοπεύει να απευθύνει στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Το βέβαιο είναι ότι βρισκόμαστε στην αρχή μιας σκληρής αντιπαράθεσης, στη δίνη της οποίας βρέθηκε ο Μητροπολίτης. Που αν μη τι άλλο διατρέχει τον κίνδυνο να πληγεί, ανεπανόρθωτα, η δημοτικότητά του στον μεγαλύτερο Δήμο της Μητρόπολής του…