Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Βασιλική η φετινή φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου






Της Ελευθερίας Τριανταφύλλου


Η ημερομηνία της φαντασμαγορικής εκδήλωσης για τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου του Δήμου Αχαρνών είχε από μέρες ανακοινωθεί και έτσι το απόγευμα της Παρασκευής 8 Δεκεμβρίου όλοι ανέμεναν ένα λαμπερό γιορτινό θέαμα. 

Πρωτότυπες παράλληλες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους έλαβαν χώρα στην κεντρική πλατεία του Αγίου Βλασίου, ώστε να ικανοποιηθούν τα γούστα και των πιο απαιτητικών. Από νωρίς το απόγευμα τους μικρούς δημότες της πόλης μας περίμενανεπιλεγμένες δημιουργικές δραστηριότητες: Ζογκλερικά κόλπα και μπαλονοκατασκευές, μπαλόνια με led φωτισμό, σόου με σαπουνόφουσκες αλλά και face painting προσαρμοσμένο στο πνεύμα των γιορτινών ημερών. Κι επειδή τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη γιορτή των παιδιών αλλά και Χριστούγεννα χωρίς Άγιο Βασίλη και δώρα δεν γίνονται, ο αγαπημένος Άγιος των παιδιών με το έλκηθρο και την παρέα του ήταν εκεί, για να φωτογραφηθεί με τους μικρούς του φίλους και να ακούσει προσεκτικά τις όποιες παραγγελίες και απαιτήσεις τους.

Σε ότι αφορά τώρα το μουσικοχορευτικό μέρος του προγράμματος, τα καλλιτεχνικά τμήματα της ΔΗ.ΚΕ.Α “άνοιξαν” τη βραδιά με ξεσηκωτικούς χορούς και εορταστικά τραγούδια να μαγεύουν το κοινό. 

Ακολούθησε η Νεανική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Αχαρνών, που για μια ακόμη φορά εντυπωσίασε με την ανεβαστική διάθεση και τις μουσικές επιδόσεις της, ενώ στη συνέχεια η Δημοτική Φιλαρμονική με τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες της ανέλαβε να προετοιμάσει τους παρευρισκόμενους για το πολυαναμενόμενο “άναμμα” του δέντρου.

Έτσι, λίγο μετά τις οκτώ η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Μαρία Ναυροζίδου έδωσε το γιορτινό σύνθημα και σε μερικά δευτερόλεπτα ολόκληρη η πλατεία έλαμψε από το γιορτινό φως του Δέντρου και τα στολίδια του, να χαρίζουν στη γιορτινή ατμόσφαιρα πανηγυρικό χαρακτήρα. 


Η βραδιά κορυφώθηκε όταν στη σκηνή ανέβηκαν οι Kings για να ξεσηκώσουν τα πλήθη με το “βασιλικό” θέαμα που πρόσφεραν αφειδώς. Όπως ήταν φυσικό και παρά τον χειμωνιάτικο καιρό, το ζεστό χειροκρότημα που απέσπασαν από το κοινό ανέβασε το θερμόμετρο του κεφιού στα ύψη! Στο τέλος της βραδιάς όλοι αναφώνησαν: “Ήταν πράγματι μια βασιλική φωταγώγηση!”. Και του χρόνου!

Ακολουθούν χαρακτηριστικά στιγμιότυπα


















0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου